– Mnogo je potresnih ispovijesti koje se vakodnevno mogu pronaći kako na internetz portalima, tako i na društvenim mrežama. Međutim, neka od njih zvuče toliko nevjerojatno, da se čine da su lažna, međutim, kada se sve lijepo provjeri vidi se da su 100% tačna i istinita. Slijedi baš jedna takva priča.

U Azilalu, u Maroku, čovjek po imenu Abragh Mohamed doživio je uvjerenje da mu je žena poginula u sudaru automobila prije nekoliko godina. Njegova supruga, čije ime nije spomenuto, prevezena je u bolnicu Ibn Rochd u Casablanci, gdje su medicinski stručnjaci Mohamedu dali mračnu prognozu da su joj šanse za preživljavanje male.

Mohammed se živo prisjetio svečane prilike kada je preuzeo njezine ostatke, koji su bili nježno zamotani u grobni pokrov i stavljeni u lijes. Godine 2014. definitivno je određeno njezino vječno počivalište, gdje je mirno položena na samom mjestu svoga rođenja.
Prošlo je nekoliko godina, a tijekom televizijskog programa posvećenog spajanju obitelji, njegovi prijatelji ostali su zatečeni kada ih je nazvala žena za koju su bili sigurni da je Mohamedova supruga.

  • Hrabro otkrivajući svoj identitet i navodeći svoje ime i adresu, hrabro je razotkrila televizijski program “Al Mokhtafun” (Nestali), u kojem je bila odvojena od supruga dvije godine. Otkriće je pokrenulo niz događaja na više platformi društvenih medija, jer je otkriveno da je Mohamed tajno pokopao neidentificiranu ženu. Mohamed je bio zatečen, izrazivši svoje iznenađenje otkrićem da nije znao o ukopu druge žene i činjenici da je njegova žena još živa. Točna kronologija događaja nakon prometne nesreće ostaje obavijena velom neizvjesnosti.

Incident u Maroku izazvao je veliku pozornost na različitim platformama društvenih medija, potaknuvši korisnike na nagađanja i predlaganje različitih teorija u pokušaju da shvate događaj. Jedna teorija koja se pojavila sugerirala je mogućnost da je Mohamedova žena doživjela gubitak pamćenja. Pogreška je pripisana ili medicinskoj ili administrativnoj nesposobnosti.

U svečanom trenutku, Mohammed je preuzeo njezine ostatke, koji su bili nježno umotani u pogrebni pokrov i stavljeni u lijes. Godina 2014. obilježila je otkriće njezina konačnog počivališta, gdje je bila mirno položena u svom rodnom mjestu. Njegovi prijatelji ostali su zatečeni kada ih je dvije godine kasnije nazvala žena za koju su bili sigurni da je Mohamedova supruga, dok su bili zadubljeni u televizijski program koji se fokusirao na ponovno spajanje razdvojenih obitelji.

Odvažno identificirajući TV program kao “Al Mokhtafun” (Nestali), neustrašivo je otkrila svoje osobne podatke, uključujući svoje ime i adresu, dok je također podijelila da živi odvojeno od supruga dvije godine. Ovaj događaj izazvao je niz reakcija na više kanala društvenih medija, jer je otkriveno da je Mohamed tajno pokopao neidentificiranu ženu.

Mohamed je bio zatečen, izrazivši svoje iznenađenje otkrićem da nije znao za ukop druge žene i činjenicu da mu je žena još uvijek živa. Točna kronologija događaja nakon prometne nesreće i dalje je obavijena velom tajne.

Društveni mediji u Maroku bili su preplavljeni pričom, zaokupivši pažnju mnogih korisnika koji su počeli razmišljati o raznim teorijama kako bi shvatili događaj. Među tim teorijama bila je i jedna koja je sugerirala da je Mohamedova žena možda doživjela gubitak pamćenja. Pogreška je pripisana ili medicinskoj ili administrativnoj nesposobnosti.

BONUS VIJEST:

Krenuti na putovanje nedvojbeno je jedan od najuzbudljivijih pothvata u kojima možemo sudjelovati. Udaljava nas od uobičajenog i daje nam pristup neistraženim područjima, različitim kulturama i neusporedivim susretima. Bez obzira na to jesu li naša putovanja vođena žeđom za uzbuđenjem, potrebom za pomlađivanjem, potragom za znanjem ili jednostavno radošću istraživanja, svaka ekspedicija otkriva osebujnu priču i avanturu.

Postoji inherentan osjećaj entuzijazma i nemira koji prati početak putovanja. Pedantno organiziramo svoje stvari, pedantno planiramo svoj raspored, opsežno istražujemo potencijalna odredišta i maštamo o uzbudljivim bijegovima koji su pred nama. Neki pojedinci pronalaze utjehu u pedantnom mapiranju svakog aspekta svoje ekspedicije unaprijed, dok drugi gravitiraju prema privlačnosti spontanosti i uzbuđenju nepoznatog.

Krenuvši na naše putovanje, zakoračili smo u carstvo nepoznatog. Prvi trenuci u stranoj zemlji prožeti su i iščekivanjem i tračkom zebnje. Ipak, kako se dani pretvaraju u tjedne, postupno se privikavamo na naše okruženje, gradimo veze s nepoznatim licima, uživamo u okusima lokalne kuhinje i uživamo u prekrasnim vidicima koji se otvaraju pred nama.

Putovanje nudi neprocjenjiv dar: priliku da uronite u različite kulture i tradicije. Druženje s lokalnim stanovništvom, istraživanje muzeja i vjerskih mjesta te sudjelovanje u lokalnim festivalima daju nam uvid u običaje i vjerovanja drugih. To pak potiče introspekciju o vlastitim životima i vrijednostima.

Putovanje ne samo da omogućuje osobni rast i razvoj, već predstavlja i put za širenje nečijih horizonata. Uranjanjem u nepoznata okruženja i suočavanjem s raznim preprekama, njegujemo bitne kvalitete kao što su samopouzdanje, prilagodljivost i prijemčivost za nove koncepte. Nadalje, oslobađanje od ograničenja naših redovitih obaveza i monotonih rutina pruža nam priliku da se pomladimo i obnovimo svoj duh s obiljem pozitivnosti.

Iako polazak na putovanje može biti uzbudljiv pothvat, nije lišen dosta poteškoća. Interakcije s lokalnim stanovništvom koje rezultiraju nesporazumima, kretanje nepoznatim ulicama nepoznatog grada i nalaženje u neugodnim situacijama na putu – sve su to inherentni aspekti avanture putovanja. Ipak, upravo prevladavanjem ovih prepreka stječemo vrijedne vještine i jačamo svoje samopouzdanje, opremajući nas da se s nepokolebljivom otpornošću suočimo s budućim kušnjama.