– Za danas jedna priča koja je povezana sa zdravljem, a tiče se modrica koje se ponekad znaju javiti na tijelu. Oni koji vole da paničare, uvijek kažu na početku da je to tumor, međutim, može da bude puno drugačijih bolesti, koje su puno lakše.

 

Uobičajeno je da se modrice pojave kada su krvne žile kože oštećene uslijed udarca stolom. Unatoč tome, postoje pojedinci koji ne osjećaju nikakve štetne učinke njihove prisutnosti. Dr. Corey Fisher s klinike Cleveland identificirao je najčešće uzroke neobjašnjivih modrica na nogama, rukama i trbuhu, čak i u odsutnosti bilo kakve fizičke traume ili ozljede. Tablete koje sadrže esencijalne vitamine. Kako bi se osigurala sigurnost, sasvim je razumno uključiti podsjetnik na pakiranje svih dodataka prehrani, pozivajući pojedince da potraže upute od svog liječnika prije konzumiranja.

Tablete koje sadrže ginseng, ginko, đumbir, češnjak, omega-3 kiseline i vitamin E mogu utjecati na zgrušavanje krvi i funkciju trombocita, što može rezultirati pojavom modrica u tijelu. Zbog tanje kože i utjecaja estrogena na strukturu i čvrstoću krvnih žila, žene su sklonije stvaranju neobjašnjivih modrica čak i od manjeg kontakta s predmetima. Ova razlika u osjetljivosti rezultat je toga što je ženska koža nježnija nego muška.

Kako vrijeme bude odmicalo, mogu se očekivati ​​slični događaji. Kako pojedinci navrše 60 godina života, učestalost modrica se povećava zbog prirodnog stanjivanja kože i povećane osjetljivosti krvnih žila. Nadalje, smanjenje masti i kolagena ispod kože smanjuje zaštitnu barijeru za krvne žile, čineći ih osjetljivijima na oštećenja. Posljedice koje proizlaze iz upotrebe droga mogu biti značajne. Uzimanje razrjeđivača krvi poput ibuprofena ili aspirina može dovesti do modrica, kao i liječenje srčane aritmije. Određeni antidepresivi mogu utjecati na trombocite koji igraju ključnu ulogu u zgrušavanju krvi.

Osim toga, kortikosteroidi koji se koriste za kožne bolesti mogu rezultirati tanjom kožom i povećanom osjetljivošću na modrice. Ako primijetite česte neobjašnjive modrice, važno je zakazati sastanak sa svojim liječnikom. Dok je većina modrica bezopasna, neke mogu ukazivati ​​na krvne poremećaje. Prema dr. Fisheru, ako modrice traju dulje od tri tjedna, pojavljuju se na istom mjestu ili su popraćene vrućicom, noćnim znojenjem ili natečenim limfnim čvorovima, ključno je potražiti liječničku pomoć. Koje korake trebate poduzeti ako osjetite neobjašnjive modrice?

  • Bright Side objašnjava da se to događa zbog tankih kapilara, no koji čimbenici pridonose ovoj pojavi i trebate li se zabrinuti? Upuštanje u rigorozan trening i podizanje teških predmeta zahtijeva značajan napor i predanost. Čin dizanja utega nije primarni uzrok modrica; nego je to sekundarni čimbenik koji pogoršava postojeću slabost krvnih žila. Čak i osobe s jakim kapilarama mogu doživjeti štetu od intenzivne tjelesne aktivnosti. Važno je napomenuti da bavljenje treningom s utezima koji nadilazi trenutne mogućnosti može predstavljati značajan rizik. Nošenje školskih torbi koje premašuju prikladnu težinu također mogu rezultirati ovim modricama kod djece.

Iako se općenito vjeruje da ove modrice nisu pretjerano štetne, one služe kao dokaz da se možda previše opterećujete. Čin konzumiranja propisanih lijekova u medicinske svrhe. Modrice se mogu pojaviti u različitim stupnjevima, od jedva primjetnih do teških, kao rezultat uzimanja određenih lijekova koji utječu na krv. Ova pojava je najčešće povezana s primjenom antidepresiva, analgetika, protuupalnih lijekova, lijekova koji sadrže željezo ili lijekova protiv astme. Aspirin je najčešći lijek za razrjeđivanje krvi koji potencijalno može rezultirati modricama.

Ako primijetite bilo kakvu vezu između uzimanja lijekova i promjena na vašoj koži, nužno je da se obratite svom liječniku. Takva okolnost potencijalno može ukazivati ​​na nužnost prekida uzimanja lijeka kako bi se spriječila pojava unutarnjeg krvarenja. Stanja koja utječu na krv Modrice mogu biti posljedica raznih poremećaja krvi i krvnih žila. Stanja kao što su proširene vene, Willebrandova bolest, trombocitopenija ili leukemija obično proizlaze iz problema povezanih s cirkulacijom krvi. Ako primijetite bilo kakve dodatne zabrinjavajuće simptome, poput boli, otečenih nogu, krvarenja desni, sitnih kapilarnih točkica po tijelu ili krvarenja iz nosa, važno je ne zanemariti posjet liječniku. Nedostatak esencijalnih hranjivih tvari faktor je koji doprinosi.

Često nam je prioritet osigurati da djeca dobiju adekvatan unos vitamina, no skloni smo zanemariti vlastite potrebe. Prisutnost neobjašnjivih modrica može poslužiti kao pokazatelj nedostatka vitalnih hranjivih tvari. Stvaranje novog tkiva uvelike ovisi o prisutnosti vitamina C, dok zgrušavanje krvi olakšava vitamin K. Osim toga, B12 je neophodan za proizvodnju krvi. Bez ovih vitalnih hranjivih tvari, mišići će izgubiti tonus i postati mlohavi. P je još jedan ključni vitamin koji igra vitalnu ulogu u proizvodnji kolagena. Bez njega krvne žile postaju istanjene, što dovodi do pogoršanja zdravlja kože. Tijelo se uvelike oslanja na željezo za svoje pravilno funkcioniranje. Svaka neravnoteža, bilo da se radi o manjku ili višku željeza, može štetno utjecati na stanje kapilara. Prije ishitrene kupnje vitamina, preporučljivo je prvo se podvrgnuti testu na nedostatak vitamina i sukladno tome poboljšati prehranu.

Vitamin P se može dobiti iz različitih izvora, kao što su svježi zeleni čaj, jabuke, bundeva i češnjak. S druge strane, banane, jaja, orašasti plodovi i masna riba bogati su vitaminom K. Ako tražite dobar izvor B12, razmislite o uključivanju jetre, ribe, sira i salate u svoju prehranu. Poremećaj ravnoteže hormona. Modrice se često javljaju kao posljedica hormonske neravnoteže, osobito kada su razine estrogena niske. Ako ste u menopauzi, uzimate hormonske lijekove ili ste trenutno trudni, moguće je da ćete se susresti s takvim okolnostima.

Krvne žile postaju izrazito krhke zbog smanjenja estrogena, zbog čega je stijenkama kapilara iznimno jednostavno podnijeti oštećenja. Prema medicinskim stručnjacima, prirodni i pomalo obeshrabrujući uzrok ovih promjena jednostavno je protok vremena. Kako starimo, naš krvožilni sustav postupno slabi, a elastičnost naših tkiva se smanjuje. Vrijedno je napomenuti da se modrice koje se obično povezuju sa starenjem uglavnom manifestiraju prvenstveno na nogama. Ove modrice mogu nastati čak i od najmanjih udaraca koje mlađa koža možda niti ne primjećuje.