Nevjerovatan prizor iznenadio je meštane sela Visibaba kod Požege, kada su u šumi nedaleko od svojih kuća primetili kako iz zemlje izbija mlaz ključale vode. Kada su izmerili njenu temperaturu, kako kažu, pokazalo se da je ključala voda dostigla skoro 100 stepeni.

– Dve komšinice i ja smo šetale i kada smo bile u blizini šume videle smo kako sa jednog mesta kulja para i čule smo neobičan šištav zvuk. Kada smo prišle bliže, videle smo da iz zemlje izbija neobičan kljuk vode, koji iako je napolju bilo minus 10, topi sve okolo u prečniku od 50 metara – kaže za RINU Milena Bulut Mateničarski.

Ona dodaje da niko od meštana ne zna šta se događa, niti o čemu se radi. Mogli su do sad da čuju samo razne priče, ali niko nema potvrđenu informaciju.

– Svašta se priča, da je ovde nekad bila rimska vojska i njihova kupatila…Zvali smo i predsednika opštine i ljude od struke da ispitaju ovo i da nam kažu o čemu se rad – kaže Milena.

I predsednik MZ Visibaba Milomir Obradović kaže da su svi zatečeni ovim neobičnom pojavom.

– Cijelo selo je na nogama, svi se krste i ne mogu da veruju svojim očima, a naš komšija mesar doneo je termometar i kad ga je spustio u rupu koja je duboka oko dva metra, izmerio je temperaturu od 98 stepeni