– U nastavku našeg današnjega članka idemo do Amerike i do 1955 godine, kada je ovu zemlju pogodio strvičan zločin. Mnogi znaju za poznate serijske ubice iz istorije, ali ono što je ova žena napravila se kosi sa zdravim razumom.

Catherine Mary Knight, rođena 24. listopada 1955. u Tenterfieldu u Australiji, pojavila se na svijetu kao rezultat skandalozne veze između njezine majke Barbare Rowan i oca Kena Knighta. Ova nezakonita veza odvijala se u pozadini Barbarine postojeće uloge majke četvorici dječaka iz prethodne zajednice i činjenice da su joj se putevi s Kenom Knightom ukrstili preko njezina supruga. Jednom kada je istina o njihovoj tajnoj aferi izašla na vidjelo, izazvala je šok kroz njihovu usko povezanu, tradicionalnu zajednicu.

Nakon ovog burnog početka, Katherine je doživjela burno odrastanje koje se nije poboljšalo kako je odrastala. Njezin otac, nestalni alkoholičar, svakodnevno je izlagao njezinu majku činovima nasilja. Sama Katherine je otkrila da je do 11. godine trpjela zlostavljanje od više članova obitelji. Tijekom svog školovanja, Knight je bila na glasu kao mučitelj, ciljajući na one koji su bili manji i ranjiviji. U dobi od 15 godina odlučila je napustiti školu ne stekavši sposobnost čitanja i pisanja, odlučivši se umjesto toga pridružiti radnoj snazi ​​u tvornici odjeće. Samo godinu dana kasnije dobila je klaonicu za ono što je smatrala svojim idealnim zanimanjem.

  • U svojoj knjizi “Mrlja krvi”, novinar Peter Lalor opisuje pravi zločin Katherine Knight, ističući njezinu duboku strast prema svom poslu opisujući kako je ponosno izložila svoj prvi set mesarskih noževa iznad svog kreveta, kao mjeru predostrožnosti za bilo kakvu buduću upotrebu . Tijekom svog zaposlenja u mesnici, Knight je susrela Davida Kelletta, čovjeka sklonog bijesu izazvanom alkoholom, sličnog njezinom ocu.

Upoznata s takvim sukobima, Knight je zaprepastila svog partnera aktivnim sudjelovanjem u jednoj od njegovih pijanih svađa. Ubrzo je shvatio da Knight posjeduje ne samo sposobnost nanošenja manjih ozljeda šakama, već i neosporivu dominaciju. Catherine ga je uspjela nagovoriti da je oženi 1974., unatoč njegovom stalnom stanju alkoholiziranosti. Čak ga je i njezina vlastita majka upozorila na Catherininu nestalnu prirodu, spomenuvši da je možda imala malu neuravnoteženost.

Nakon što su proslavili svoje vjenčanje, Knight i Kelet su se upustili u intimni čin konzumiranja svog braka ne jednom, ne dva puta, već tri puta. Međutim, kako je umor svladao Knighta i on je utonuo u san, njegova supruga, Barbara, poželjela je još jednu rundu. Suočena s muževljevim umorom, pribjegla je davljenju. Nakon buđenja, David se uspješno izvukao iz kandži svoje nedavne supruge. Unatoč njenom prvom pokušaju da ga ubije, njihova bračna veza trajala je desetljeće. Ipak, važno je napomenuti da David nije bio bez mana.

Kelet se često upuštao u nevjere, a jednom je prilikom u noćnim satima iznenada napustio suprugu i njihove dvije kćeri. Nakon što je otkrila jednu od njegovih izvanbračnih veza, Catherine Knight počinila je gnusan čin stavivši njihovo dijete staro tek dva mjeseca na obližnje željezničke tračnice samo nekoliko trenutaka prije nego što je vlak trebao proći. Srećom, vlak nije stigao, a beba je pošteđena ozljeda. Uz to, vitlala je ukradenom sjekirom kako bi zastrašila više osoba i tako im utjerala strah u kosti. Na početku svoje veze Katherine Knight i John Price uživali su u skladnoj vezi. John, rudar sa stalnim prihodom, imao je dvoje starije djece koja su svim srcem prigrlila Katherine.

Njihov zajednički život započeo je 1995. godine, a zajednički život odvijao se besprijekorno. Nakon što je njezina ponuda za brak naišla na odbijenicu, njezino je ponašanje ubrzo postalo agresivno. Price je Knight optužio za krađu iz svoje tvrtke, što je rezultiralo njezinim prekidom. U početku ju je izbacio iz svog života, no nakon nekoliko mjeseci obnovili su vezu. Međutim, jasno je dao do znanja da nije dobrodošla natrag u njegov dom. Kako kažu njihovi poznanici i oni koji žive u blizini, njezine nasilne sklonosti su se u tom razdoblju počele intenzivirati.

Tijekom mjeseca veljače 2000. godine došlo je do svađe između Johna Charlesa Thomasa Pricea i Catherine Knight, koja je rezultirala pokušajem Knighta da nanese štetu Priceu ubodom nožem u prsa. U nastojanju da zaštiti svoju djecu, Price je tražio zabranu prilaska Knightu. Kako se mjesec bližio kraju, Price je izrazio zabrinutost za vlastitu dobrobit i povjerio se svojim suradnicima, upozorivši ih da, ako ikada nestane, trebaju biti svjesni da je to zbog Knightovih postupaka koji su rezultirali njegovom smrću.