Nastanjen u selu Trudelj kod Gornjeg Milanovca, Radiša Jovanović više od 15 godina nalazi zadovoljstvo u jedinstvenom životnom okruženju. Dijeleći svoj dom s dvije žene, ponosno se izjavljuje kao najbogatija osoba na Zemlji. Dok bi drugi mogli izraziti čuđenje kada saznaju njegovu priču, Radiša ostaje nepokolebljiv, ističe skladnu atmosferu u svom kućanstvu i odbacuje sve negativne primjedbe svojih susjeda.

Ključnu akciju pokrenula je supruga Stojanka, koja je s ovom osobom stupila u brak prije gotovo četvrt stoljeća. Rodila mu je tri sina i kćer, no nakon što je otkrila njegovu nevjeru i Aninu trudnoću, umjesto prekida veze, stala je u obranu nerođenog djeteta. U nevjerojatnom iskazu suosjećanja, čak je zagrlila svog ljubavnika unutar njihove kuće, unatoč tome što su ga njezini roditelji izbacili nakon što su saznali za njezine postupke.

Prije nekoliko godina Radiša je iskazao svoje divljenje Stojanki, opisujući je kao izuzetnu ženu koja posjeduje pregršt kvaliteta. Unatoč početnom negodovanju njegove majke i površnim prosudbama drugih, Stojanka je bila jedina koja ga je istinski razumjela. Ovakvo mišljenje podijelio je i Radiša tokom gostovanja u emisiji “Nećete vjerovati”.

Unatoč potpunom citatu, svećenik već dulje vrijeme izbjegava vlastito boravište, izazivajući nagađanja među susjedima i udaljavanje od obitelji. Začudo, čini se da su Jovanovići potpuno ravnodušni prema ovim okolnostima.

  • “Posjedujem obilje bogatstva, što me čini najbogatijim pojedincem na planeti. Zapravo, imam dovoljno sreće da imam ne jednog, već dva partnera puna ljubavi, kao i šestero djece. Stojanka me blagoslovila s tri sina i kćerkom , a Ana mi je podarila dvije kćeri. Osim toga, jako sam ponosan što posjedujem šest sokolova, koji nas možda smatraju nekonvencionalnima. o vlastitoj sreći i ne obazirući se na tuđe mišljenje. Mi živimo po svojim uvjetima i uživamo u svakom trenutku. Tračevi i glasine koje kruže selom nas se već dugo ne tiču i dalje se pitamo o našem načinu života. Radije držimo svoje poslove u kućanstvu, ja služim kao opozicija, dok žene preuzimaju ulogu vlasti – kako je jednom izjavio Radiša.

Stojanka i Ana od početka su se suočavale s izazovima u prijateljstvu, ali kako je vrijeme prolazilo, razvile su čvrstu vezu i sada se bave raznim aktivnostima kao nerazdvojne družice.

Stojanka je jasno rekla da joj je, iako joj je situacija neugodna, dobrobit djeteta od najveće važnosti.

Ušavši u Radišin dom dok je bila trudna, Ana je pokazala nebrigu za njegov bračni status. Osvrćući se na taj dan, priznala je poteškoće s kojima se suočila nakon što se posvađala s roditeljima i isprva nije namjeravala ostati. Međutim, okolnosti su je navele da ostane. Ana je izrazila svoje divljenje Stojanki, prepoznavši je kao sposobnu kuharicu, dok je sama čuvala stoku. Surađujući na raznim zadacima, stvorili su čvrstu vezu. Ana je te osjećaje podijelila tijekom gostovanja u showu “Nećete vjerovati”.

“Odgovornost za moju trudnoću s njim nije na njoj, ali ona je hvalevrijedna osoba”, priznala je. Osvrćući se na njihov brak, Radiša je naglasio da Stojanku ne bi pozivao na odgovornost da je izabrala da bude s nekim drugim na drugom mjestu i da u njihovom domu dobije dijete.

Možda je nekima u ovom trenutku teško za povjerovati, ali identitet i mjesto rođenja djeteta imaju veliku važnost. U našoj zajednici postoji izreka koja ističe značaj pastira, a ne vlasništvo nad livadom. U konačnici, ono što je najvažnije je dobrobit i zdravlje djece. Dapače, čak bih i pozdravila ideju da odgajam tuđe dijete ako je rođeno ovdje, kao što je Stojanka učinila.

S obzirom na to da je emisija snimljena prije nekoliko godina, ostajemo optimisti da jedinstveni dom Jovanovića i dalje održava svoju skladnu atmosferu.