– Kao što i sami možete da zaključite po naslovu našeg današnjega članka, govorićemo o soda bikarboni i medu. Jednostavno, dvije namirnice, koje su na svoj način jako dobre i zdrave, a u tome svakako da prednjači sami med. 

Nekonvencionalno sparivanje meda i sode bikarbone može podići obrve, ali ovaj dinamični duo igra ključnu ulogu u očuvanju dobrobiti i jačanju imunološkog sustava. Ovaj potpuno prirodni lijek privukao je pažnju zbog svoje potencijalne moći u borbi protiv ozbiljnih bolesti, s navodnim učincima koji čak nadmašuju tradicionalne medicinske intervencije, kako sugeriraju neki stručnjaci.

Princip djelovanja se razlikuje kada je u pitanju kombinacija meda i sode bikarbone u odnosu na rast malignih stanica. Dok te stanice obično koriste šećer za svoj razvoj, prisutnost meda privlači te štetne stanice, jer one imaju veću stopu potrošnje glukoze u usporedbi sa zdravim stanicama. To pak omogućuje izravan utjecaj sode bikarbone na te opasne stanice. Neutralizirajući ih, soda bikarbona učinkovito sprječava njihovu sposobnost daljnjeg širenja.

Korištenje ove mješavine također ima dodatne prednosti jer služi kao učinkovita metoda detoksikacije tijela. Naše zdravlje mogu ugroziti različiti čimbenici kao što su stil života, urbanizacija, stres, alkohol i pušenje. Međutim, alkalna svojstva koja se nalaze u sodi bikarboni i medu zajedno stvaraju negostoljubivo okruženje za bakterije i štetne stanice, u konačnici promičući cjelokupno zdravlje i pročišćavanje tijela. Za učinkovitu detoksikaciju tijela pridržavajte se ovog jednostavnog recepta: Pomiješajte tri žličice meda s jednom žličicom sode bikarbone. Polako otopite ovu smjesu u ustima tijekom 24 sata.

  • Savjetuje se podvrgavanje ovom tretmanu jednom tjedno. Nakon dva mjeseca preporuča se pauzirati liječenje, a po potrebi se može ponoviti. Zaključak Prije započinjanja bilo kakve alternativne terapije, osobito kada se suočavate s teškim bolestima, ključno je potražiti savjet medicinskog stručnjaka. Ova mješavina sode bikarbone i meda može poslužiti kao vrijedan dodatak konvencionalnim medicinskim intervencijama, ali se nikada ne smije smatrati njihovom zamjenom. Otkako postoje pčele i cvijeće, med je stalno prisutan.

Nije trebalo puno vremena da pojedinci prepoznaju iznimne kvalitete ove slatke, jantarne boje i ljepljive tvari kao ukusnog izvora hrane. Sastav bagremovog, livadskog ili kestenovog meda ostaje dosljedan, iako različite vrste meda određuju cvjetovi koje marljive pčele posjećuju na letu. Med, u samo jednoj žličici, ima samo 64 kalorije, što ga čini niskokaloričnom opcijom. Međutim, usprkos svojoj maloj veličini, ova žličica ima snažan energetski učinak. Nadalje, med je potpuno bez masti i kolesterola. Osim toga, ovaj prirodni zaslađivač obiluje esencijalnim vitaminima kao što su A, D, C, E i K. Svakodnevna konzumacija meda može doprinijeti poboljšanju zdravlja.

Nije šala; mi to iskreno mislimo. Međutim, važno je napomenuti da med nije prikladan za dojenčad mlađu od godinu dana zbog mogućeg rizika od alergija. Odgovornost za to ne snose pčele, već onečišćenje koje stvaramo mi ljudi, a koje se neizbježno infiltrira u pelud. Prepuštanje divnom, viskoznom i saharinskom osjećaju meda uistinu je izvanredno iskustvo za okusne pupoljke. Nadalje, otkrili smo ukupno sedam uvjerljivih opravdanja za uključivanje meda u vašu svakodnevnu prehranu. Za osobe koje pate od alergija na pelud, med može pružiti olakšanje.

Djelujući kao prirodno cjepivo, med sadrži pelud u tragovima koju tijelo prepoznaje kao štetnu tvar. Kako bi tijelo bilo spremno za borbu s alergijama, preporučljivo je početi s konzumacijom meda tijekom zimskih mjeseci, ostavljajući dovoljno vremena tijelu da razvije snažan obrambeni mehanizam. Bitno je osigurati da med koji konzumirate potječe iz regije u kojoj živite. Ovo je osobito važno ako ste alergični na lokalni pelud. Zamislite samo – med, prirodni lijek koji vam može pomoći u održavanju normalnog disanja tijekom cijele proljetne sezone, omogućujući vam da izbjegnete neugodnosti stalnog puhanja nosa i neugodu crvenih, nadraženih očiju.

Usred užurbanog dana, pronaći trenutak za praktično upravljanje plaćanjem računa za mobilni telefon često može predstavljati izazov. Kako bismo nadoknadili nedostatak energije, oslanjamo se na dodatnu šalicu kave i dodatnu pločicu čokolade, što dovodi do poremećaja sna zbog učinaka šećera i kofeina. Posljedično, osjećamo se umorno, što nas tjera da si još jednom priuštimo još jednu šalicu kave i još jednu čokoladicu.

Time se nastavlja beskrajni ciklus kave, sna i čokolade. Ako osjetite nedostatak energije, med može poslužiti kao lijek. S jednom žličicom meda možete dobiti 17 grama ugljikohidrata. Međutim, važno je napomenuti da med sadrži i prirodne šećere koji se postupno probavljaju, opskrbljujući nas toliko potrebnom energijom za borbu protiv umora tijekom dana.