– Malo je žena na domaćoj estradi, koje u isto vrijeme mogu da budu i dobre i pjevačice i glumice. Jedna od njih je svakako i glumica, koja se proslaavila u hit filmu Zona Zamfirova. To joj je u stvari bila i prva uloga, a nakon toga njena karijera samo ide uzlaznom putanjom. 

Današnji članak će se fokusirati na renomiranu srpsku glumicu Katarinu Radivojević, koja je nadaleko poznata kao jedna od najsjajnijih ličnosti u pop industriji. U relativno mirnom periodu, srpski novinari su nedavno otkrili kratku romantičnu vezu između nje i proslavljenog gitariste Bijelog Dugmeta Gorana Bregovića.

Bregino ponašanje se prilično razlikovalo od tipične muške sklonosti da se razmeće svojim osvajanjima, što je široko priznato. Tokom ere Dugmeta, posedovao je sposobnost da privuče bilo koju ženu u Jugoslaviji. Uprkos tome što je oženjen i otac troje dece, upustio se u tajnu romansu sa Katarinom. Projekat koji ih je spojio nosio je naziv “Karmen sa završetkom srca”.

  • Muziku za ovaj komad kreirao je on, a Katarinu je oduševila njegova harizma. Zajedno su dijelili trenutke u njegovoj rezidenciji na Jahorini, ali joj je na kraju raskinuo radni odnos kada je umjesto nje za glavnu ulogu odabrao Severinu. Da intriga bude veća, za to vreme je imala romantične veze sa Oliverom Mandićem.

Zanimljivo, malo ko je svestan da proslavljena glumica Katarina Radivojević ima sestru Jasnu, koja se retko viđa u njenom društvu na javnim skupovima.

Jasna i njen suprug žive u Los Anđelesu, gde je ona zaposlena u restoranu; njihova zapanjujuća sličnost je prilično izuzetna.

Moramo zapamtiti da se Katarina nedavno prisjetila svog djetinjstva.

Katarina Radivojević se priseća svog doma iz detinjstva, Salaša, koji se nalazi između Zaječara i Negotina. Tračak melanholije prati njene misli dok jadikuje zbog odsustva života i stanovnika na tom nekada živopisnom mestu. Salaš, nekada užurbano selo, nosio je određenu draž sa svojim kinom i hotelom. U tim zidovima Katarina Radivojević je prvi put iskusila čari filma.

BONUS VIJEST:

Srdačna objava Marice Mihajlović na Fejsbuku, u kojoj optužuje akušerku-ginekologa u sremskomitrovačkoj bolnici da je odgovorna za gubitak njene bebe, izazvala je talas svedočenja Srpkinja koje su se takođe suočile sa nasiljem na porođaju.

Kroz ove emocionalno evokativne narative, reflektor je bacio na značajne prepreke sa kojima se susreću trudnice i majke u zdravstvenim ustanovama, što podstiče pitanja o kalibru nege koja se pruža tokom ovog ključnog trenutka postojanja.

  • Postoje različiti faktori, poput straha, neznanja ili drugih nepoznatih razloga, koji doprinose nevoljkosti žena da prijave ove incidente vlastima. U tekućoj borbi protiv ovog rasprostranjenog pitanja, Zoran Pešić, advokat iz Niša, velikodušno je pružio svoje pravne usluge ženama u nevolji, pozivajući ih da se zauzmu za sebe, prekinu ćutanje i odbiju da trpe bilo kakvu dalju patnju.

Tokom intervjua za Espresso, on je pojasnio da porodiljsko nasilje ne obuhvata samo eksplicitne radnje nasilja, već i zanemarivanje i nedovoljnu medicinsku podršku ženama tokom porođaja.

Advokat naglašava da akušersko nasilje obuhvata različite oblike zlostavljanja, uključujući verbalno i fizičko maltretiranje od strane medicinskih radnika, od pogrdnih opaski do fizičkih povreda tokom procesa porođaja.

Prema njegovom objašnjenju, u našem društvu postoji uvjerenje da “stvari uvijek mogu biti gore”, što dovodi do toga da se ljudi uslovljavaju da patnju podnose šutke, a ne da se bore za sebe, što rezultira time da nasilje postaje uobičajena pojava u svakodnevnom životu.

Ova odluka nije donesena nasumično. On nastavlja borbu protiv svoje pokojne supruge Marije, koja je tragično preminula u oktobru 2022. godine tokom svoje druge godine života, a da nije imala priliku da se bori protiv porodiljskog nasilja u Srbiji, uprkos njenoj snažnoj želji da to učini. Advokat otkriva da je nedugo prije porođaja i njegova pokojna supruga doživjela neku vrstu porodiljskog nasilja.

Advokat izražava svoju odlučnost u borbi protiv nasilja koje je iznijeto na vidjelo kroz dijeljenje Marijinih objava na Instagramu. Ova novostečena svijest ih je inspirisala da preuzmu aktivnu ulogu i ulože sve napore da stanu na kraj bahatosti i neodgovornom postupanju akušerskih doktora. Advokat ističe da oni, zajedno sa svojim kolegama u kancelariji, nastavljaju posao koji je Marija započela, potpuno posvećeni provođenju promjena koje bi nesumnjivo slijedila da je još uvijek s njima.

Nakon što je besplatno ponudio svoje usluge, odmah je počeo da prima brojne slučajeve, uglavnom koji se odnose na pritužbe na nepoštovanje i neodgovorno ponašanje medicinskog osoblja i nepružanje dovoljne medicinske pomoći. U jednom konkretnom slučaju radila se o porođajnici čije je zdravstveno stanje, kako je naveo advokat, teško narušeno, što je dovelo do trajnih posljedica.

  • Svaki slučaj predstavlja jasnu ilustraciju porodiljskog nasilja, što je potvrđeno kroz intervjue i dokumentaciju analiza. Na osnovu dokaza, moje je čvrsto uvjerenje da treba pokrenuti pravni postupak. Ohrabrujem pogođene porodice da preduzmu neophodne korake, uvjeravajući ih u moju punu podršku u zagovaranju njihovih prava i utvrđivanju prisustva porodiljskog nasilja u njihovim slučajevima. Imperativ je da medicinski radnici razumiju posljedice s kojima se mogu suočiti ako ikada razmisle o izvršenju nasilja nad drugom osobom.

Realnost ostaje da je akušersko nasilje dugo bilo duboko ukorijenjeno pitanje u našem sistemu, i žalosna je istina da smislene rasprave o promjenama nastaju tek nakon tragičnog ishoda.