– Mnogo je holivudskih parova koji su jedno vrijeme bili zajedno, ali je jako mali procenat njih koji je na kraju i završio zajedno. Jednostavno, sve su to egomanijaci, i jedno sa drugim jednostavno ne može da ostane. Mi danas govorimo vjerojatno o najvećoj nemirnoj duši kod žena, a to je svakako Julia Roberts. Slijedi i njena jako zanimljiva ljubavna priča.

Julia Roberts, poznata po svojim burnim romantičnim eskapadama, njegovala je imidž nevinosti dok je uspješno osvajala srce oženjenog muškarca, odbijajući se izvući iz njegova zagrljaja.

  • Njezinu su naklonost plijenili poznati šarmeri poput Matthewa Perryja, Dylana McDermotta, Benjamina Bretta, Liama ​​Neesona, pa čak i Daniela Modlera. Objavljen 1999., jedan od filmova koje je producirala, pod nazivom “Runaway Young”, prikazuje ljubavnu aferu iz njezina osobnog života, s glumcem Kieferom Sutherlandom u glavnoj muškoj ulozi.

Njihova je ljubavna priča započela gotovo odmah nakon što su se ugledali, tijekom prvog dana snimanja filma “Flatliners” (Tanka linija smrti) iz 1990. godine. Nakon što je raskinula zaruke s Dylanom McDermottom, udala se za Kiefera, koji se iste godine razveo od Camelije Cat.

Tijekom dodjele Zlatnih globusa 1991. Julia Roberts i Kiefer Sutherland javno su objavili svoju vezu na crvenom tepihu, učvrstivši svoj status para.

Nazivani zlatnim parom, Kiefer i Julia Roberts bili su podložni javnim glasinama o nevjeri, a navodi sugerirali da je Kiefer bio u vezi s drugim ljubavnikom. No, unatoč medijskoj pozornosti, par se vrlo brzo zaručio, prenosi Glossy.

  • “Naša ljubav i suradnja prekrasno se isprepliću. To je bit života, većem se nije moglo nadati”, izjavila je u tom trenutku duboko zaljubljena Julia. Priča je krenula nepredviđenim završetkom, ostavivši publiku iznenađenom.

U ljeto 1991. Julia Roberts, u dobi od 23 godine, planirala se udati za Kiefera Sutherlanda, koji je sa 24 godine bio samo godinu dana stariji.

Plan je bio da zavjete izmijene na pozornici studija “Twentieth Century Fox”, gdje je scenu upriličio prekrasno uređeni pastirski vrt, uz oko 150 uzvanika. Suprotno očekivanjima, budući mladoženja na dan vjenčanja viđen je kako se seli iz rezidencije na Hollywood Hillsu koju je dijelio s glumicom. U međuvremenu, svjedočila je uživanju u obroku s Patrickom Jasonom, koji je u to vrijeme bio najbliži pratitelj Kiefera Sutherlanda.

Nakon toga, Julia ga je pratila na putovanju u Dublin gdje su započeli kratkotrajnu ljubavnu vezu.

Naravno, Sutherland je bio ispunjen gnjevom, ali unatoč šutnji o svojoj zaručnici, smatrao je nemogućim osuditi Patricka. Ispričao je zmijino prijevarno ponašanje, objašnjavajući kako se lukavo prerušila u njegovog najbližeg saveznika dok je potajno nemilosrdno progonila njegovu djevojku.

Godine 2006., tijekom intervjua za E!Online, Kiefer je izrazio svoju zbunjenost zašto ga Patrick nije osobno obavijestio o situaciji.

  • “Glavno pitanje o kojem se radi nisu konkretni detalji. Ono što me uistinu iznenađuje je činjenica da, unatoč našem prijateljstvu, nikada nije odvojio vrijeme da me osobno obavijesti o svojoj novootkrivenoj ljubavi prema njoj. Umjesto toga, morao sam otkriti ovu informaciju od potpuni stranac koji je to otkrio E!Onlineu.”

Prema medijskim napisima, par se odlučio rastati samo tri dana prije zakazanog vjenčanja.

Kiefer se godinama kasnije osvrnuo na cijeli događaj. Osvrćući se na prošlost, glumac je s Entertainment Weeklyjem rekao kako vjeruje da ona posjeduje istinsku samosvijest, što smatra hvale vrijednom osobinom. Intenzitet njihove mladenačke strasti naveo ih je da ishitreno donesu odluku o vjenčanju, a on je priznao poteškoće u artikuliranju težine tog pritiska.

U to je vrijeme stekla svjetsku slavu, a vjenčanje, koje je trebalo biti osobna stvar, pretvorilo se u nešto mnogo veličanstvenije. Unatoč neodoljivim okolnostima, pokazala je neizmjernu hrabrost – iako to nije željela. Glumac je, osvrćući se na situaciju, primijetio da je potrebna velika hrabrost da se ustvrdi: “Ja to ne želim.”