Prije par dana je održan “Zlatibor kup” na kojem su se okupili dječaci od 2010. do 2017,. godine, kako bi održali turnir u nogometu. Međutim, došlo je do neobičnog incidenta koji se jako brzo proširo na internetu gdje smo mogli vidjeti scene koje nisu primjerene ovom turniru.

Na temelju dostupnih informacija, događaj se dogodio nakon trijumfalnog drugog gola ruskog tima. Tada su djecu gađali bocama roditelji podgoričkog kluba “Stari aerodrom”. Očevici prisutni na mjestu događaja potvrdili su da je trener poticao napad na suca, dok su se roditelji iz podgoričkog kluba fizički obračunali s roditeljima Rusima. Prva izvješća ukazuju na mogućnost da je jedno dijete zadobilo ozljede glave.
Dodatni tekst:

Razmišljao sam o opsežnom djelu koje bi se bavilo dubokim učincima tehnologije na društvo. Ovaj bi tekst posebno ispitivao različite aspekte, uključujući komunikaciju, obrazovanje, ekonomiju i transformaciju načina života. Dopustite mi da vam dam kratak uvid u to što bi to moglo značiti:

Sveprisutna prisutnost tehnologije u našem modernom dobu učinila ju je neizbježnim aspektom našeg svakodnevnog postojanja. Mobilni uređaji, računala, internet i mnoštvo aplikacija transformirali su se u nezamjenjive alate za komunikaciju, pristup informacijama i produktivnost. Ipak, utjecaj tehnologije nadilazi puku funkcionalnost; ono iz temelja preoblikuje naše društvo, mijenjajući samu strukturu načina na koji komuniciramo, obrazujemo se, zarađujemo za život i na kraju, vodimo svoje živote.

Revolucija u tehnologiji značajno je promijenila krajolik komunikacije. Korištenjem mobilnih telefona i društvenih mreža pojedinci sada imaju mogućnost povezivanja s drugima iz svih krajeva svijeta, bez obzira na vrijeme i mjesto. Ovaj izvanredan razvoj stvorio je mnoštvo prilika za razmjenu ideja, informacija i osobne susrete. Međutim, također predstavlja niz prepreka povezanih s privatnošću, mentalnom dobrobiti i istinskom povezanošću.

Pejzaž obrazovanja je transformiran tehnologijom, revolucionizirajući metode putem kojih stječemo znanje i napredujemo. Online tečajevi, interaktivne aplikacije, e-knjige i e-učionice razbili su geografske i financijske prepreke, omogućivši pojedincima pristup obrazovanju. Međutim, ova povećana dostupnost također izaziva zabrinutost u vezi s kalibrom obrazovnih sadržaja, legitimnošću diploma i razinom angažmana između učenika, nastavnika i vršnjaka.

Tehnološki napredak unutar gospodarstva doveo je do inovativnih poslovnih modela, uključujući startupe, ekonomiju koncerata i digitalnu reviziju konvencionalnih industrija. Platforme poput Airbnba, Ubera i Amazona revolucionirale su način poslovanja i generiranja prihoda dopuštajući pojedincima da izravno nude usluge ili prodaju proizvode potrošačima.

Nasuprot tome, napredak tehnologije donosi promjene u načinu na koji živimo. Naši domovi i dnevne rutine postaju sve više isprepleteni s pametnim uređajima, kućnom automatizacijom, digitalnim pomoćnicima i nosivim tehnologijama. Iako ovo ima potencijal za povećanje učinkovitosti i pogodnosti, također potiče zabrinutost u vezi s privatnošću podataka, oslanjanjem na tehnologiju i smanjenjem međuljudskih veza.

  • Napredak tehnologije donosi mnoštvo prednosti i prepreka. Od iznimne je važnosti da posjedujemo sveobuhvatno razumijevanje ovih transformacija i da ih učinkovito usmjeravamo kako bismo optimizirali povoljne utjecaje koje tehnologija ima na društvo, uz istovremeno ublažavanje svih negativnih posljedica. Ovo zahtijeva aktivan angažman različitih sektora unutar društva – vlada, korporacija, obrazovnih ustanova i pojedinaca – da zajednički formuliraju politike, propise i prakse koje potiču održiv, uključiv i moralno ispravan tehnološki napredak. Ovakve scene nisu nikada dobrodošle i nadamo se da do njih neće više dolaziti.