Je li ova zagonetka teška?
Dobra zagonetka ponekad može nadmudriti najbolje od nas. Za sve koji vole mozgalice pripremili smo jednu koja zbunjuje ljude na društvenim mrežama, piše studomat.ba.

Prvo pogledajte ilustraciju.Ima 4 šalice, svaka je označena brojem. Kava se ulijeva u cijevi koje lebde iznad 4 šalice. Koja šalica će se prva napuniti kavom?

Prve dvije šalice imaju manje cijevi od druge dvije, pa ste vjerojatno u iskušenju pomisliti da je redoslijed 4, 9, 7 i 5. Nažalost, ovo nije točan odgovor.

Ove vrste zagonetki obično zahtijevaju logično razmišljanje ili izvrsne vještine zapažanja. Možda ćete biti u iskušenju pomisliti da je rješenje napuniti sve šalice kave u isto vrijeme. Ali ni to nije pravi odgovor.

Također se može pretpostaviti da nema dovoljno kave, pa neke ili sve šalice uopće nemaju kave. Ali nigdje ne piše koliko je kave u džezvi ili da nam je još ostala džezva.Zato nemoj tako razmišljati. Ima dovoljno kave za sve šalice.

Jeste li pronašli rješenje? Koja šalica će se prva napuniti kavom? Ako niste pronašli odgovor, pogledajte ispod fotografije.

Riješenje

Nije komplicirano. Samo pažljivo pogledajte fotografiju. Odgovor je 5.U sve ostale šolje ne može doći kafa jer su cijevi koje vode do njih na jednom mjestu začepljene. Vidite, iako je zagonetka tražila šalice po redu, to nije značilo da će više šalica nešto dobiti.