– Vesna Zmijuanac je jedna od rijetkih pjevačica čiji je vrhunac karijere bio sredinom 80 godina prošđloga vijeka. Tada je harala bivšom Jugoslavijom, a posljednjih par godina se skoro povukla sa scene jer ima velike zdravstvene probleme…

Jedan od zapaženih aspekata uspješne karijere pjevačice Vesne Zmijanac je prisutnost nekoliko hitova, od kojih se jedan ističe svojom tragičnom pozadinom. Weisnerov melodični glas odjekuje dok pjeva o svatovima koji lutaju poljima lišenim glazbe, koji putuju u kolima punim suza i čiji im glazbenici pjevaju serenade tužnim pjesmama, brojeći svaku prolivenu suzu. Kao što je već rečeno, glasovita priča o trijumfu, “Svadbe” Vesne Zmijanac, doista je utemeljena na stvarnim događajima. Prikazuje monumentalnu tragediju koja je zadesila jedan par, a koju je pjevačica vješto dočarala na način koji ne izaziva tugu.

Nakon što otkriju njezinu trudnoću, mladenka i mladoženja odmah pokreću probe vjenčanja. Tragično, njihovi su životi prekinuti u prometnoj nesreći, što je rezultiralo njihovom trenutnom smrću. U znak sećanja na njih, Kurir im je posvetio ovu pesmu. Na vašu osobnost, život i sudbinu utječe vrijeme vašeg rođenja. Utjecaj sezone rođenja na njihov karakter, osobnost i sudbinu opsežno je istražen kroz znanstvena istraživanja. Iznenađujuće, pojedinci rođeni u istom godišnjem dobu dijele više sličnosti nego što mogu zamisliti. Prema Sensi, znanstvenici predlažu da sezonske promjene utječu na bebe dok su još u maternici i nastavljaju oblikovati njihov temperament i osobine nakon rođenja.

Otkrijte što vaše godišnje doba otkriva o vama: Proljeće je bilo doba njihova rođenja. Na temelju višestrukih analiza, pojedinci koji su rođeni u proljeće pokazuju najveću razinu optimizma. Posjeduju jedinstvenu perspektivu koja izazove doživljava kao prilike za osobni rast. Opće je poznato da vode najispunjenije živote, što je karakteristika koja se može pripisati njihovoj nepokolebljivoj pozitivnosti. Osim toga, općenito se vjeruje da osobe rođene u travnju posjeduju iznimnu kreativnost i prirodnu sklonost prema umjetničkim bavljenjima i zapaženim postignućima.

Studija provedena u Ujedinjenom Kraljevstvu otkriva da su oni rođeni u ožujku i travnju skloni briljirati u vodećim ulogama, često zauzimaju menadžerske pozicije i pokazuju iznimne vještine upravljanja timom. Štoviše, istraživanje koje je provelo Sveučilište Southampton pokazuje da osobe rođene u proljeće imaju najmanju osjetljivost na razvoj alergija. Izranjanje na svijet u toplom zagrljaju ljeta. Djeca rođena tijekom ljeta pokazuju jednaku razinu optimizma kao i njihovi kolege rođeni u proljeće, ali pokazuju pojačan osjećaj ambicije.

Međutim, također mogu doživjeti promjene raspoloženja i sebične sklonosti. Njihova je intuicija nevjerojatno oštra i posjeduju oštar unutarnji sat koji im regulira obrasce spavanja, prehrane i buđenja. Osim toga, bez napora se prilagođavaju promjenama vremena i temperature. Ova su djeca poznata po svom strastvenom temperamentu, stalnoj želji da ugode drugima i sposobnosti da bez napora stvaraju prijateljstva. Mnogi od njih teže priznanju i uspjehu u akademskom i profesionalnom smislu. Istraživanja pokazuju da su oni izloženi povećanom riziku od problema s vidom i osjetljivosti na gluten. Izranja na svijet tijekom jeseni.

Ove osobe pokazuju tendenciju osciliranja između dvije krajnosti: ili pokazivanja potpune ravnodušnosti ili utjelovljenja osobina perfekcionista koji teže besprijekornosti u svakom pogledu. Unatoč tome što se jesen obično povezuje s osjećajem tmurnosti, studije su otkrile da je kod ovih osoba najmanje vjerojatno da će redovito doživljavati depresivne epizode. Posjeduju izvanredne kognitivne sposobnosti i često se ističu akademski. Poznato je da su poznati po svojoj otpornosti i unutarnjoj snazi, iako se suočavaju s povećanom osjetljivošću na astmu i alergije izazvane određenim namirnicama.

Opsežna njemačka studija provedena u Danskoj i Austriji, koja je obuhvatila veličinu uzorka od milijun pojedinaca, pružila je uvjerljive dokaze da oni rođeni između listopada i prosinca imaju najduži životni vijek. Pojavljujući se na svijet tijekom hladnijih mjeseci, ova jedinka rođena je u zimskoj sezoni. Djeca rođena tijekom zimskih mjeseci pokazuju rane znakove kreativnosti i inteligencije. Osobito, bebe rođene u siječnju imaju tendenciju da se ističu kao timski igrači i često posjeduju jedinstvene kvalitete koje ih čine istaknutima.

Uvriježeno je mišljenje da su osobe rođene u ovom razdoblju iznimno dobrodušne i poslušne. Zimska djeca također su poznata po svom smislu za humor i općenito su vesele naravi. Međutim, istraživanje koje je provelo Sveučilište u Cardiffu naglašava potencijalne rizike s kojima se suočavaju djeca rođena zimi, budući da su osjetljivija na povišene razine kortizola, hormona stresa. To ih stavlja u ranjiv položaj u smislu mentalnog zdravlja i stabilnosti.