Legendarni pjevač Toma Zdravković ostavio je za sobom dvoje djece – kćerku Žaklinu i sina Aleksandra. Toma se vjenčao četiri puta, a s Olguom je dobio kćerku Žaklinu.

Njih dvoje su se vjenčali 1963. godine, ali njihov brak nije dugo potrajao. Iz te ljubavi je rođena Žaklina, Tomovo prvo dijete, a danas živi u Holandiji, majka dva dječaka, dok je sjećanje na njenog slavnog oca bliže Srbiji.

“Provela sam kratak život s njim i kada je umro bila sam jako, veoma tužna. Živiš u tome da je on dio tebe, on postoji u meni, u mom bratu, u pjesmama, u drugim ljudima kojima pruža lijepu ljubav”, rekla je Žaklina jednom prilikom.

Toma je iz drugog braka sa Gordanom Zdravković dobio sina Aleksandra.

Danas živi u Torontu, gdje su se upoznali njegovi roditelji. Gordana i Aleksandar ostali su uz pjevačicu do posljednjeg dana.

“Kada su saznali čiji sam sin, prvo su me pitali kako sam odrastao s njim. Jednom sam se predstavio kao Aleksandar Saša da izbjegnem teret prezimena Zdravković. Bio sam toliko mlad kada je umro da sam tek kasnije shvatio koliko je značio muzici i drugim ljudima i što je ostavio iza sebe.

Tek kada sam počeo izlaziti s 16-17 godina, počeo sam razumjeti njegove pjesme. Išao sam s njim u kazino umjesto u park. Vidio sam mnogo stvari kao veoma mlad. ‘Čak ni ne znam što se događa oko mene’, rekao je jednom Alexander.”

Da li djeca liče na svog oca? Šta vi mislite