– Razne TV sapunice su naovim prostorima jako gledani programi, a koliko su samo uspješne pokazuje i podatak da traju preko 20 godina., Iako poneke od njih imaju po par stotina epizoda, imamo jako veliki procenat publike koja isprati apsolutno svaku epizodu.

Briljantnost televizijske serije “Sulejman Veličanstveni” i dalje osvaja gledaoce na lokalnim ekranima, a jedan lik koji se istinski ističe je Nigar Kalfa, koju je nezaboravno tumačila poznata turska glumica Filiz Ahmet. Njen izuzetan nastup u ovoj emisiji duboko je odjeknuo u srpskoj publici, izazvavši ogroman talas simpatija.

Ne samo da je ova uloga pokazala vrhunac njenog glumačkog umijeća, već je i utrla put nizu narednih uspjeha. Filiz Ahmet svojom autentičnom ljepotom potiče iz porodice koja već nekoliko generacija živi u Makedoniji. Ono što ostaje relativno nepoznato jeste da joj venama teče jugoslovensko nasleđe i da besprekorno vlada srpskim jezikom.

  • Njen otac, poznati turski glumac Luftija Sejfulah, koji je boravio u Makedoniji, prenio je na nju duboku strast prema glumačkom zanatu. Luftija je bio nadaleko cijenjen u svojoj oblasti i čak je osnovao prvo makedonsko-tursko pozorište. Ipak, njen afinitet prema sceni ne potiče samo od njenog oca; njena majka je takođe uronila u svet glume, služeći kao sufler. Kao dete, njeno upoznavanje sa pozorištem došlo je u obliku “Idiota”, scenske adaptacije romana Fjodora Dostojevskog. Sa nepunih šest godina, njena ljubav prema scenskoj umetnosti i pozorištu počela je da cveta. Filiz Ahmet, rođena 15. aprila 1981. godine, doživjela je ubrzano punoljetstvo zbog burnih ratova koji su poharali bivšu Jugoslaviju tokom njenog djetinjstva. U svjetlu tekućih sukoba, njena porodica je donijela tešku odluku da napusti svoju domovinu i potraži utočište u Švedskoj. Tek kada je napunila 15 godina, Filiz se vratila u Makedoniju. Završila je medicinsko obrazovanje prije nego što je 2003. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Skoplju.

U početku su njene težnje za karijerom u pozorištu zasjenile sve misli o upuštanju u oblast televizije. Međutim, sve se promijenilo kada je dobila ulogu u popularnoj turskoj seriji “Zbogom, Rumeliyo”. Uprkos svom odrastanju u pozorištu, Filiz je otvoreno priznala svoje rezerve prema radu pred kamerama. Ipak, bez napora je prihvatila nove izazove koji su joj se našli. Kao da je lik Nigar Kalfe, koji ju je katapultirao u slavu, skrojen za nju. Od tada je donela hrabru odluku da se preseli iz svog rodnog grada Skoplja u Istanbul radi snimanja.

U intervjuu za magazin “Gloria”, Filiz je istakla kako je njeno angažovanje u ulozi Nigar Kalfe donelo mnoga obogaćujuća iskustva. Proces snimanja uključuje naporne petnaestočasovne dane, šest dana u nedelji. Uprkos izazovima, postoji osjećaj utjehe u mogućnosti da se bavite karijerom za koju ste strastveni.

Kao umjetnici, posjedujemo sposobnost da otkrijemo suštinu našeg zanata i izdržimo teške napore jer imamo jasan cilj na umu. Komplet odiše predivnom atmosferom, nalik onoj usko povezanoj porodici. Spremno pružamo ruku jedni drugima, posebno kada je u pitanju usavršavanje naših dijaloga. Scena ostaje nepotpuna sve dok joj ne ulijemo preciznu energiju potrebnu da priču oživi. Prije snimanja, marljivo sarađujemo kako bismo odredili najefikasniji pristup za prikazivanje svake scene.

Najizazovniji aspekt Filizovog rada na uspješnoj seriji bila je fizička odvojenost od njenih najmilijih. “Naravno, neizmjerno mi nedostaju. Prvi put sam bio odsutan od kuće na tako dug period. Naše interakcije su rijetke, čak i preko skajpa, jer dok se vratim sa snimanja, oni su već spavali. svaki napor da se ponovo okupim barem jednom u dva mjeseca, bilo posjetom Istanbulu ili njihovim dolaskom u Skoplje, više volim da ih posjećujem, jer mi to omogućava da provedem vrijeme sa cijelom svojom porodicom, rođacima, prijateljima i uživam u spokoju mog. rodni grad.” Glumica svoju slavu prihvata bez ikakvih rezervi, jer na nju gleda kao na potvrdu svog izuzetnog rada i nepokolebljive posvećenosti svakoj ulozi.

  • Iako je uobičajeno da me pojedinci prepoznaju, rijetko se pojavljujem u javnosti zbog stalnog prisustva na snimanju. Međutim, smatram da je više zadovoljavajuće nego zastrašujuće kada mi fanovi priđu, jer to znači da efikasno ispunjavam svoju ulogu. Bez obzira na moj nastup, uvek se trudim da se fotografišem sa svojim navijačima. Iako je fokus prebacila na televizijske serije, glumica priznaje da joj nedostaje pozorište. Ipak, ono što je mnoge zateklo je njena dramatična transformacija izgleda. Odlučila se za kraću frizuru, frizuru u obliku pajdža i često se hrabro šminka. Napravljena su zapažanja o njenom mladalačkom izgledu i vitkoj građi.