– Na društvenim mrežama se može pronaći jako puno zanimljivih video priča. Jednostavno, u današnje vrijeme i na You tube, imamo jako lijepe ispovijesti, koje su za holivudske filmove. Danas vam donsoimo video priču jedne bosanke, koja se udala i odselila u Njemačku….

Trenutačno stanje stvari otkriva značajnu promjenu u društvenim standardima, s onim što se prije tri desetljeća smatralo uobičajenim sada se smatra potpuno neortodoksnim. Ključno je priznati iskorake učinjene na području prava žena, posebice u pogledu njihove slobode izražavanja i autonomije, što je prije bila nedostižna težnja. Danas svoju pozornost usmjeravamo na zadivljujuću priču koja je izazvala brojne intrige.

Svaka osoba ima različito osobno putovanje i dok se neki odlučuju otvoreno ga otkriti, drugi se odlučuju za tajnovitost, tiho ga noseći u sebi. Ipak, jedna hrabra žena neustrašivo je podijelila svoje životne susrete, sa zaraznim osmijehom ispričavši svoju nesvakidašnju priču. Činilo se da je na to gledala kao na običnu anegdotu, zanemarujući bilo kakvu pomisao da je to negativna ili tužna pojava. Možete li uopće shvatiti koncept vjenčanja s nekim nakon samo šest dana poznavanja? Zamislite sada odgovor njezinih roditelja ako bi im sada prišla i izjavila svoju namjeru da se uda za nekoga koga je upoznala prije samo tjedan dana.

S nostalgičnim tonom živo se prisjeća početnih prizora i raskoši kuće, odlučno izražavajući želju da upravo u taj prostor unese bosansku tradiciju. Iako trenutno živi u Njemačkoj, ona bez napora unosi esenciju Bosne u svoje okruženje.

BONUS TEKST:

Otkrijte misterije dugovječnosti kako ih otkrivaju stanovnici Sardinije, koji posjeduju četiri uvjerljiva objašnjenja zašto Talijani prelaze 100. godinu. Ako je vaš cilj postići dugotrajnu i uspješnu egzistenciju, poslušajte njihovu bezvremenu mudrost koja se prenosi kroz nas. generacije. Kao jedna od poznatih “plavih zona” diljem svijeta, Sardinija je izvanredna ilustracija gdje je službeno zabilježeno da su pojedinci premašili brojku od sto godina.

Otkrijte skriveno znanje koje stoji iza izvanrednog životnog vijeka ovih pojedinaca udubljujući se u detalje navedene u nastavku. Njihova sposobnost da napreduju isključivo na resursima autohtonim u svom okolišu je ključ. Na Sardiniji je konzumacija mesa ograničena, a znatan dio lokalne prehrane sastoji se od organskih proizvoda bez pesticida, bez hormona, bez boja i bez šećera.

Za one koji su zaintrigirani gastronomskom baštinom Sardinije postavlja se pitanje koje se vrste kuhinje obično uživaju na otoku. Unutar jelovnika otkrit ćete izbor opcija na bazi povrća, uključujući lisnato povrće, osvježavajuće salate i izdašne juhe od graha prožete okusima komorača, fava graha, slanutka i rajčice. Znanstveno je dokazano da mliječni proizvodi od kozjeg i ovčjeg mlijeka imaju izvanredna protuupalna svojstva, učinkovito smanjujući razinu LDL kolesterola. Crno vino proizvedeno na povišenim terenima Sardinije ističe se povećanom koncentracijom polifenola, nadmašujući većinu drugih vina. Ovi polifenoli djeluju kao snažni antioksidansi, nudeći potencijalnu zaštitu od prevladavajućih bolesti poput dijabetesa i bolesti srca.

  • Njihov osebujni somun, izrađen od cjelovitih žitarica i koji se može pohvaliti znatnim udjelom proteina dok sadrži samo malu količinu glutena, nudi utješan odmak od konvencionalne talijanske tjestenine. Kao dio svoje rutine, ljudi redovito uživaju u čaju od čička, uvjereni u njegovu sposobnost detoksikacije jetre. Uzgoj vlastite hrane jedan je od njihovih običaja, a Sardinci uživaju u traženju divljih šparoga, povrća, bobičastog voća i gljiva u svom netaknutom okruženju. Njihov vrt uvijek je pun zelene salate, rajčice, bosiljka, peršina i tikvica. Smanjili su potrošnju hrane.

Stanovnici Sardinije jako vole kuhati i nalaze veliki užitak u sjeckanju luka, rajčica i paprika, posebno kada rade ukusan umak za špagete. Uspostavljanje rutine kuhanja kod kuće može biti postupan proces. Za one koji imaju pretrpan raspored, praktična je strategija iskoristiti vikende za pripremu velikih količina obroka ili pripremu jela koja mogu trajati nekoliko dana u tjednu. Umjesto da kuhanje doživljavate kao običan zadatak, iskoristite priliku da se opustite i potpuno uključite u proces.

Pozovite svoje drage osobe, motivirajte ih da pomognu u pospremanju i pripremi sastojaka. Alternativno, možete odlučiti pozvati prijatelja da sudjeluje u užitku, popraćen divnom čašom sardinijskog vina. Stanovnici Sardinije vode aktivan način života, stalno su uključeni u niz aktivnosti, posebno onih usredotočenih na kućanske obveze. Bavljenje različitim zadacima poput čuvanja stoke, uzgoja, kuhanja, čišćenja i tjelesne aktivnosti za njih je uobičajena praksa.

Iako možda ne sudjelujete u ovim tradicionalnim aktivnostima, još uvijek postoje brojni načini da unesete fizičku aktivnost u svoj svakodnevni život. Kako biste se suprotstavili učincima sjedenja dugotrajnog korištenja računala, preporučljivo je koristiti mjerač vremena na svom mobilnom uređaju ili pametnom satu koji se može namjestiti na intervale od 30 do 45 minuta. To će vas potaknuti da zastanete, protegnete se ili čak prošetate tijekom pauze za ručak.