Za početak radnog tjedna imamo fascinantnu temu koja će zasigurno zaokupiti pozornost onih koji su u bračnim vezama. U biti, nedvojbeno je izazovno izdržati brak bez intimnosti i seksualnih veza između partnera. Ipak, kasnija priča pokazuje da takav scenarij nije posve nemoguć.

Mišljenja se razlikuju po ovom pitanju. Neki tvrde da san ima veliki značaj i da dijeljenje kreveta nije bitno za parove. Nasuprot tome, postoji frakcija koja inzistira na važnosti noćnog druženja i održavanja intimnosti. Pojedinac u braku ispričao je transformativno iskustvo prekida fizičke intimnosti sa svojim supružnikom, odluka koja je konačno udahnula novi život njihovoj vezi.

Prema pisanju “The Suna”, Džes (28) nedavno je na TikToku razgovarala o braku s Dylanom. Kako bi spasili svoju vezu, par je odlučio spavati u odvojenim krevetima, otkriva Džes. Njihova je odluka bila potaknuta kombinacijom neprospavanih noći uzrokovanih poteškoćama njihova dvogodišnjeg sina s spavanjem cijelu noć i posljedičnim utjecajem na njihov odmor. Džes je naglasio štetne učinke nedostatka sna na različita područja našeg života, kao što su posao, dnevne rutine i odnosi.

Jes, koja povremeno ovisi o invalidskim kolicima, tvrdi da je nedostatak sna negativno utjecao na njezino zdravlje. Kako bi riješili ovaj problem, par je u studenom odlučio u dječju sobu ugraditi dodatni bračni krevet. Shodno tome, Jes sada dijeli sobu s njihovim sinom, dok Dylan zauzima spavaću sobu. Jes radosno otkriva da njihov mališan od tada stalno spava cijelu noć. Kao rezultat toga, i Jes i Dylan iskusili su povećani mir, što je rezultiralo primjetnim poboljšanjem njihove veze. Jes potvrđuje da više ne ulaze u sukobe.
Kao potencijalni lijek za parove koji se suočavaju sa sličnim izazovima, Jess predlaže ideju spavanja u odvojenim krevetima. Iako možda ne dijele krevet, Jess naglašava intimnost između nje i Dylana, izražavajući svoju čežnju za njom kad spava u sobi njezina sina. Nadalje, otvoreno priznaje da žudi da se sljedećih dana sa svojim suprugom ponovno nađe u zajedničkom krevetu.

U nekoliko dana, Jessin TikTok video skočio je do statusa virusa, akumulirajući preko 176.000 pregleda. Nakon objave videa, brojni pojedinci podijelili su svoja stajališta o navikama spavanja para. Jedna je osoba izrazila svoju zbunjenost, rekavši: “Jednostavno ne mogu shvatiti koncept. Kad naši sinovi zaspu, osjećamo potrebu da se zagrlimo.” Još jedna osoba podijelila je svoje osobno iskustvo, otkrivajući: “U mojoj prethodnoj vezi, moj bivši i ja smo živjeli u odvojenim sobama, simbolizirajući nesreću koja je mučila naše partnerstvo. Međutim, sada žudim za utješnim zagrljajem maženja svake večeri.

Jedna je osoba izrazila svoju odluku spavati u odvojenim krevetima od svog partnera zbog ometajućeg hrkanja koje se pojavilo otkako je zatrudnjela. Ova je promjena rezultirala boljim spavanjem za obje osobe. Druga je osoba naglasila važnost kvalitetnog sna za opću dobrobit, dajući prednost odmoru nad romantičnom idejom dijeljenja kreveta. Zalagali su se za odvojeno spavanje kako bi se osigurao optimalan odmor.