Tijekom ljeta komarci nedvojbeno postaju najprimamljivija smetnja. Kako bi se zaštitili od ovih dosadnih insekata, mnogi se pojedinci odlučuju za mreže za prozore, dok se drugi oslanjaju na niz kemijskih sprejeva i krema. Danas vam predstavljamo prirodni lijek za zaštitu od komaraca.

Sa smanjenjem oštrih zima, prisutnost komaraca raste tijekom ljetnih mjeseci, što nažalost otežava našu mogućnost potpunog uživanja na otvorenom. Srećom, postoje brojni jeftini i učinkoviti kućni lijekovi koji mogu učinkovito otjerati ove insekte, a dostupni su većini ljudi. Ako tražite isplativo i lako dostupno rješenje za kontrolu komaraca, razmislite o korištenju šećera kao kućnog lijeka. Sve što trebate učiniti je posuti šećer u blizini odabranog vanjskog prostora ili ga staviti na obližnji tanjur.

Aroma šećera ima moć otjerati komarce, sprječavajući ih da im priđu. Snažan miris ulja vanilije čini ga izvrsnim repelentom protiv komaraca. Da biste iskoristili njegove repelentne kvalitete, možete ga nanijeti izravno na kožu ili utrljati na površinu na kojoj ćete sjediti. Ključno je biti oprezan i suzdržati se od izlaganja kože izravnoj sunčevoj svjetlosti odmah nakon nanošenja ulja, jer to može uzrokovati nastanak kožnih abnormalnosti.

Kako biste napravili izvanredan repelent protiv komaraca, prikupite sljedeće sastojke: biljno ulje (po izboru), šampon i 9% ocat. Ključno je kombinirati te tekućine u jednakim dijelovima, održavajući omjer 1:1:1. Ovo spajanje će proizvesti postojanu bijelu emulziju koja se može čuvati neograničeno dugo. Nanošenjem ovog losiona na kožu možete s povjerenjem izaći vani tijekom večernjih sati. Ovaj dobro uhodani recept dokazao je svoju učinkovitost tijekom vremena, dosljedno dajući izvanredne rezultate. Učinkovito tjera komarce, čak iu područjima s visokim sadržajem vode, te nudi pouzdanu zaštitu od krpelja.

Stvaranje domaćeg repelenta za insekte je jednostavan proces. Započnite tako što ćete naribati koru limuna i pomiješati je s 200 ml Alpine. Da biste poboljšali njegovu učinkovitost, dodajte 10 klinčića i ostavite smjesu da se namače otprilike tjedan dana. Nakon što prođe tjedan dana, procijedite otopinu kroz gazu i prebacite je u bocu s raspršivačem. Ovaj domaći pripravak služi kao tradicionalno sredstvo protiv insekata. Kad je riječ o odvraćanju komaraca, valerijana je bez premca u svojoj učinkovitosti. Bilo da ga odlučite staviti u sobu ili ga upotrijebiti kao tamjan nakon što se osuši, možete biti sigurni da će komarci i muhe biti podalje od tog područja.

Za obranu od komaraca preporuča se na kožu nanijeti svježe odrezano lišće trešnje. Snažni mirisi dobiveni od klinčića, bosiljka, komorača i eukaliptusa vrlo su učinkoviti. Za izradu DIY repelenta za insekte, pomiješajte 5-10 kapi ovih ulja s čašom vode i nježno nanesite smjesu na izloženu kožu. Za osobe koje traže utješnu toplinu vatre, savjetuje se dodavanje smrekovih grana u plamen. Smola koju ispuštaju smreke proizvodi aromu koja uspješno odvraća komarce.

Za snažnu mješavinu, pomiješajte 10 grama klinčića sa 100 ml votke ili alkoholnog pića koje volite. Ostavite ovu mješavinu da odstoji 2 tjedna. Nakon isteka zadanog vremena smjesu pažljivo procijedite i pretočite u za to prikladnu bočicu s raspršivačem. U gradu Pragu, ako zapalite kavu u prahu, ona će lagano tinjati i ispuštati miris koji komarci smatraju vrlo neugodnim. Osim toga, miris cedrovog ulja služi kao učinkovito sredstvo odvraćanja ne samo od komaraca, već i od muha i žohara.

Kako bi se spriječio dolazak moljaca, preporuča se postaviti cedrovine u okvire smočnice. Za učinkovito suzbijanje prisutnosti komaraca, možete upotrijebiti lišće rajčice tako da ga posipate po izloženim dijelovima tijela. Da biste napravili značajnu količinu domaćeg repelenta protiv komaraca, potrebni su sljedeći artikli: veliko pakiranje ekonomične vodice za ispiranje usta, tri šalice Epsom soli (svaka šalica odgovara otprilike 200 ml) i ukupna količina od 1,3 litre jeftinog, odležanog piva. Temeljito izmiješajte različite komponente dok se sol potpuno ne otopi.

  • Kako biste postigli optimalne rezultate, jednostavno nanesite sprej na predviđeni dio vašeg vrta gdje se obično opuštate. Možete biti mirni znajući da ovaj sprej neće naštetiti vašoj travi ili bilo kojoj drugoj vegetaciji, uključujući nježno cvijeće. Ne samo da pruža trenutačno olakšanje, već i održava svoju učinkovitost tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Zapravo, trebao sam ga upotrijebiti samo dva puta prošle godine, i nastavio je učinkovito braniti komarce tijekom cijele sezone. Za one koji traže isplativo i učinkovito rješenje za suzbijanje komaraca tijekom ljetnih večeri, domaći repelenti protiv komaraca idealan su izbor. Primijenite ove tehnike i uživajte u miru toplih noći, bez iritantnih uboda komaraca.