Ruška Jakić, poznato televizijsko lice, nadaleko je prepoznata po iznimnoj fizičkoj atraktivnosti. No, ova se ljepotica pokazala dvosjeklim mačem jer je u njezin život donijela brojne izazove i kontroverze. Unatoč tome, ostala je nepokolebljiva u svom osebujnom karakteru i zadržala svoju individualnost kroz cijelo vrijeme.

Tijekom svog života iskusila je rollercoaster vožnju emocija u svojim romantičnim nastojanjima. Na put svete ženidbe krenula je ne jednom, ne dva puta, nego triput, sa svojim drugim suprugom Ruškom Jakićem, ostavivši zauvijek trag u njezinu srcu i duši.

Iako Ruška otvoreno prepoznaje svog prvog supruga Dejana Đurovića kao ljubav svog života, spremno priznaje koliki je utjecaj drugi suprug, koji je ujedno i otac njezine kćeri Ane, imao na njezin život.

Jedina svrha koja je mom životu dala značaj bila je ljubav; međutim, kad je ljubav nestala, neizbježno je uslijedilo razdvajanje. Taj obrazac zadržao se ne samo kod Dejana, već i kod oca moje kćeri Ane, mog drugog supruga – renomiranog arhitekte Laleta Nadeždića. Naša bračna veza trajala je svega dvije godine, a službeno smo raskinuli zajednicu kada je Ana imala samo dva mjeseca, otkrio je Jakić domaćim medijima.

Na Anin život duboko je utjecao odlazak njezina trećeg supruga, stvarajući primjetnu prazninu. Moj treći brak trajao je 13 godina, au tom razdoblju bila sam u braku s Vojom Mulinom, bubnjarem iz Škulinog orkestra. Unatoč njegovoj ogromnoj ljubavi prema meni, mučila ga je ogromna ljubomora. Kad je moja kći Ana imala između tri i četiri godine, čak ju je pratio u park, gdje ga je bezazleno pitala može li ga zvati “tata”. Međutim, kad je izdao moje povjerenje, brzo sam krenula i podnijela zahtjev za razvod, dajući mu samo 24 sata da isprazni moj stan. Srećom, uspjela sam uspješno ukloniti sve njegove ostatke iz svog srca.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.