– Danas ćemo se malo dotači teme zdravlja, i šta se treba najviše konzumirati ako želite da vas služi zdravlje. Nepisano je pravilo, da sve ono što je neukusno i jako lošeg ukusa, u stvari jako zdravo. Što prije to shvatimo, lakše ćemo da živimo…

Fahrudin Muhić, stanovnik Sarajeva, u nedavnoj objavi na društvenim mrežama velikodušno je otkrio recept koji sadrži moćnu kombinaciju meda i đumbira. On strastveno tvrdi da ovaj pripravak ima spasonosna svojstva i odigrao je ključnu ulogu u oporavku njegove supruge od teške bolesti. Potaknut snažnim osjećajem moralne obveze, Fahrudin se osjeća ponukanim nesebično prenijeti ovaj recept svakome tko ima dragu osobu kojoj je potrebna pomoć. Slučajno sam naletio na mješavinu đumbira i meda jednog Sarajlija. Uključivanjem ovog lijeka u svoj dnevni režim, doživio sam značajno poboljšanje u svom općem zdravstvenom stanju.

Zaista je zadivljujuće razmišljati o tome kako je ova izdržljiva žena, koja se hrabro borila protiv endokrinog raka iscrpljujućih 18 dana i ovisila o medicinskim aparatima, uspjela postići zapanjujući oporavak bez kirurške intervencije ili kemoterapije. Trenutno odiše aurom živahnosti i izvrsne fizičke kondicije. Ovaj mještanin Sarajeva, ispunjen ponosom, pojavio se na više društvenih platformi kako bi ispričao ohrabrujuću priču. Mučen nemilosrdnim kašljem u razdoblju od tri godine, ovaj je pojedinac donio hrabru odluku isprobati gore spomenuti lijek, naposljetku doživjevši trijumfalni oporavak. Pokazujući svoju pedantnost, svoju zahvalnost gospodinu Fahrudinu iskazala je na Facebooku, dok je dokumentirala i svoju brižljivu pripremu ljekovitog pripravka.

Recept: Nakon što su veći korijeni đumbira dobro očišćeni i sitno nasjeckani (može i električna sjeckalica), S mješavinom se sjedini pola kilograma domaćeg meda. Za postizanje najboljih rezultata savjetuje se konzumiranje ovog proizvoda tri do četiri puta dnevno plastičnom, drvenom ili keramičkom žlicom, uz suzdržavanje od metalnog posuđa. Za nekoliko dana počet ćete osjećati prve učinke.

ZDRAVLJE:

Zingiber officinale, obično poznat kao đumbir, poznata je začinska i ljekovita biljka koja nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti.

Izvorno potječe iz južne Azije, a sada se uzgaja u različitim tropskim regijama diljem svijeta. Naše sveobuhvatno ispitivanje istražit će različite aspekte đumbira. Rizom, obično poznat kao korijen đumbira, dio je koji se koristi u kulinarstvu. Đumbir se može koristiti u različitim oblicima, uključujući svježi, sušeni, u prahu, ulju ili soku. To je svestran sastojak koji dodaje okus širokom rasponu recepata. U slanim jelima đumbir se nalazi u juhama, jelima od mesa, marinadama i umacima. U carstvu slatkiša, popularan je dodatak keksima, kolačima i medenjacima.

Đumbir, svestrani sastojak, nalazi svoj put u raznim pićima, uključujući čaj, pivo od đumbira i okrepljujuća pića. Opsežan raspon zdravstvenih prednosti koje nudi uključuje njegova dobro utvrđena ljekovita svojstva. Njegova protuupalna i antioksidativna svojstva učinkovito ublažavaju upale i oksidativni stres. Štoviše, služi kao pomoć pri probavi, pružajući olakšanje od nelagode poput mučnine, nadutosti i raznih vrsta probavnih smetnji. Jedna od značajnih prednosti ove tvari je njezina sposobnost ublažavanja osjećaja mučnine, učinkovito rješavajući nelagodu koja se javlja tijekom putovanja, trudnoće i kemoterapije.

Nadalje, ima sposobnost ublažavanja bolova u mišićima i zglobovima. Regulacija razine šećera u krvi je još jedna prednost, jer povećava osjetljivost na inzulin i može potencijalno sniziti razinu šećera u krvi. Osim toga, smatra se da jača imunološki sustav tako što potencijalno povećava otpornost na infekcije. Đumbir, poznat po svojim brojnim zdravstvenim dobrobitima, bogat je izvor esencijalnih nutrijenata. Vitamin C i B6, zajedno s mineralima poput magnezija, kalija i mangana, među ključnim su nutrijentima koji se nalaze u đumbiru. Osim toga, đumbir sadrži bioaktivne spojeve poput gingerola, shogaola i zingiberena. Ove vrijedne komponente učinile su đumbir traženim sastojkom u raznim kozmetičkim proizvodima, posebice onima namijenjenim njezi kože i kose.

  • Aromaterapija često uključuje eterično ulje đumbira za poticanje opuštanja i ublažavanje stresa i tjeskobe. Đumbir uspijeva u toplim i vlažnim klimama, što ga čini optimalnim okruženjem za uzgoj i skladištenje. Kod uzgoja đumbira obično se koristi rizom. Postoji više dostupnih metoda za čuvanje svježeg đumbira. Možete se odlučiti za hlađenje, što će zadržati njegovu svježinu nekoliko tjedana, ili se možete odlučiti za zamrzavanje kako biste produžili vijek trajanja. Sada raspravimo o mogućim štetnim učincima.