Heljda ili trputac višegodišnja je zeljasta biljka sa širokim jajolikim listovima pri dnu uspravnih stabljika. Razdoblje cvatnje je od lipnja do kolovoza, a može se naći uz puteve, pašnjake, livade, šume…

Heljda ili trputac odličan su lijek protiv kašlja, astme, pa čak i tuberkuloze. Osim toga, ova ljekovita biljka može pročistiti krv, pluća i želudac, pa je dobra za sve osobe s anemijom ili lošom krvlju, slabim plućima i bubrezima te gubitkom apetita. Heljda je odličan lijek za sve vrste rana, ogrebotina, posjekotina, uboda osa, ugriza…

Stavite li list krkavine u cipele, možete izliječiti žuljeve, au botaničkoj kozmetici sok od krkavine smatra se učinkovitim sredstvom za uklanjanje akni i prištića.

Provjereni recepti

Za bolju probavu i čir na želucu

Ovo će sigurno izliječiti čir na želucu i dvanaesniku. Probano mnogo puta. Heljda (trputac) je biljka velike ljekovite vrijednosti. Mljeveno je lakše probavljivo i otpušta sve sokove koji su dobri za tijelo.

Sastojci za 1 osobu:

300 g listova pasjeg trna
1 kg livadskog meda
Vrijeme potrebno za pripremu ovog lijeka je otprilike 30 minuta.
Operite listove krkavine i stavite ih na papirnate ubruse da se osuše. Sameljite ih na stroju za mljevenje mesa.
Pomiješajte s livadskim medom u staklenci i ostavite preko noći.

banana

Komentar:

Listove je potrebno samljeti i zatim dodati meda kolika je volumenska masa dobivena. Nekad manje, nekad više od kilograma. Odaberite mlađe listove.

Dobit ćete otprilike 2 staklenke od 680 ml smjese.

4. Ljekovita svojstva biljaka:

Može se koristiti za liječenje: čireva, kašlja, zacjeljivanja rana…

Što se tiče rana, moj savjet je, posebno za dijabetičare, da posipaju kurkumu u prahu i pokriju zavojem.

5. Usluga:

Uzimati 1 žlicu ujutro prije jela i do kraja. hlađenje.

Ako je prijeko potrebno, ponovite postupak, ali u jesen.

Ispijanje 2 decilitra vode ujutro kada ste prehlađeni može spriječiti nastanak čira.

razlog:

Čir na želucu (čir na želucu) je ozljeda sluznice želuca, prvenstveno na izlazu i gornjoj trećini želuca, duboko u želučanu stijenku. Ako stijenka pukne, u trbušnu šupljinu mogu iscuriti sokovi koji reguliraju probavu i želučani sadržaj, a mogu izazvati i upalu trbušne maramice.

Ako čir probije krvnu žilu, želudac će krvariti. Tada je potrebna liječnička pomoć. U želucu se može pojaviti više čireva u isto vrijeme. Tipičan simptom čira na želucu je pritisak u želucu nakon jela. Ako se čir na želucu često javlja, postoji opasnost od raka želuca.

Čir na želucu uzrokuje mnogo čimbenika: psihički stres, prekomjerno lučenje želučane kiseline, poremećaji krvotoka, različiti lijekovi (kortizon, neki antireumatici i lijekovi za krvotok). Pušači i ljudi koji rade u smjenama i na određenim poslovima (npr. transport, trgovina, kemijska industrija) su u većem riziku. Brz tempo i nezdrav način života modernog svijeta mogu pospješiti nastanak čira na želucu.

Ako koristite sok od pasjeg trna, ali bez meda, kao oblog, riješit ćete se i glavobolje.