Za današnji dan, spremili smo vam dvije jako zanimlhjive teme. Prva je povezana sa možda najvećim hitom iz 80 godina, kojeg je otpjevala legendarna Vesna Zmijanac. Međutim, ta pjesma iza sebe krije jednu stravičnu priču, i događaj koji se stvarno desio….

Jedna od zapaženih uspješnica Vesne Zmijanac ističe se tragičnom pozadinom, pridodajući pjevačičin repertoar uspješnica. Weisnerovim melodičnim glasom pjeva svatove koji u tišini prolaze poljima, uplakana kola koja nose njihovu tugu i glazbenike koji pjevaju melankolične melodije, brojeći suze koje padaju. Kao što je već rečeno, nadaleko poznati hit “Svatovi” Vesne Zmijanac doista je narativ inspiriran stvarnim događajima. Naime, jedan je par doživio duboku tragediju, koju je pjevačica dočarala na način koji izaziva sve samo ne tugu. Nakon što mladenka zatrudni, i ona i mladoženja započinju probe vjenčanja. Tragično, sudjelovali su u prometnoj nesreći sa smrtnim ishodom, što je rezultiralo njihovom trenutačnom smrću. U znak sjećanja na njih, pjesma je posvećena njima, prenosi Kurir. Dodatna značajka: Na vašu osobnost, život i sudbinu utječe vrijeme vašeg rođenja.

Utjecaj sezone rođenja na njihov karakter, osobnost i sudbinu opsežno je istražen u znanstvenim istraživanjima. Iznenađujuće, pojedinci rođeni u istom godišnjem dobu dijele više sličnosti nego što su mogli zamisliti. Prema Sensi, znanstvenici predlažu da utjecaji promjene godišnjih doba počnu oblikovati bebe dok su još u maternici i da nastave imati učinak nakon rođenja. Ovi utjecaji posebno oblikuju temperamente i osobine koje su povezane s dobom rođenja. Otkrijte što sezona rođenja otkriva o vama: Pojavljujući se tijekom sezone ponovnog rođenja, ova jedinka je došla na svijet u živahnom zagrljaju proljeća. Na temelju višestrukih analiza, pojedinci koji su rođeni tijekom proljetne sezone pokazuju najviše razine optimizma. Posjeduju jedinstvenu perspektivu koja izazove doživljava kao prilike za osobni rast.

Ove osobe se naširoko smatraju najzadovoljnijima i najispunjenijima u životu, što je karakteristika koja se može pripisati njihovom izuzetnom optimizmu. Osim toga, primijećeno je da osobe rođene u travnju pokazuju iznimnu kreativnost i prirodnu sklonost prema umjetničkim bavljenjima i raznim postignućima. Naime, studija provedena u Britaniji otkrila je da oni rođeni u ožujku i travnju često posjeduju urođene liderske kvalitete. Nije neuobičajeno da su na menadžerskim pozicijama i ističu se u vođenju i motiviranju timova.

Nadalje, istraživanje koje je provelo Sveučilište Southampton sugerira da osobe rođene u proljeće imaju najmanju vjerojatnost razvoja alergija. Pojedinac o kojem je riječ došao je na svijet tijekom tople sezone. Osobe rođene tijekom ljeta pokazuju jednaku razinu optimizma, ali posjeduju veći stupanj ambicije u usporedbi s onima rođenima u proljeće. Međutim, oni također mogu biti osjetljivi na promjene raspoloženja i sebične sklonosti. Njihova intuicija je pojačana i posjeduju precizan “unutarnji sat” koji regulira njihov način buđenja, prehrane i spavanja. Nadalje, bez napora se prilagođavaju promjenama vremena i temperature.

Ove osobe karakterizira njihov strastven temperament, stalna želja da ugode drugima i njihova sposobnost da bez napora stvaraju prijateljstva. Većina njih teži priznanjima i postignućima u svojim akademskim i profesionalnim nastojanjima. Istraživanja pokazuju da su oni suočeni s povećanim rizikom od problema s vidom i osjetljivosti na gluten. Pojavljujući se na svijet tijekom sezone opadanja lišća, ova jedinka je stvorena. Ove osobe pokazuju širok raspon ponašanja, ljuljajući se iz jedne krajnosti u drugu – ili pokazujući potpunu ravnodušnost ili utjelovljujući osobine perfekcionista koji zahtijevaju besprijekornost u svemu. Dok se jesen obično povezuje s tmurnom atmosferom, istraživanja pokazuju da ti pojedinci imaju najmanju vjerojatnost da će redovito doživljavati depresivne epizode.

Posjeduju izvanredne kognitivne sposobnosti i često se ističu akademski. Izdržljivost i otpornost definiraju osobine, no oni se također suočavaju s povećanom osjetljivošću na astmu ili alergije izazvane određenom hranom. Sveobuhvatna studija provedena u Njemačkoj, koja je obuhvatila milijun pojedinaca iz Danske i Austrije, uvjerljivo je pokazala da osobe rođene između listopada i prosinca imaju najduži životni vijek. Pojava na svijet tijekom hladnijih mjeseci u godini. Djeca rođena tijekom zimskih mjeseci pokazuju rane znakove kreativnosti i inteligencije.

  • Među njima, oni rođeni u siječnju imaju tendenciju da se ističu kao timski igrači i često posjeduju jedinstvene kvalitete koje ih izdvajaju. Uvriježeno je mišljenje da su osobe rođene u ovom razdoblju iznimno dobrodušne i poslušne. Djeca rođena zimi također su poznata po svom smislu za humor i općenito vedrom raspoloženju. Međutim, studija koju je provelo Sveučilište u Cardiffu otkriva da su djeca rođena zimi izložena većem riziku od povišene razine kortizola, hormona stresa, što ih čini ranjivijima na izazove mentalnog zdravlja i nestabilnost.