– Svi oni koji prate domaće TV sapunice, moraju da znaju ime hrvatske glumice, koja je glumila od samog početka njihovog emitovanja na vim prostorima. Pokazala se jako dobro i na filmu, a glumila je i sa doajenima srpskog glumišta, a njena prva uloga povezana je sa sada već pokojnim Žarkom Lauševićem. 

“Oficir s ružom” ostaje zapažen film srpske kinematografije, ponajviše zbog izrazito emotivnih i senzualnih scena koje se pamte i dan danas. U spomenutom filmu Ksenija Pajić utjelovila je lik Matilde Ivančić, dok je Žarko Laušević preuzeo ulogu poručnika Petra Horvata. Tijekom snimanja ovog ostvarenja, glumica je sudjelovala u odvažnoj sceni uz kolegicu Draganu Mrkić, koja tumači lik Ljiljane. Ova posebna scena u to se vrijeme smatrala tabuom i kao rezultat toga dobila je značajne reakcije i negativne kritike. Središnja radnja filma vrti se oko Žarka Lauševića, koji započinje vezu s Draganom, ali na kraju odlučuje biti sa starijom Ksenijom. No, nakon Žarkove smrti, obje žene ostaju suočene sa svojom samoćom.

  • Film je dobio ime po potresnoj sceni u kojoj Petar daruje dvije ruže koje simboliziraju ljubav koju je svaka žena gajila prema Žarku. Ksenija je postala poznata po nastupima u hrvatskim sapunicama, zbog čega je dobila nadimak “kraljica sapunica”. U prethodnoj je izjavi otkrila da je njezin neumorni radni raspored doveo do diskus hernije prije četiri godine. U tadašnjim medijskim izvješćima nagađalo se da je zahtjevnost snimanja sapunice, koja se često protezala na 12-satni radni dan, odigrala ulogu u pogoršanju njezina zdravlja.

Raspad braka s Emilom Vukovim, kolegom s kojim dijeli kćer Vitu, bio je jedno od najizazovnijih poglavlja u njezinu životu. Nakon raspada njihove zajednice jasno je dala do znanja da više nema namjeru stupiti u brak. U intervjuu je iskreno izjavila da joj je razvod nanio najdublje emocionalne rane. Odgovornost za vlastiti život i način na koji njime upravljam pada izravno na moja ramena. Ovakav dogovor ponekad može olakšati stvari, dok bi ponekad bilo korisno imati nekoga uz sebe. Srećom, imam krug prijatelja s kojima se savjetujem i dijelim svoje nevolje i trijumfe. Bez obzira na to, to što sam neoženjen ne smatram ni prednošću ni nedostatkom.

Zapravo, nemam namjeru više se ikada udati. Izvanbračni život je, s druge strane, nešto o čemu bih razmišljao, ali bez formalnosti bračnog ugovora. Ja sam moderna osoba i radije ne potpisujem nikakve pravne dokumente, kako je Ksenija Pajić svojedobno izjavila za hrvatske medije. Od Žarka Lauševića, koji je preminuo u 63. godini života, opraštaju se kolege iz cijele regije, a među onima koji su mu odali počast je i hrvatska glumica Ksenija Pajić, koja je s njim glumila u filmu “Oficir s ružom”. Prošlo je više od tri i pol desetljeća otkako je Ksenija Paić dijelila filmsko platno s Lauševićem u legendarnom filmu “Oficir s ružom”. To je označilo njezin debi kao glavna glumica u filmu.

Glumica je izrazila tugu zbog činjenice da pojedinci često dobiju priznanje tek nakon što odu. Žarka se rado sjećala kao čovjeka s mnogo talenata i izvrsnog kolege. Unatoč vremenu koje je prošlo od njihove suradnje, i dalje smatra velikom čašću što je s njim dijelila platno u jednom od svojih najznačajnijih filmskih iskustava. Dejan Šorko, i redatelj i scenarist, osmislio je izniman scenarij. Goran Trbuljak vješto se snašao u ulozi direktora fotografije.

Cijela ekipa bila je puna iščekivanja, potpuno svjesna da su dio značajnog filmskog pothvata. Njihova predanost i trud bili su nepokolebljivi. Svaki dan bi započelo snimanje, a kada bi dnevni posao bio gotov, odmah bi počeli s probama za nadolazeće scene. Laušević nije bio netko s kim je redovito komunicirala. “Ljude životi često odvedu na različite staze. Naša komunikacija bila je kratka, samo jedan telefonski poziv nakon mnogo godina. Teško je pronaći prave riječi u takvoj situaciji. Jedno drugom smo poželjeli sreću i sve najbolje u životu. Žarko Nije bio samo talentiran glumac; trudio sam se održati korak s njegovom karijerom koliko god sam mogao Zadovoljstvo je saznanje da se Žarko vratio raditi ono što voli”, podijelila je Ksenija Pajić u razgovoru za Jutarnji.hr.