Kombinacija sode bikarbone i meda može se činiti neobičnom, ali ovaj par ima svoje mjesto u očuvanju zdravlja i jačanju imunološkog sistema. Ovaj prirodni lijek postao je poznat zbog svojih potencijalnih sposobnosti u borbi protiv malignih bolesti, s efektima koji, prema nekim stručnjacima, nadmašuju standardne medicinske tretmane.

Princip Djelovanja
Iako maligne stanice koriste šećer za svoj rast, kombinacija meda i sode bikarbone ima drugačiji učinak. Med privlači opasne stanice (koje troše više glukoze u odnosu na zdrave), omogućavajući sode bikarbone da direktno utiče na njih. Soda bikarbona neutralizira opasne stanice, čime se sprječava njihovo daljnje širenje.

Dodatne Prednosti
Ova smjesa je korisna i kao sredstvo za detoksikaciju tijela. Način života, urbanizacija, stres, alkohol i pušenje su samo neki od faktora koji mogu negativno utjecati na naše zdravlje. Alkalna svojstva sode bikarbone i meda stvaraju nepovoljno okruženje za bakterije i nezdrave stanice, čime doprinose zdravlju i čišćenju organizma.

Recept za Detoksikaciju
Ako želite očistiti svoj organizam, slijedite ovaj jednostavni recept:

Pomiješajte jednu čajnu žličicu sode bikarbone s tri čajne žličice meda.
Otopite smjesu u ustima, polako, kroz 24 sata.
Ovaj tretman se preporučuje jednom tjedno. Nakon dva mjeseca napravite pauzu, a po potrebi tretman možete ponoviti.

Zaključak
Prije početka bilo kakvog alternativnog tretmana, posebno ako je u pitanju borba protiv ozbiljnih bolesti, važno je konzultirati se s liječnikom. Ova kombinacija sode bikarbone i meda može biti korisna kao dodatak standardnim medicinskim tretmanima, ali nikada kao zamjena za njih.