– U današnje vrijeme imamo jako puno situacija da kada majka ili otac, uđu u godine, a njihova djeca iz ovih ili onih razloga nemaaju vremena da se brinu o njima. Onda se nameće jedino logično rješenje a to je dom za starije osobe. Imamo još jednu, puno goru opciju a to je da se oni skroz zaborave. 

Budući da dolazim iz velike obitelji, bio sam najmlađi i neočekivani dodatak. Uz dva starija brata i dvije sestre nenamjerno sam poremetio sva unaprijed stvorena mišljenja i pažljivo zacrtane planove.

Želju za pobačajem moji su roditelji otvoreno izrazili, ali nažalost tajming to nije dopuštao. Kad sam se ja rodio, moja su braća već bila punoljetna i nastavljala studije. Nažalost, nikada nisam imao priliku biti dio njihovih života. Trenutačno su oboje u sretnom braku, imaju prekrasne supružnike i vlastitu djecu. Uživaju u financijskom uspjehu i imaju slobodu često putovati. Nažalost, ostali su mi nepoznati.

Tijekom života moje su me sestre doživljavale kao dosadnu i strogu osobu. Moja je majka odlučila da živim s njima, kako bi me uklonila iz vlastitog života, što je samo potaknulo njihovu ogorčenost prema meni. Nisu se trudili prikriti svoje neprijateljstvo. Slično mojoj braći, osnovali su vlastita kućanstva, supružnike i djecu te uživaju financijsku stabilnost. Ni danas za mene nema mjesta u njihovim životima.

Svaki put kad bi nas susjedi posjetili, nikad ne bi propustili izložiti fotografije moje starije braće i sestara, blistajući od ponosa. U međuvremenu, neprestano su me smatrali neinteligentnom, razočarenjem, potpuno bezvrijednom, bez ikakvog znanja ili vještine. Stalne usporedbe između mene i moje braće i sestara nastavile su se, unatoč činjenici da su svi bili najmanje 15 godina stariji od mene.

Kako su godine prolazile, moja strast prema šivanju je rasla i dovela me do upisa u prestižnu srednju školu. Danas nalazim ispunjenje u svojoj karijeri uspješnog umjetnika radeći u užurbanom studiju. Uz uspješnu bazu klijenata i ugodan prihod, etablirao sam se u industriji. Međutim, unutar moje obitelji od milja me zovu “nedovršeni modni dizajner”.

Od srednjoškolskih dana, kada sam se preselio u studentski dom i uz svoju početnu plaću unajmio stan, svjesno sam se trudio minimalizirati komunikaciju s članovima svoje obitelji.

  • Stvorivši vlastiti svemir, stupio sam u brak i postao otac, iskusivši neusporedivu radost dok smo nas troje uživali u blaženim trenucima naših života. Bio je to, bez sumnje, vrhunac mog postojanja. Međutim, sudbina se okrutno okrenula kada se dogodila tragedija. Dok smo putovali autobusom, moj voljeni suprug i sin bili su žrtve razorne nesreće, ostavljajući me shrvanu i dezorijentiranu, nesigurnu kako nastaviti bez njih. Tražeći utjehu od obitelji, čeznula sam za jednom jedinom utješnom riječi, ali nažalost, naišla sam samo na šutnju.

Od tog vremena prošlo je desetljeće. Sreo sam ljubaznog pojedinca i optimističan sam da i mene čeka sreća. Komunikacija između moje obitelji i mene je prestala, a nijedna strana nije dopirala do druge.

Odjednom je tišinu prekinuo zvuk telefona koji zvoni. Tragedija se dogodila kada je otac preminuo, ostavivši majku onesposobljenu zbog moždanog udara, što ju je učinilo paraliziranom. Suočeni s ovom razornom situacijom, moja braća i sestre su mi se obratili, pozivajući me da preuzmem odgovornost brige za našu majku. Svaki od njih iznio je izgovore zašto ne može izvršiti tu dužnost, ostavljajući mene kao jedinog kandidata za zadatak koji je pred nama.

Tijekom čitavog svog postojanja trpio sam stalna ponižavanja od onih oko mene. No, čini se da su se iznenada sjetili moje prisutnosti, potaknuvši val emocija u meni. Unatoč njihovim očekivanjima, odbijam se povinovati. Nemam želju sudjelovati u njihovim planovima i potpuno sam svjestan svojih ograničenja.

Iskoristivši obećanje stana od moje majke kao polugu, pokušali su manipulirati mnome. Međutim, oni ne shvaćaju da ja nemam želju za bilo čim što oni mogu ponuditi. Bilo je vrijeme kada sam samo želio ljubav i podršku, ali ako se to ne može pružiti, onda nemam potrebe za bilo čim drugim od njih.

BONUS VIJEST:

Mnogi vjeruju da je Jason Sudeikis dobio svoje zasluge. Nakon što je njegova bivša partnerica Olivia Wilde javno ponižena tijekom prijenosa uživo dok je pokušavao preuzeti skrbništvo nad njihovom djecom, većina ljudi stala je na glumičinu stranu i željno iščekivala karmu.

Čini se da je “vrag na kraju ipak uspio” u svojim nastojanjima jer su neki aspekti njihova partnerstva sada razotkriveni zahvaljujući bivšoj dadilji njihove djece koja je odlučila sve otkriti. No, otkrića koja je podijelila s javnošću sve su zaprepastila i potpuno promijenila percepciju cijele okolnosti.

Vrijedno je napomenuti da je Olivia Wilde izašla kao pobjednik u sudnici protiv Sudeikisa, koji je tvrdio da bi djeca trebala biti pod njegovom skrbi zbog zabrinutosti oko glumice i njezinog novog partnera, Harryja Stylesa, koji bi mogli negativno utjecati. Ipak, sudac je presudio u korist majke, osiguravši da djeca ostanu pod njezinim skrbništvom, ostavivši Sudeikisa praznih ruku.

  • U iznenađujućem preokretu događaja, dadilja otkriva da je glumac, shrvan prekidom s Olivijom, navodno otišao krajnje daleko kako bi je spriječio da ode. Prema riječima dadilje, čak se bacio pod njezin auto. Međutim, pojavljuju se proturječna izvješća o odlasku dadilje, neki izvori tvrde da je otpuštena, dok drugi kažu da je dala otkaz. Glumčeva nevolja je eskalirala kada je Wilde pokušala posjetiti svog sadašnjeg dečka Harryja Stylesa i sa sobom ponijela salatu s njezinim jedinstvenim preljevom.

Prema intervjuu za Daily Mail, otkrila je da ju je Jason progonio dok je odlazila sa salatom, snimajući je u kući.

Izražavajući svoj strah, rekla je: “Jasone, ispunjena sam strepnjom prema tebi. Jasone, ispunjena sam strepnjom prema tebi.” Kao odgovor, upitao je: “Ako gajite strah prema meni, zašto mi povjeravate svoju djecu na brigu?”

U pokušaju da je spriječi da ode, Jason je izašao van i smjestio se ispod njezina automobila. Dok je tražila utjehu u svom vozilu, pokušavajući pobjeći od situacije, nije ni slutila da se on krije ispod njega.

Prema riječima dadilje, Wilde (38) je izašla iz automobila i vratila se do kuće, a Sudeikis (47) ju je pratio u stopu.

Prema riječima dadilje, priznala je da je namjerno izazvala kašnjenje kako bi zakasnila kod Harryja. Prema Jasonovim riječima, pripremila je salatu sa svojim jedinstvenim preljevom i namjerava je ponijeti sa sobom na večeru u Harryjevu kuću.

Čini se da je glumac dosegao svoju prijelomnu točku nakon što je Wildeov “poseban preljev za salatu” za Sudeikisa i njihovu djecu, Otisa, 8, i Daisy, 5, postao posljednji katalizator.

Dadilja se živo sjeća da je usred svih događaja koji su se odvijali njegova fiksacija ostala samo na preljevu za salatu. Na kraju je situacija dosegla svoj vrhunac, dovodeći do trenutka u kojem je Sudeikis navodno izbacio dadilju iz rezidencije zbog svog silnog bijesa koji proizlazi iz veze Olivije Wilde s Harryjem Stylesom.

Anonimna dadilja, koja je odlučila zatajiti svoj identitet, suočila se s glumcem i zahtijevala od njega da pokupi svoje stvari i ode. Izražavajući svoju zabrinutost, upitala je zašto se upušta u komunikaciju s drugom osobom putem SMS-a. Kao odgovor, ona ga je obavijestila da je njegova prekomjerna konzumacija alkohola bila očigledna i da je očito bio pijan.

Navodno je izrazila strah prema njemu, uočivši njegovu alkoholiziranost, zbog čega je alkoholizirani glumac bez samokontrole donio impulzivnu odluku o raskidu radnog odnosa. Katalizator za ovu akciju bila je njezina komunikacija s Wildeom, koji je bio okupiran filmskom produkcijom, dok su njihova djeca ostala na brizi bivšeg partnera.