Za njegu osjetljive kože preporučuje se korištenje proizvoda kao što je Eucerin AtopiControl krema koja umiruje kožu i ublažava svrbež. Važno je izbjegavati vruću vodu i dugo kupanje, koristiti protuupalne lijekove i redovito hidratizirati kožu. Također je važno zaštititi se od sunca i izbjegavati agresivne kozmetičke proizvode.

Hydrocortisol krema korisna je kod alergijskih i kontaktnih dermatitisa uzrokovanih kontaktom kože s agresivnim sastojcima u kozmetici poput parabena i parafina. Za seboreični dermatitis, kortikosteroidi pomažu u ublažavanju simptoma poput crvenila i svrbeža.Hidrociklinska mast korisna je kod angularnog stomatitisa (upala kutova usta) i afti, koji su često uzrokovani lošom higijenom.

Ova mast djeluje antibiotski, a koristi se i za liječenje inficiranih rana nakon uboda insekata, uraslih dlaka i potkožnih čireva. Prije nanošenja masti kožu treba temeljito očistiti, a zatim mast nanijeti u tankom sloju 2 do 4 puta dnevno. Hidrokortizonsku mast ne treba koristiti dulje od sedam dana.


Hidrociklin
mast se ne preporučuje osobama alergičnim na sastojke, trudnicama i dojiljama, djeci dok im ne izrastu trajni zubi.Moguće nuspojave uključuju folikulitis, pojačano ljuštenje, osjetljivost kože, depigmentaciju i suhu kožu.
Hidrociklin
mast možete kupiti u ljekarnama, kako u fizičkim trgovinama tako i putem interneta, po pristupačnim cijenama. Ovu je mast uvijek dobro imati pri ruci protiv raznih iritacija kože i ekcema jer sadrži i antibiotik koji pomaže u sprječavanju širenja infekcija.