Nina Proročić Rukavina je postala poznata domaćoj publici kada je zamjenila Draganu Mićalović u seriji “Igra sudbin” gdje je igrala lik varalice Une Hristić.

Svojim značajnim doprinosom produkcijama kao što su “Nemanjići – rađanje kraljevine” i “Ona je živa”, učvrstila je svoju reputaciju u industriji.

Ninina amputacija rezultat je nesreće koju je doživjela u djetinjstvu, osobnog putovanja koje je hrabro i otvoreno podijelila s javnošću.

U nedavnom gostovanju u emisiji “Dobro u ljudima” Nina je ispričala incident koji je rezultirao amputacijom ruke. Dok je duboko udisala, dogodila se nepredviđena stvar – ručnik iznad nje odjednom se zapalio. Bez oklijevanja je instinktivno zaštitila lice i brzo ugasila zapaljeni ručnik. Tragično je da joj je prilikom ovog hrabrog čina ozlijeđena ruka. Tako završava Ninina pripovijest o nesreći, pružajući opsežan prikaz događaja.

Unatoč nesretnom događaju, ostala je odlučna i nastavila sa svojim životom, odbijajući dopustiti da to spriječi njezin napredak.

“Posjedujem sposobnost da uspješno izvršim svaki zadatak koji mi se nađe na putu. Postigao sam nevjerojatan pothvat time što sam prvi savladao ogroman izazov. Nadalje, briljirao sam u raznim disciplinama kao što su gimnastika, odbojka, pa čak i pokazao svoje talente Kao solist u folkloru nema prepreka koje mogu spriječiti moj napredak, osim sitne smetnje u rezanju mesa na tanjuru Ja sam svoj najveći zagovornik, pružam nepokolebljivu podršku u potrazi za željenim ciljevima. Iako je zadovoljstvo dobiti podršku od ljudi oko sebe, shvaćam da je moja vjera u sebe najvažnija u postizanju mojih težnji,” rječito je izrazila Nina o određenom. prilika.

Rođena u Subotici, Nina je završila studije u klasi profesorice Jasne Đuričić na Akademiji umjetnosti Sveučilišta u Novom Sadu. Glumica Dragana Mićalović, koja je utjelovila lik Une Hristić u drugoj sezoni “Igre sudbine”, vraća se u nadolazeću četvrtu sezonu. Una, supruga Luke Kanačkog (glumi ga Stevan Piale), izostala je u trećoj sezoni jer je glumica morala dati prioritet drugim projektima. Međutim, fanovi se mogu radovati jer će Unin lik ponovno krasiti ekrane kad nova sezona bude premijerno prikazana u ponedjeljak, 12. rujna, na TV “Prva”.

Prema pisanju portala “Film i TV”, Una Hristić će iu četvrtoj sezoni preuzeti ulogu s novim zaokretima, dok će na mjestu glumice Draganu zamijeniti Nina Proročić Rukavina, članica Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Postoji mogućnost da ovo zaokupi vaš interes.

Bojnica policije, kao majka, izrazila je poteškoće u artikulaciji svojih misli o tome što vjeruje da su učinili, istaknuvši zašto bi potraga za Dankinim tijelom trebala biti obustavljena.

Rođena 21. kolovoza 1990. u Subotici, Nina je u rodnom gradu završila osnovnu i srednju školu prije nego što je krenula na glumački put. Godine 2010. napravila je prvi korak ka svom snu upisom glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, pod vodstvom eminentnih profesorica Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov. Nastavljajući težnju za znanjem i rastom, 2014. godine upisuje master studije u klasi renomiranog profesora glume Radoslava Milenkovića. Od sezone 2015/2016 s ponosom je cijenjena članica ansambla Drame.

Tijekom svojih ranih godina Nina je doživjela nesretan incident koji je rezultirao amputacijom dijela desne ruke. Jednom prilikom otvoreno je progovorila o ovom događaju koji se zbio u njenom djetinjstvu dok je odahnula.

Tijekom intervjua u emisiji “Dobro u ljudima” glumica je ispričala incident koji je doveo do ozljede ruke. Dok je udisala, ručnik koji je bio postavljen iznad nje neočekivano se zapalio. Instinktivno je reagirala, brzo je zaštitila lice i maknula zapaljeni ručnik. Nažalost, tijekom procesa njezina je ruka zadobila ozljede koje su u konačnici zahtijevale amputaciju. Ovo je potpuna priča iza nesreće, koju je podijelila glumica.

Unatoč tragičnom incidentu, Nina je ostala odlučna nastaviti svoje težnje. Tijekom djetinjstva aktivno se bavila raznim aktivnostima sa svojim vršnjacima. Kad joj se ukazala prilika da upiše koledž, zgrabila je svoj krajnji san i stekla diplomu glume, u konačnici kraseći pozornicu koja simbolizira vitalnost i strast.

Nina je u spomenutoj emisiji iskreno izrazila uvjerenje da nema granica u onome što može postići. S ponosom je podijelila svoja postignuća, od toga da je prva osvojila zid za penjanje do briljiranja u gimnastici, odbojci i folkloru. Čak je pokazala i svoj talent kao solistica. Iako rezanje mesa na tanjuru može predstavljati izazov, Nina to smatra jedinom preprekom na svom putu, odbijajući to smatrati nedostatkom. Naglasila je važnost samopomoći, priznajući da, dok je vanjska potpora vrijedna, njezina je vlastita odlučnost ta koja će je potaknuti prema njenim ciljevima.

Žarko Jokanović, scenarist “Igre sudbine”, također je potvrdio da će Ninu u nadolazećoj sezoni tumačiti Una Hristić, obećavajući uzbudljive zaplete i iznenađenja za publiku.