– Zoran Marjanović je trenutno na slobodi, i još uvijek se brani sa slobode u slučaju njegove supruge Jelene Marjanović. Međutim, vrijeme koje je proveo u zatvoru, iskoristio je da se vjerski osvijesti i da pročita bibliju primjera radi. Još uvijek tvrdi da je nevin, a u zatvoru je imao nekoliko neugodnih situacija.

“Imamo problema u zatvoru, Marko Nikolić je ubio ženu i dijete ispred Centra za socijalni rad Rakovica, a potom izvršio samoubojstvo i ranio jednog pritvorenika. U sobi smo unutra, ja sam ležao i gledao TV, a neki ljudi su bili svira “Ne ljuti se, čovječe.” Marco je izvadio ručnik s trake i rekao da ide u kupaonicu prije nego što je to učinio, pitao je cimera može li mu donijeti ručak, a on mu je rekao da kad je Marco ušao u kupaonicu, prošao je pokraj Petice Šest minuta kasnije začuo se prasak, a Marko se pojavio na vratima WC-a s krvavim vratom, razbijenim ogledalom u ruci i omotanim ručnikom – prisjetio se nemile scene bivši zatvorenik Saša Nikolić.

Saša Nikolić, koji je bio u zatvoru sa Zoranom Marjanovićem u kojem je služio kaznu, ispričao je kakvim je stravičnim događajima svjedočio sa suprugom ubijene Jelene Marjanović.

Naime, 30. prosinca 2017. godine, u ćeliji broj devet Centralnog zatvora na prvom katu četvrtog bloka, pritvorenik Marko Nikolić počinio je samoubojstvo, a osumnjičen je za ubojstvo supruge Maye i sina Mihaila (4) u srpnju 2017. godine. te se godine dogodilo.

– Prišao je cimeru i pitao ga nešto u stilu: “Želiš li ovo?”, prije nego što ga je dvaput ubo nožem u vrat. Marco je potom pojurio za drugim cimerom, koji se uspio sakriti, nakon čega se ponovno ubo nožem u vrat. U tom trenutku u sobi je vladao kaos i svi smo bili nasmrt prestrašeni. Noge su mi se oduzele, ostao sam bez glasa, nisam se mogao ni pomaknuti s kreveta.

Nikolić je rekao da ih je spasio Hrvoje Baković, zatočenik iz Hrvatske, koji je podigao klupu i umalo odgurnuo Nikolića od svog cimera.

– Nakon nekoliko minuta Mako je izgubio snagu, vjerojatno od gubitka krvi, i onesvijestio se. Dok se to događalo, cimerica je otvorila prozor i zatražila pomoć zapovjednika. Pokucali su drugom klupom na vrata da nas saslušaju. Marco je već bio u nesvijesti kad je ušao zapovjednik i izveli su nas u hodnik. Krvi je bilo posvuda, bili smo u krvi – prisjetio se naš sugovornik.

Dodao je da je Zoran Marjanović pristao nakon tog incidenta i da mu je kasnije rekao da jednostavno nije mogao podnijeti da vidi krv i da se skoro onesvijestio kada ju je vidio.

  • – Sjećam se da je nakon toga zapovjednik iz džepa Markove jakne izvadio pregršt lijekova, a zapravo nije uzeo Markovo liječenje. Dok je bio u pritvoru, bio je sam i uronjen u svoj svijet. Zbog njega smo izbjegavali slušati glazbu i tiho razgovarali jer on nije imao sina, i bili smo obzirni. Njegovo se ponašanje dramatično promijenilo dva tjedna prije nemilog događaja, kada je na televiziji gledao emisiju u kojoj je gostovao i govorio o ubojstvu supruge i sina. Od tada je svaki dan pričao kako će se ubiti, kako nema više za što živjeti – zaključio je Nikolić.