Sjećate li se serije “Kad lišće pada”? Pogledajte kako danas izgledaju glumci
Kad lišće pada je turska TV serija snimana od 2006. do 2010. godine i emitirana na Bosanskohercegovačkom kanalu od 2011. do 2012. godine.

Priča je smještena u moderno doba i prati sudbinu patrijarhalne obitelji Turgeon. Glavni likovi su glava obitelji Ali Riza Tekin, njegova supruga Hajrije i petero djece: kćeri Fikreta, Leyla, Necla i Ajşe te sin Şevket.

Ali Riza Tekin bio je strog i požrtvovan otac te su ga smatrali poštenim i marljivim čovjekom. Čini se da ništa ne narušava miran i skladan odnos Turkenova.

Njihova se sreća radikalno promijenila kada je Ali Riza dao ostavku na mjesto predsjednika gradske vlade na temelju moralnih načela. Nekra se zatim preselio u Istanbul, gdje je upisao sveučilište. Upravo taj izlet u veliki grad predstavlja simboliku naslova, jer se prije toga njihov pastirski život počinje raspadati poput jesenskog lišća.

Fikret je raskinuo zaruke s čovjekom kojeg je istinski volio jer je Ali Riza smatrao da njegova obitelj nije ni poštena ni dostojna Tyjensa.

U međuvremenu, njen otac je jedini koji uviđa Fikretine sposobnosti i jedinstvenost, te joj na surov način pokušava uliti samopouzdanje i samopoštovanje. Njegovi ostali potomci su također upisali ili završili školu: Necla je studirala arhitekturu, Leyla se spremala za fakultet, a Şevket se vratio iz vojske i počeo raditi kao bankar.

Ali uskoro je mrak pao na Tae Jin. Nekra se zaljubljuje u špekulanta Oguza kojeg njezin otac upoznaje po dolasku u Istanbul i odmah prozire njegove namjere. No Leyla ima ozbiljne planove s Oguzom, koji joj na najokrutniji mogući način ruši snove.