– Mnogo je različitih mišljenja, koja se mogu pročitati u posljednje vrijeme po pitanju majke, koja se bacila sa djecom u Skadar. Neki vjeruju da je bila čista, dok imamo i onih koji nagađaju da psihički nije bila stabilna. Slijedi i priča koja nam dolazi iz povjerljivih policijskih izvještaja.

Albanske vlasti trenutno provode potragu za Almom Arazi (39) i njenom djecom, jer je u rijeci Bojani pronađeno tijelo devetogodišnje djevojčice.

Nakon uhićenja supruga Ergisa Arazija (31) zbog nasilja u obitelji, Alma je otkrila inkriminirajuće dokaze u vidu fotografija i video snimaka osamnaestogodišnje ljubavnice svog supruga na njegovom telefonu prije njenog iznenadnog nestanka, kako prenosi ” Vox vijesti”.

Prema riječima Gente, Almine sestre, ona je navela da se on ponašao nasilno i prema njezinoj sestri i prema njihovoj djeci. Nadalje je tvrdila da je Alma često bila izložena njegovim prijetnjama, uključujući jezivu izjavu: “Ako mi oduzmeš djecu, okončat ću ti život.

Osim toga, obavijestila je vlasti da je Alma, motivirana željom za osvetom, orkestrirala očajnički čin nakon što je otkrila namjeru svog supruga da dovede svoju ljubavnicu u njihovu zajedničku rezidenciju. Nakon što je otkrio suprugovu nevjeru, Almin otac, A.B., rekao je da je ohrabrivao svoju kćer da svoju dobrobit stavi na prvo mjesto. Međutim, zbog vrijednosti koje joj je usadio njihov obiteljski odgoj, Alma je čvrsto vjerovala da će ostati privržena partneru kojeg je odabrala, čak i usprkos izdaji.

Almin otac, A.B, podijelio je potresan razgovor sa svojom kćerkom, rekavši da više ne gaji ljubav prema njoj. Savjetovao ju je da mu dopusti da slijedi svoj vlastiti put, dok se ona usredotoči na vlastitu dobrobit. Kao odgovor, Alma je objasnila da se nije mogla natjerati na takav izbor, budući da je njihova obitelj čvrsto uvjerena da će ostati posvećena svojim odabranim partnerima do kraja. A.B. priznao da su priče poput njihove često završavale s manje nego povoljnim ishodima.

Situacija unutar obitelji koja je ispunjena intenzivnim emocijama.

Prema svjedočenju Almine sestre, njen suprug je ispoljavao obrazac nasilja i prema supruzi i prema djeci, često koristeći prijeteći jezik poput tvrdnji da „djeca nisu njena.

  • U 22 sata 1. svibnja E.A. kontaktirao me telefonom i pitao je li moj brat odvezao Almu u Drač. Pitao sam zašto Alma nije prisutna kod kuće. E.A. obavijestila me da je nema, što me navelo da odmah kontaktiram svog brata. Na moje iznenađenje, moj nećak me obavijestio da Alma nije stigla kod njih. Pokušala sam dobiti brata, ali sam otkrila da mu je telefon isključen. Ovo je bila neviđena pojava jer Alma i ja nikada nismo tako dugo izdržali bez komunikacije. Tog dana je naša uobičajena razina dopisivanja znatno smanjena, kako je ispričao Genta.

Prepričavajući događaje te kobne večeri, živopisno se prisjetila trenutka kada je otkrila sestrin nestanak, naglašavajući jezivu tišinu koja je bila teška između njih.

Javnost i policija i dalje su angažirani u istrazi nestanka Alme i njezine djece, jer je uzrok ovog tragičnog događaja i dalje tema od velikog interesa.

Važno je upozoriti da se tragičan incident dogodio u gradu Skadru u Albaniji, gdje se pretpostavlja da je Alma Arazi, 39-godišnja majka, uronila u rijeku Bojanu zajedno sa svoje troje male djece.

Lokalni ribar Safet Hasani na jednom od svojih ribolovnih izleta naletio je na beživotno tijelo devetogodišnje djevojčice, što je dragocjeno svjedočanstvo koje rasvjetljava početne trenutke ove razorne tragedije. Tijekom intervjua za emisiju “Revi” na “Euronews.al,” Hasani je otkrio da je postao svjestan nečeg neobičnog dok je bio u ribolovu, a koristeći osvjetljenje sa svog mobilnog telefona, uspio je otkriti prisutnost tijela uronjena na otprilike jedan metar ispod površine.

Nakon njegove prijave vlastima, tijelo je izvučeno iz vode, potvrdivši da se radi o djetetu. Trenutno na mjestu događaja aktivno sudjeluje policija koja marljivo traga za Almom i njezino dvoje mlađe djece.

  • Prema dostupnim informacijama, Alma i njezino troje djece nekoliko sati prije tragičnog događaja viđeni su u kafiću u društvu Almine jetre. Mirno su pili kavu prije rastanka, potpuno nesvjesni tragedije koja ih čeka. Nakon što je ribar otkrio tijelo devetogodišnje djevojčice, vlasti su potvrdile da na ostacima nema tragova nasilja.

Alma i njeno dvoje mlađe djece nestali su već tri dana, a policija za njima aktivno traga. Almin suprug Ergis, koji je prijavio njihov nestanak, uhićen je pod optužbama za “nasilje u obitelji” i “izazivanje samoubojstva”, što on odlučno negira.

I tijekom večernjih sati trajat će bespoštedna potraga za tijelima, jer su lokalni stanovnici angažirani da svojim čamcima pomognu u potrazi.
Lokalni mediji su se bavili nagađanjima o sukobima između Alme i Ergisa, sugerirajući da se par razveo i da je Arazi ušao u novu ljubavnu vezu s drugom ženom.

Ergis je često pričao da su sukobi redovita pojava u obitelji, a Almu je on opisao kao “mentalno bolesnu”. Kružile su glasine da je Arazi ranije imao dosije za uzgoj ilegalnih droga. Tragična priroda priče zaokupila je javnost, izazvala obilje pozornosti i ostavila brojne neodgovorene upite.

Trajna potraga za nestalim osobama i dalje traje, a cijela se lokalna zajednica okuplja kako bi locirala ostatke i pružila privid utjehe usred ovog srceparajućeg iskušenja.