– Novak Đoković i Goran Ivanišević su imali i više nego tri turbulentne godine jako prisnog poslovnog odnosa. Na kraju je samo puklo u pet minuta, i Novak se zahvalio na uslugama popularnog splićanina. Slijedi i priča s Goranove strane, kako je došlo do raskida same suradnje. 

Tijekom podcasta u kojem je gostovao Bojan Božović, Goran Ivanišević, hrvatski trener i Đokovićev prijatelj iz djetinjstva te partner u igri parova, ponovno je progovorio o njihovoj bliskoj vezi i druženju s najvećim tenisačem svih vremena. Nakon gotovo pet godina zajedničkog rada, njih dvoje su zaključili suradnju.

Trenutak koji sam očekivao konačno je stigao. Novak i ja smo došli do točke pucanja, oboje smo se zasitili jedno drugoga. Veze prirodno dolaze kraju, iako smo se uspjeli razići kao prijatelji. Nije bilo svađa, a naše će prijateljstvo uvijek ostati netaknuto. Novak je postigao toliko, a ja sam imao malu ulogu u njegovom uspjehu. Bila je ogromna čast, ali i velika odgovornost trenirati tako briljantnog talenta. Uvjeravam vas, nije uvijek išlo glatko. Suočili smo se s izazovima, počevši od pandemije, pa onda njegove diskvalifikacije na US Openu.

A tko može zaboraviti onaj incident u Melbourneu? Bilo je doista teških trenutaka, priznaje Ivanišević i dodao: Moja pomoć nije bila dovoljna da spriječi Rogerov uspon do nepobjedivosti, jer se pojavio još jedan moćan protivnik. U početku se činilo da će Rafael Nadal i Novak Đoković zajedno krenuti u izazov osiguravanja najprestižnijih teniskih naslova. Međutim, pojavio se treći igrač koji je nadmašio njihova postignuća – nitko drugi nego sam g. Đoković.

Zanimljivo, ovo troje sportaša međusobno su tjerali jedan drugoga prema većem uspjehu. S nepokolebljivim samopouzdanjem, on čvrsto vjeruje da posjeduje istinsku priliku da izađe kao pobjednik na Roland Garrosu. Unatoč nedavnom razočaranju zbog ispadanja u trećem kolu u Rimu, nema mjesta panici. Grand Slamovi imaju drugačiji značaj. Čak ni prošle godine nije igrao posebno dobro na zemljanoj podlozi, ali je u Parizu pobijedio. Bude li psihički spreman, nema sumnje da će trijumfirati na Garosu.

Čvrsto vjerujem da će biti motiviran i imati dovoljno vremena da se usredotoči. Grand Slam turniri su mu od iznimne važnosti. Novak ostaje nepokolebljiv i bez sumnje će pronaći način, kao i uvijek. Ne postoji ništa što može spriječiti njegov uspjeh. Nadajmo se još jednoj pobjedi. Nadalje, govorio je o vlastitim postignućima i zaslugama.

Novakov izniman servis uvijek je bio istican, no njegove sveukupne vještine često su bile zanemarene. Kroz opsežno eksperimentiranje s tehnikama bacanja loptice, uspjeli smo poboljšati snagu njegovog drugog servisa. Dodatno, posvetili smo vrijeme poboljšanju njegovih vještina u voleju. Važno je napomenuti da je Novak angažirao moje usluge za određene svrhe, bez ikakve namjere izazivanja nepotrebne pozornosti – šaljivo je primijetio Goran Ivanišević.