Prošlo je šest godina od odlaska kultnog folk pjevača Sinana Sakića, ali njegovo melodično stvaralaštvo i dalje odzvanja našom sredinom. Njegova glazbena baština traje, utiskuje se u brojne generacije i urezuje dubok trag u duše zaljubljenika u narodnu glazbu diljem regije.

Sinanov nepogrešivi osjećaj i očaravajuća boja njegova glasa učinili su ga trenutno prepoznatljivim, budući da njegove izvedbe posjeduju izvanrednu sposobnost da duboko dirnu publiku pri prvom susretu. Sabina Sakić, njegova više od četiri desetljeća odana supruga, nedavno je novinarima izrazila svoju duboku ljubav i divljenje. Iz duboke povezanosti Sabina i Sinan dobili su dvoje djece, Alena Sakića i Đulkicu Sakić. Osim toga, pjevačica ima dva sina iz prethodnih brakova, Rašida i Medu Sakić. Alena Sakića suradnja sa Stefanom Đurićem Rastom vinula je u sam vrh popularnosti, no s nepunih šest godina zadobio je teške opekline zbog kojih je njegov otac potražio liječenje u Indiji. Nažalost, do danas su vidljivi ožiljci na licu koji su nastali kao posljedica incidenta.

Motiviran teškim Alenovim ozljedama, Sakić je 1996. godine krenuo na svoje prvo putovanje u Indiju, čime su počeli njihovi česti dolasci u tu zemlju. Tijekom tih posjeta imali su priliku upoznati Sai Babu, visoko cijenjenog duhovnog vođu, i često su nalazili smještaj u njegovom hramu. Bavljenje meditativnim praksama pružilo im je dubok osjećaj mira i spokoja, a Sai Baba se Alenu pokazao kao neprocjenjiv stup podrške, čak iu tim početnim fazama.

  • Sinan je bio opčinjen očaravajućom privlačnošću indijske kulture, zbog koje je prije nekoliko godina kupio kuću u jednom od njenih gradova. No, obitelj Sakić 2017. godine donosi odluku o prodaji nekretnine. Zanimljivo je da je njihova kći studirala menadžment u Indiji i živjela je upravo u toj kući. Sabina i Sinan često su putovali u Indiju, vođeni svojom čežnjom da budu blizu svoje kćeri i dubokim divljenjem indijskom načinu života. Uprkos savetima roditelja, njihova ćerka je, motivisana ljubavlju, odlučila da napusti tu zemlju i vrati se u Srbiju. Sakići su svoju kuću bili primorani prodati zbog poteškoća u održavanju, čestih putovanja, narušenog zdravlja i posljedica starenja.

Poznata po oštrim izjavama, Đulkica Sakić imala je izrazito blizak odnos s ocem. Napeta dinamika među Sinanovom djecom imala je dubok utjecaj na nju i nije se libila razgovarati o uznemirujućim složenostima njihove obiteljske dinamike, posebno kada je u pitanju njezin problematični pokojni brat, Rashid.

Ćelo, sin proslavljenog pjevača Sinana Sakića, tragično je završio u 45. godini života u zatvoru u Sremskoj Mitrovici gdje je služio trogodišnju kaznu zbog razbojništva. Tijekom svog života, Ćelo je imao burnu povijest, često se našao u sukobu s policijom, što je u konačnici dovelo do raspisivanja tjeralice protiv njega. Njegove nevolje počele su prije tri godine u Loznici kada ga je policija privela zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, zbog čega je odmah završio u zatvoru zbog nepodmirene tjeralice.

Do sada je privođen više puta, a posljednji slučaj dogodio se u siječnju 2019. Tom prilikom on i njegov suradnik Milan C. (36) optuženi su da su napali i opljačkali V. M. (34), krojača koji se nalazi u centru Loznice. Nakon uhićenja prvo je određen u pritvor, ali je nakon toga stavljen u kućni pritvor uz pomoć nanonogice. Na kraju je dobio kaznu od sedam mjeseci zatočeništva u vlastitom domu.

Trenutno je u tijeku kazneni progon protiv osobe koja je optužena za sudjelovanje u pljački, posebno usmjerenoj na krojačku radnju za navodnu krađu. Nakon što je oduzeo sav novac koji se nalazio u krojačnici, osumnjičeni je otišao u obližnji kafić gdje su nastavili naručivati ​​piće. Upravo u ovom kafiću policija je uhapsila osumnjičenog, kako je u tom periodu javio dopisnik Kurira.

Sakiću je nakon osuđujuće presude određen kućni pritvor te je za napuštanje boravišta morao dobiti dopuštenje suda u Loznici. U opsežnom dosjeu o Rašidu Sakiću detaljan je niz kriminalnih radnji, poput posjedovanja i trgovine drogom, pljački, nasilničkih djela, te ubojstvo Dragoljuba Despotovića Drajine. Nadalje, Đulkica je ranije optuživala Rašida za silovanje i izražavala zabrinutost zbog njegove potencijalne opasnosti po društvo.

Ne može se precijeniti hitna potreba za trenutnom revizijom zakona koji se tiču ​​silovanja i pojedinaca koji počine takva gnusna djela u našoj zemlji, budući da su sigurnost i dobrobit moje djece bili ugroženi dulje vrijeme. Moj brat i sestra, Rashid, ima uznemirujuću povijest ponavljanja prijestupnika, sudjelovao u sedam ili osam, a potencijalno i više slučajeva silovanja. Zapanjujuće, uspio je izbjeći opravdane posljedice svojih djela, kao da ga pravni sustav ne smatra odgovornim.

Dokazi, dokumentirani od strane policije, nedvojbeno utvrđuju njegov identitet kao počinitelja seksualnog napada. Njegova moć i utjecaj toliko su dalekosežni da mi je zabranjen ulazak u Srbiju iz istinske brige za moju sigurnost. Osobno sam vidio službene zapise koji potvrđuju ovu tvrdnju. Dobrobit moje obitelji i djece je od najveće važnosti i ne mogu ugroziti njihovu sigurnost izlažući ih bilo kakvoj potencijalnoj šteti.