Saša Popović nosi epitet najpoznatijeg i najvažnijeg čovjeka koji se nalazi u muzičkom takmičenju Zvezde Granda.

Nepokolebljivi autoritet Saše Popovića je za svaku osudu, iako je bilo slučajeva da to dovodi do potresa i rasula. Vidjelo se to u nedavnoj epizodi “Zvezda Granda” kada je Dragan Kojić Keba pokušao odstupiti od naredbi Saše Popovića i ostvariti vlastiti utjecaj, na nezadovoljstvo redatelja. I dok Saša ne iskorištava svoju poziciju, postoje okolnosti koje nalažu njegov angažman, a bilo je i perioda kada je morao izbaciti pjevačicu iz Grand showa.

Na spomenutom je snimku zbog pogrešno postavljene bubice ugrožena pozicija moći Saše Popovića, pa je u žiriju bio Keba, a ne Ceca Ražnatović. Keba je inicirao nastup vještim izvođenjem poznatih hitova, postavljajući temelje za ono što će uslijediti. Energija u studiju porasla je do naelektrizirane razine kada mu se Ana Bekuta pridružila u očaravajućem duetu u pjesmi “Treba vremena”, otkrivajući njihovu nepobitnu vezu.

  • Tijekom nastupa Keba je u više navrata uspješno izmamio smijeh publike. No, postojao je jedan specifičan trenutak koji se nije svidio Popoviću, zbog čega Novak nije mogao riješiti situaciju. Saša je, pokušavajući se pozabaviti problemom, predložio da Keba malo promijeni pristup tako što će postaviti metaforičku “bubu”. Iako je Keba pristao na potrebne prilagodbe, nije se točno pridržavao redateljskih uputa. To je ostavilo Popovića frustriranim i preispitivajućim Kebine postupke, što ga je na kraju navelo da zamoli Kebu da ode. Unatoč pritisku, Keba je ljubazno odbio s osmijehom. Konstantni udari vjetra, koji su izgleda dolazili iz Bosne, stvarali su uznemirujuću atmosferu.
    Kako je show odmicao, Popović je bio sve više frustriran kada je predložio ponavljanje, a Keba nije uspio opozvati renomiranog redatelja koji vodi ovo prestižno zabavno natjecanje. Saša je, kipteći od bijesa, uzviknuo: “Ne zaboravi s kim imaš posla!” Aleksandar Saša Popović, istaknuti srpski glazbenik i harmonikaš, ne samo da je osnovao poznati bend Slatki greh, već je i direktor cijenjene produkcijske kuće “Grand”.

Rođen 24. travnja 1954. u Novom Sadu, Popović od 1996. živi u Beogradu. Godine 1997. oženio se folk pjevačicom Suzanom Jovanović, a njihovo veselje umnožilo se 1999. dolaskom kćeri Aleksandre. Suzanin sin Danijel iz prijašnjeg braka brzo je postao voljeni član njihove mješovite obitelji. Popovićev glazbeni put započeo je u njegovim formativnim godinama, kada je kao mali počeo svirati harmoniku. Sa 16 godina već je sa svojim bliskim prijateljima osnovao svoj prvi bend. No, tek 1976. godine započinje profesionalnu glazbenu karijeru osnivanjem grupe Lira show.

Lepa Brena, pravog imena Fahreta Jahić, udružila se s Popovićevim orkestrom 1980. godine, osvojivši publiku svojim izrazitim scenskim nastupom. Jedna posebna pjesma pod nazivom “Čačak, Čačak”, objavljena 1981. godine, izazvala je značajnu pozornost. Saša Popović, rođen u Novom Sadu 1954. godine, svoje je godine formacije proveo u neposrednoj blizini Nikolajevske crkve, gdje je njegov djed služio kao svećenik. Odrastajući uz djeda i baku, roditelje i stariju sestru, uživao je u veselom i nestašnom, ali odgovornom djetinjstvu.

Unatoč preziru prema formalnom obrazovanju, utjehu je pronašao u omiljenoj igri klikera iz djetinjstva, kojom se nastavio baviti iu svojim tinejdžerskim godinama. Međutim, njegov pravi žar leži u nogometnoj sferi. Provodeći nebrojene sate na obližnjem igralištu, snažno bi šutirao loptu s nepokolebljivom strašću. Kad je imao osam godina, otac ga je pratio na njegovu prvu nogometnu utakmicu, koju je organizirao cijenjeni vojvođanski klub, što je potaknulo njegovu nezasitnu doživotnu predanost sportu. U godinama koje su uslijedile marljivo je brusio svoje vještine u redovima Vojvodine, njegujući težnje za profesionalnom nogometnom karijerom.