– Vijest koja je jučer u nefativnom svjetlu obilježoča cijelu Srbiju, tiče se majke koja ima samo 39 godina, i koja je sa svoje troje maloljetne djece skočila u rijeku. Prema posljednjim informacijama, za ovaj čin tereti se njen suprug, čije maltretiranje više nije mogla da trpi. 

Skadar je danas doživio veliku tragediju jer je majka u pratnji svoje troje djece tragično skočila u rijeku, ostavivši zajednicu u šoku.

U tijeku je potraga za tijelima 39-godišnje žene po imenu Alma A i njezino troje male djece, od 9, 6 i 4 godine, nakon tragičnog događaja za koji se sumnja da je riječ o samoubojstvu. Ribar je otkrio tijelo 9-godišnje djevojčice, dok se nastavljaju napori da se pronađe majka i preostalo dvoje djece koji su nestali prije tri dana.

Prema izvješćima lokalnih medija, Ergis A., suprug 39-godišnje žene, prvi je obavijestio vlasti o njihovom iznenadnom nestanku.

Nakon svjedočenja sestre nestale žene, u kojem je navela da su njezina sestra i djeca bili izloženi zlostavljanju od strane supruga, on je uhićen i optužen za obiteljsko nasilje te odgovoran za samoubojstvo. Kako javljaju mediji, 31-godišnjak se u nazočnosti očevidne ekipe držao pribrano kada je doznao za mogućnost utapanja članova njegove obitelji. Međutim, oštro je odbacio sve optužbe o nanošenju fizičkih ili psihičkih ozljeda.

Kako prenose mediji, drhtao je s lisicama na rukama dok je stajao pred istražnim timom, a sve vrijeme dok je odjeknula vijest da su se njegova četiri člana obitelji tragično utopila u rijeci.

Dok istraga napreduje, vlasti marljivo pregledavaju snimke sigurnosnih kamera u blizini kako bi utvrdile ima li dokaza da ih je netko drugi gurnuo u rijeku osim žene i djece.

  • Euronews Albanija izvještava da je potraga za lociranjem tijela majke i njezine djece trajala više sati. Angažirano je pet zasebnih potražnih timova koji su bili raspoređeni duž rijeke od starog mosta do Dajča. Ribau je jučer otkrio ostatke devetogodišnjeg djeteta. Razlozi koji stoje iza ženine tragične odluke i dalje su obavijeni velom nejasnoća.

Očevid o nesretnom događaju je u tijeku.

Kako bi se utvrdio razlog iza ženine odluke, obavljeni su razgovori s članovima obitelji s obje uključene strane.

Samo nekoliko sati prije tragičnog događaja, sumnja se da je A.A. (39) popila je kavu s jetricama prije nego što se sa svoje troje male djece tragično bacila u hladnu rijeku Bojanu u Skadru.

A.A., za koju se sumnja da je zajedno sa svojom djecom doživjela obiteljsko nasilje, nestala je 2. svibnja zajedno sa svoje dvije kćeri od 9 i 6 godina, kao i četverogodišnjim sinom. Sljedećeg dana njezin je suprug podnio prijavu u kojoj stoji da ih nema nigdje.

Prema izvješćima albanskih medija, Jetrva je posljednji put viđena u kafiću, gdje je pronađeno njeno beživotno tijelo. Priča se da je Jetrva izražavao potpunu nesvjesnost bilo kakve tragedije koja se sprema i da je čvrsto vjerovao da će si Alma oduzeti život zajedno s njihovom djecom.

Obavještavamo Vas da su sinoć iz rijeke Bojane izvučeni beživotni ostaci njene najstarije kćerke. Ribar je došao do tragičnog otkrića i primijetio vidljive tragove na licu djevojke. Napori da se lociraju tijela Alme i dvoje druge djece nastavljaju se.

Jučer je E.A. privela je policija, a nakon toga je objavljeno i priopćenje.

  • Policija se oglasila povodom prijave građanina E.A. (31) dana 3. svibnja 2024. godine. Prema prijavi, supruga E.A., A.A. (39) i njihovo troje malodobne djece, u dobi od 9, 8 i 3 godine, nestali su 2. svibnja, a radi utvrđivanja okolnosti njihovog odlaska iz stana okupljena je specijalizirana istražna ekipa. Detaljnim očevidom i policijskim saznanjima sumnja se da je razlog njihovog odlaska nasilje koje je 31-godišnjak provodio nad suprugom i djecom. Tragično, sumnja se i da su si mogli oduzeti život 4. svibnja 2024. E.A., koji je ranije osuđivan zbog uzgoja ilegalnog bilja, uhićen je zbog kaznenog djela navođenja na samoubojstvo.