– Jako je rijedak broj ženskih izvođača sa ovih prostora, koji se mogu pohvaliti karijerom kao Zlata Petrović. Poznata je kao žena koja na svojim nastupima pravi totalni haos, a samim time zarađuje poprilično lijepi novac. U privatnom životu joj ide sasvim dobro a iz svog prvog braka ima jednog sina, koji je već završio pravni fakultet.

S nepunih 14 godina pjevačica Zlata Petrović zatekla se kako ulazi u svoj prvi brak, unatoč nedostatku ljubavi prema novom suprugu. Na ovaj korak uvjerili su je majka i očuh. Nakon završenog osmog razreda majka i očuh nisu gubili vrijeme da joj dogovaraju brak. Unatoč mladićevom privlačnom izgledu i imućnom podrijetlu, Zlatino srce nije pripadalo njemu, što je uzrokovalo njezinu nevoljkost da bude u zajednici lišenoj ljubavi. U našoj je zemlji prevladavajuća praksa da mlade djevojke prekinu školovanje i umjesto toga se ili udaju ili ostanu kod kuće radi kućanskih poslova.

  • Ovi običaji, međutim, nisu ekskluzivni za našu zemlju, budući da se danas provode na romskim vjenčanjima u Italiji i Parizu. U moje vrijeme imućni pojedinci birali su vrijedne djevojke za svoje partnerice. Kada su roditelji jednog mladića primijetili moju posvećenost čišćenju, pranju i radu, bez savjetovanja su me odabrali za ženu njihovog sina. Iako nisam iznosio nikakve primjedbe, gajio sam kiv prema životu. Tri mjeseca sam bez prestanka plakala, unatoč činjenici da je moj suprug, čije ime radije neću spominjati, bio izuzetno lijep i krepostan, kako je svojedobno izjavila jedna poznata pjevačica.

Sa 16 godina iu trudnoći je donijela hrabru odluku da se razvede i nastavi pjevačku karijeru, shvativši da ne želi na svijet donijeti njegovo dijete. Sa nepunih 16 godina donijela je tešku odluku o pobačaju, a začudo, do svoje 18. godine već je bila ušla u treći brak. Rođena u Beogradu 16. srpnja 1962. godine, djetinjstvo je provela u selu Grabovac kod Obrenovca, odrastajući u skromnoj obitelji. Unatoč okolnostima, njezine prve godine bile su ispunjene srećom. “Moja obitelj nije bila baš u oskudici, jer je moja majka imala talent za pjevanje, a moj očuh je bio glazbenik. Međutim, bilo je trenutaka kada smo doživjeli nagli pomak s vreće novca jednog dana na to da drugi dan nemamo što jesti Nažalost, moja majka je imala problema s kockanjem. Često se govori da su vrlo inteligentni pojedinci skloni porocima, i ja se utješim u toj ideji, moja majka je briljirala u svakom aspektu svog života kod kuće, na polju ili čak u lokalnom pubu.

Njezina je ljepota bila doista nevjerojatna i uvijek sam bio očaran njezinom sposobnošću da se transformira. Bilo je to kao da gledam odvijanje filma u kojem žena izlazi iz polja razbarušena i prljava , da bi se nakon pola sata ponovno pojavila potpuno našminkana i zadivljujuća. U to vrijeme nije bilo mikrofona ni pojačala, a ipak bi se moja majka popela na stol i pjevala s nevjerojatnom snagom , ali izgleda da je bila sklona i porocima”, ispričala je Zlata u intervjuu za domaće medije, a prenosi Svet. Ali kad je ušla u adolescenciju, njezin se život dramatično promijenio i doživio brzu transformaciju. Pod utjecajem inzistiranja svojih roditelja i težine njihovih očekivanja, udala se za muškarca kojeg nije voljela u dobi od 14 godina.

Kad je napunila 16, počela je nastupati po barovima i prepoznala svoju pravu strast prema pjevajući, da bi se tek suočila sa spoznajom da nosi dijete. Suočena s ovom teškom okolnošću, napravila je težak izbor da prekine trudnoću. “Imala sam već četiri mjeseca, trbuh mi je počeo nadimati. Nakon desetodnevnog molbe, napokon sam uvjerila majku da mi dopusti pobačaj. To je grijeh koji mi teško leži na savjesti, koji sam nosila No, pronaći liječnika koji je bio voljan obaviti zahvat nije bio lak zadatak, jer sam na sreću uspio pronaći liječnika u Ljigu koji mi je pristao pomoći, bez obzira na moguće pravne posljedice na mogućnost žaljenja, jer su moje srce i um bili usmjereni na to da se oslobodim tereta ovog djeteta. Zahvat je izveden, rasjekao me dok sam još bio pri svijesti, i do večeri sam mogao napustiti stol pjevajući!

U pratnji mame ukrcala sam se na autobus za Beograd, a zatim za Milore, gdje sam kasnije istog dana imala nastup – otkrila je pjevačica. Nakon razlaza sa supružnikom, vrlo brzo se zaljubila u drugog glazbenika i odmah požurila u brak, samo da bi se on jednako brzo razvrgnuo. S nepunih 18 godina već je krenula na svoj treći bračni put. Treći suprug Zlate Petrović postao je poznati pjevač Hasan Dudić, a njihova ljubav trajala je poprilično dugo. Unutar granica braka bili su blagoslovljeni sinom po imenu Miki, no na kraju je njihova zajednica okončana razvodom. Zlata i Saša Popović bili su u ljubavnoj vezi koja je trajala više godina. No, njihovoj vezi došao je kraj kada je pjevač otvoreno otkrio da ju je zaprosio u neprikladnom trenutku – točnije na njezin 27. rođendan. Zlata je, slijedom prethodne veze, svoju sreću otkrila uz tri godine mlađeg voditelja Zorana Pejića Peju. Zajedno su u svoj život dočekali sina Jovana.

Nakon rastave od Peje, pjevačica je odlučila više ne ulaziti u brak. Međutim, stekla je reputaciju jer je bila u vezi s nekoliko oženjenih osoba, što nikada nije skrivala. U jednom je trenutku izrazila zadovoljstvo što svojim postupcima nije doprinijela raspadu niti jednog braka. Zlata je uvijek bila transparentna o svom životu, pa tako i o tome da ime njezine majke označava njezino romsko podrijetlo. Moje podrijetlo je mješavina romskog i crnogorskog, pri čemu je moja majka Romkinja, a otac Crnogorac. Kad je moj stariji sin imao oko osam godina, morala sam mu objasniti tko mu je baka. To mu je predstavljalo problem jer se bojao kako će ljudi reagirati.

Kao odgovor, uvjerio sam ga da ako ga itko prosuđuje na temelju njegovog ciganskog podrijetla, ne treba se družiti s tim pojedincima. Važno je okružiti se prijateljima i društvom koji ga podržavaju u ranim fazama života. Trebalo mu je neko vrijeme da u potpunosti prihvati ovaj način razmišljanja. Taj je osjećaj bio vidljiv i na mom vjenčanju kad je imao dvanaest godina. Moje sestre i majka, koje imaju tamniju put, bile su prisutne, dok je ostatak očeve obitelji svijetle kože bio prisutan. U čast moje majke, svi moji kolege otpjevali su joj serenadu. Jedan moj prijatelj, Miki, raspitivao se o razlikama u izgledu i u šali ih nazvao našim kumovima Grcima. (smijeh) Tek sam godinama kasnije otkrio istinu i obratio mu se s pitanjem: “Miki, nismo li oboje shvatili da dijelimo grčko nasljeđe?” Tek nakon tog trenutka konačno smo sjeli i upustili se u srdačan razgovor.

  • Sada s ljubavlju i ponosom grli svoje korijene”, otkrila je Zlata. Trenutno pjevačica boravi u svojoj rezidenciji u Beogradu i uživa u kvalitetnim trenucima sa svojim unucima, kao i prepuštanju zasluženim odmorima i putovanjima. Baveći se umjetnošću uređenja interijera, svake godine preuređuje svoj stan crpeći inspiraciju iz raznih izvora poput časopisa i prebivališta poznatih ličnosti. S neizmjernim ponosom na svoje godine, samouvjereno izjavljuje da nikada nije posegnula za kozmetičkim promjenama, čvrsto uvjerena da prava ljepota izvire iznutra i da obilje pozitivne energije pridonosi njezinom mladolikom i zadivljujućem izgledu.