– Mi se danas malo posvećujemo Radi Manojlović, koja je u posljednjih par mjeseci se malo udaljila sa glazbene scene. Puno vremena sada provodi sa sestrom, sa kojom je pokrenula i manji biznis u Beogradu, a sve je povezano sa parkinzima….

Godine čežnje su se ostvarile jer su moje najdublje želje bile ispunjene, svjedočeći nesvakidašnjem čudu koje se odvijalo ispred mene: ogromna radost Rade Manojlović bila je zarazna, a cijelo mnoštvo željno je prihvatilo slavlje, čestitajući od srca. Ključni čimbenik iza Radina izvanrednog trijumfa na nacionalnom natjecanju talenata može se pripisati njezinom namjernom izboru da svim srcem prigrli svoju urođenu ljepotu i suzdrži se od bilo kakvih kozmetičkih promjena.

Iako se odlučila za neke manje preinake na svojim zubima, one su bile relativno beznačajne u usporedbi s opsežnim ortodontskim zahvatom kojem je bila podvrgnuta s aparatićem. Gledatelji se jednoglasno slažu da je Rada dosljedno odisala prizemnim držanjem, što je efektno prenijela kroz mnoštvo izjava. “Moram priznati da mi se najveća želja ispunila. Započinjući svoje obraćanje, ona započinje srdačnom objavom svoje nepokolebljive težnje da krasi renomirane platforme P0povića i Granda.

Rada, na svoj elokventan način, naglašava važnost održavanja poniznosti i izbjegavanja iskrivljenja prosuđivanja koje može donijeti uspjeh. Živo se prisjeća dirljivog sjećanja na svoju prvu audiciju, na kojoj su roditelji vjerno stajali uz nju, samo da bi naišla na duboko razočaranje koje joj je izazvalo suze u očima. Kako bi uspostavila vezu, nije joj preostalo ništa drugo nego objesiti svoj pokvareni telefon na čavao koji je virio iz zida. Ipak, za nekoliko trenutaka Saša je primila uzbudljivu vijest da je trijumfalno prošla audiciju i time ostvarila svoju životnu želju.

  • Ova značajna izjava izazvala je izljev srdačnih čestitki njezinih najbližih i najdražih. Rada Manojlović, vrlo cijenjena ličnost u sferi srpske pop-folk glazbe, otišla je na ovaj svijet 25. kolovoza 1985. godine u gradu Požarevcu. Počevši od 2007. godine, Rada je započela glazbenu odiseju koja je hipnotizirala gledatelje svojim nesvakidašnjim talentom, iskazanim prilikom nevjerovatne pobjede na drugom mjestu na renomiranom natjecanju “Zvezde Granda”.

Taj je ključni trenutak njezinu karijeru doveo do neviđenih visina, što je rezultiralo izdavanjem brojnih iznimno uspješnih albuma poput “Cao bezobrazni”, “Deset sopod nule”, “Marakana” i “Metropola”. Radino nenadmašno vokalno umijeće i besprijekorna integracija tradicionalnih folklornih elemenata sa suvremenim pop senzibilitetom priskrbili su joj veliko priznanje i obožavanje. Podrijetlom iz Požarevca, Rada Manojlović etablirala se kao zapažena pojava na srpskoj glazbenoj sceni.

Njezin utjecaj nadilazi brojke prodaje, budući da također služi kao utjecajna figura za ambiciozne pjevače i gorljivi zagovornik očuvanja kulture kroz svoje glazbene napore. Unatoč skromnim počecima u selu Četereže, Rada Manojlović svoju je intelektualnu oštroumnost iskazala odličnim uspjehom u osnovnom obrazovanju prije nego što je upisala viši studij ekonomije u cijenjenoj Gimnaziji u Velikoj Plani.

Njezine godine formiranja ostavile su trajan pečat na njezinu odabranu profesiju, oblikujući njezine temeljne vrijednosti i usađujući nepokolebljivu predanost marljivosti. S nepunih 19 godina Rad je doživjela duboko potresan događaj: preranu smrt njezine majke Mirjane uslijed teške bolesti. Ova tragedija koja je parala srce imala je dugotrajan učinak, no uz nepokolebljivu podršku svoje sestre Maje i svog oca, otkrila je otpornost da svlada nedaće i postigne pobjedu.