-Naš današnji vikend članak posvećen je ranim 60 godinama prošloga vijekaa, te govorimo o jednoj od najboljih glumica iz tog perioda. Njenoj ljepoti je teško parirala i jedna Merlin Monro, ali ruku na srce, nije imala takve uloge niti kvalitetu filmova. 

Kroz povijest je bilo općepriznato da Frank Sinatra nije bio vjeran suprug Nancy, njegove supruge i majke njihovo troje djece. Međutim, unatoč nevjeri, Sinatra nikada nije razmišljao o tome da napusti brak zbog bilo koje od svojih ljubavnica. Sve dok nije naišao na ljubav svog života, Avu Gardner, koju je strastveno proglasio svojom ženskom dvojnicom.

  • Kad su se putevi Ave i Sinatre ukrstili, Ava je bila 18-godišnja talentirana djevojka koja je tek krenula na svoje profesionalno putovanje. U tom je trenutku bila u romantičnoj vezi s Mickeyjem Rooneyjem. Iako je Sinatra bio očaran njezinom neusporedivom ljepotom, prepoznao je da je još uvijek premlada za romantičnu vezu, zbog čega je odbacio svaku mogućnost njihove budućnosti.

Nakon skoro šest godina sudbina ih je ponovno spojila, ovoga puta na svečanom druženju.

Kasnije je razmišljala, priznajući da je bila svjesna njegovog bračnog statusa, koji obično nije slutio na dobro po njezinoj procjeni. Međutim, njegovom zadivljujućem šarmu i neporecivoj privlačnosti prema njoj bilo je teško odoljeti. Kako je noć odmicala, odlučili su zajedno popiti nekoliko pića i naposljetku se našli u intimnim okvirima njegove sobe.

Kruže glasine koje sugeriraju da se Ava Gardner, unatoč nedostatku oklijevanja s drugim udvaračima, opirala udvaranjima Franka Sinatre te večeri. Sinatra ju je ljubazno otpratio natrag u njezinu rezidenciju, označivši početak njihove ljubavne veze. Prošlo je dosta vremena prije nego što su im se putevi još jednom ukrstili, no njihova uzajamna očaranost ostala je nepokolebljiva.

Prema Avinim riječima, našu vezu karakterizirala je ljubomora i impulzivnost. Jednom kad izgubim živce, to označava kraj naše veze, a isto vrijedi i za njega.Unatoč njezinim snažnim osjećajima prema Franku, bilo je široko poznato da je Ava bila upletena u nevjeru.

Osobito ako je njezin posao zahtijevao česta putovanja.

Prema riječima člana ekipe koji je s Avom surađivao na snimanju filma, ona je prezirala biti sama i stalno je tražila društvo. Priča se da bi se družila ne samo s redateljima, već i s tehničarima i ostalim osobama uključenim u produkciju. Izbjegavanje samoće bio joj je glavni prioritet.

  • Frank je živio u stalnom strahu da će je izgubiti, uvijek su ga mučili njezini prijašnji partneri i neprestano zabrinut zbog muškaraca s kojima je profesionalno surađivala. Prema riječima njihovih poznanika, iskaz ljubomore doveo je do bacanja predmeta kroz prozore i žestoke vike između njih. Iznenađujuće, pokazao je slično ponašanje. Bliski prijatelji potvrdili su da nije mogao pronaći odmor bez prisutnosti žene uz sebe u krevetu.

Njihove karijere, a ne njihova veza, bile su katalizator njihovog prekida. Ava je proživljavala vrhunac svoje slave, dok su kod Sinatre posesivnost i ljubomora eskalirali. Unatoč tome, oni koji su ih poznavali tvrde da je on bio taj koji je više uložio u njihovo partnerstvo.

Prema njihovim tvrdnjama, ona je iskazivala sebičnost stavljajući svoje interese na prvo mjesto i zanemarujući tuđe potrebe, dok je on u njihov brak uložio značajan iznos.

Odluku o prekidu njihovog braka na kraju je donijela Ava. Prema izvješćima, povjerila se svojim prijateljima o svojoj nemogućnosti da zadovolji njihove seksualne potrebe. U očajničkom pokušaju da je ponovno osvoji, pribjegao je samoozljeđivanju pokušavajući si prerezati vene. No, nju ovaj drastičan postupak nije pogodio te ga nije ni posjetila dok je bio u bolnici.

Nakon razvoda 1957., izjavila je: “Doživjela sam najveću sreću tijekom svog braka s Frankom. Ako bih još jednom ušla u brak, bilo bi to samo s njim. Ako se pojavi želja da uključimo druge žene u našu zajednicu, naše bi zadovoljstvo ostalo nepromijenjeno”, navodi se u njezinim tekstovima koje citira Daily Mail.

Nakon razvoda nastavili su održavati redovite kontakte. Tragično, Ava je preminula 1990., a Frank je slijedio njezin primjer osam godina kasnije. Kasnije je njegova kći Tina otkrila da se nikada nije istinski oporavio od gubitka Ave.