– Za naš današnji članak odabrali smo jednu jako zanimljivu priču, koja nam dolazi iz zlatne ere Balkanske pop muzike. Naravno, radi se o 90 godinama prošloga vijeka kada je domaća scena imala jako veliku ekspanziju po pitanju izvođača. Neke od pjesama iz tog perioda ušle su u anale domaće muzike. 

Poznata pjevačica Viktorija, poznata i kao Snežana Mišković, u svojoj je blistavoj karijeri nanizala niz zapaženih uspjeha. Međutim, njezin osobni život bio je pogođen ogromnom nevoljom. Kroz različite faze svog života doživjela je značajne padove na svom glazbenom putu i proživjela duboke tragedije koje su ostavile trajan utjecaj. Unatoč tome što je dvaput stupila u brak, Victoria nije uspjela pronaći zadovoljstvo ni u jednoj zajednici.

Nakon samo deset dana udvaranja, na brzinu se udala za muškarca 1982. godine, no njihova se veza brzo raspala. Izbijanje jugoslavenskog sukoba pogoršalo je ionako napetu dinamiku unutar njihova braka. Naposljetku je njihov odnos podlegao razvodu, prvenstveno zbog bitke njezina supruga sa zlouporabom supstanci. Nakon njihovog rastanka, svaka komunikacija među njima je u potpunosti prestala. Tek krajem 2011. Victoria je slučajno naišla na razorno otkriće o smrti svog bivšeg supruga.

  • Nakon što je podlegao i gladi i hladnoći, našao se lišen svega zbog svoje ovisnosti o drogama, što je na kraju dovelo do života beskućnika. Nažalost, njegovi beživotni ostaci pronađeni su upravo na ulici u kojoj je molio za opstanak. Raskid njihove veze djelovao je kao katalizator za niz nesretnih okolnosti. Victorijin bivši suprug, rastrgan između uloge oca i supruga, napravio je kobnu odluku da utjehu potraži u ovisnosti o drogama. Posljedice su bile katastrofalne. Njegovo trenutno boravište ostaje misterij, a Victoria je ostavljena u neutješnom stanju žalosti, mučena glasinama o njegovoj smrti.

Godine 1993. postalo je očito da on izbjegava svoje financijske obveze, što ju je prisililo da raskine njihov brak. Od tada je prestao svaki oblik komunikacije među njima. Viktorija je nakon raspada prvog braka krenula u potragu za srećom sa svojim odabranim prijateljem, što je dovelo do izvanbračne veze iz koje su dobili kćer Taru. Nažalost, ni ova priča o ljubavi nije došla do radosnog završetka, što je rezultiralo pravnim sporom oko skrbništva nad njihovim voljenim djetetom.

Tijekom našeg odrastanja samo smo nas dvoje zajedno krmarili životom. Kada smo završili srednju školu, odlučili smo ostaviti sve iza sebe. U to sam se vrijeme borio zadržati stalni posao. Naša je baka ponudila mjesto za moju sestru, makar i nakratko, ali ona je odlučno odbila. Nažalost, njezin otac ne priznaje njezin rođendan, a njegova izjava “Neću stati dok tvoju majku ne dovedem do ludila!” nažalost nije daleko od istine. Unatoč nedostatku njegove financijske potpore, to nema nikakvog značaja. Sve što želim je da se pomire i zajedno otkriju pravu sreću – iskreni je osjećaj pjevačica podijelila sa sudionicima u reality showu prije nekoliko godina.

Moje upoznavanje s heroinom dogodilo se tek kad sam napunio trideset tri godine. Dok sam surađivao s glazbenicima na projektu snimanja, imao sam priliku svjedočiti njihovoj dubokoj ovisnosti o ovoj tvari. Bilo je to potpuno nepoznato područje za mene, jer nisam imao nikakvo prethodno znanje ili razumijevanje o tome. Nisam ni znao da zlouporaba droga može dovesti do tako strašnih posljedica, uključujući smrt od uobičajenih bolesti poput upale pluća ili gripe, kao i propadanje cijelog tijela, uključujući i kosti.

Jasno se sjećam da sam promatrao prijatelja kako vadi zub samo golim rukama. Potaknut znatiželjom, neznanjem i željom za istraživanjem, odlučio sam i sam probati heroin. Kad je snimanje završilo, počeo sam osjećati simptome slične gripi, za koje su me kolege obavijestili da su indikativni za početak krize.

  • Kako bih izbjegao dodatne susrete licem u lice, brzo sam potražio utočište uz more. Korištenje igala nikada nije bilo dio mog života, a na to sam skrenuo pozornost samo kroz “Petparačke pritike”, kako je spomenuto u nedavnoj izjavi. Viktorija, koja je ranije o tome šutjela, nedavno je progovorila o traumatičnom iskustvu gubitka djeteta. Bilo je oko 11 sati kada se Viktorija našla u toaletu, a dogodila se neočekivana pojava. Tragično je izbacila fetus iz svog tijela, događaja kojeg se živo sjeća iz devedesetih, samo dan nakon željno iščekivanog koncerta u Skoplju.