– Sa dolaskom proljetnih dana, radovi u bašti su sve prisutni, a sa njima se moramo suočiti i sa raznim štetočinama. Jednostavno, sa vanjskim radovima dolaze i razne štetočine, a mi danas donosimo par prirodnih savjeta na ovu temu…

Kad počne vrtlarska sezona, štetnici poput krumpirove zlatice i gusjenice postaju vrlo aktivni. Kako bi se borili protiv ovih neugodnosti, mnogi vlasnici pribjegavaju upotrebi pesticida. Međutim, danas ćemo podijeliti potpuno prihvatljivu i prirodnu metodu za rješavanje ovog problema. Otkrijte ultimativno rješenje za iskorjenjivanje lisnih uši, puževa puževa, gusjenica, krumpirovih crva, grinja i gljivica u vašem povrtnjaku, voćnjaku i rasadniku gledajući ovaj informativni video.

Zaštitite svoje biljke od štetnika ovim vrlo učinkovitim organskim insekticidom i pesticidom. Osigurajte sigurnost svojih rajčica, paprika, krastavaca, patlidžana, jagoda, mahuna i tikvica provedbom zaštite od potencijalnih štetnika. U ovom sveobuhvatnom vodiču naučite kako stvoriti snažan prirodni insekticid bez potrebe za štetnim kemikalijama. Odvojite trenutak i pogledajte videozapis s uputama u nastavku i naučite kako uspješno izvršiti ovaj zadatak. BONUS: Pripremite se da vas iznenadi izvanredna tehnika: skrivena formula za uzgoj obilnih vreća krumpira. Ovaj sveobuhvatni priručnik sadrži detaljan pregled besprijekornog procesa uzgoja krumpira.

Prvi korak je ključan: pažljivo odaberite idealan sjemenski krumpir. Preporuča se odlučiti se za certificirani sjemenski krumpir koji je poznat po izuzetnoj produktivnosti i otpornosti na bolesti. Prije sadnje bitno je pospješiti klijanje pohranjivanjem sjemena krumpira na hladno, osunčano mjesto. Sada se spremimo za pakiranje. Uhvatite torbu i presavijte joj stranice, smanjujući joj visinu za pedeset posto. Dodavanje zemlje i sadnja krumpira bit će olakšani ovom metodom.

  • Kako biste pospješili pravilnu drenažu, probušite više rupa na dnu vrećice. Započnite ravnomjernom raspodjelom kombinacije zemlje za posude i komposta ili stajnjaka, stvarajući sloj koji je otprilike 4-6 inča dubok na dnu vreće. Pobrinite se da sjemenski krumpir bude ravnomjerno raspoređen po tlu, pri čemu svaki krumpir mora biti udaljen otprilike 5 inča. Količina korištenog sjemena krumpira može varirati ovisno o veličini vrećice, ali savjetuje se da se u početku počne s 3-5 sjemenki. Da biste započeli proces uzgoja krumpira, stavite sjeme krumpira u zemlju, a zatim ga pokrijte slojem zemlje debljine 4-6 inča.

Ključno je osigurati da tlo bude dovoljno vlažno, ali ne pretjerano zasićeno. Nakon što je ovaj korak dovršen, zatvorite spremnik i budite strpljivi dok čekate da vaš krumpir poraste. Postupno uključite cijelu zemlju u proces prelazeći na korak 5. Kada biljke krumpira dostignu visinu od približno 12 inča, pažljivo preklopite stranice vrećice prema gore i dodajte još zemlje da pokrijete bazu biljke. Ponavljajte ovaj postupak dok se vrećica potpuno ne napuni. Metoda poznata kao “trening” potiče pojavu dodatnih gomolja duž potopljenih stabljika.

Kako bi se postigao optimalan rast, ključno je održavati stalnu razinu vlage za krumpir. Redovito zalijevanje je posebno važno tijekom sušnih razdoblja. Ako želite, možete pospješiti njihov razvoj primjenom sporo oslobađajućeg gnojiva koje je dobro izbalansirano svaka četiri tjedna. Korak 7 uključuje marljivo praćenje vaših biljaka krumpira u potrazi za bilo kakvim znakovima štetnika ili bolesti putem rutinskih pregleda. Ključno je ostati na oprezu i odmah se pozabaviti svim zarazama ili infekcijama koje se mogu pojaviti.

Kako bi se riješili problemi koji se često susreću, kao što je krumpirova plamenjača, preporučljivo je odabrati sorte krumpira koje su otporne na te probleme i potiču odgovarajući protok zraka oko spremnika. Znak da je krumpir spreman za berbu je kada lišće krumpira počne venuti i poprimati žutu nijansu. U ovom je trenutku ključno prestati zalijevati biljke, omogućujući krumpiru da se kratko osuši prije nego što nastavite s postupkom berbe. Da biste sakupili krumpir, jednostavno preokrenite vrećicu i pažljivo prosijte zemlju.