Kada prvi naleti hladnog zraka daju do znanja, oni koji redovito imaju infekcije sinusa nailaze na poteškoće. Pojava glavobolje neizbježna je posljedica upale sinusa, a čak ni najjači lijekovi često ne uspiju ublažiti ovaj simptom.

Infekcije sinusa nastaju kada se u sinusima pojavi upala, blokirajući njihovu uobičajenu drenažu i uzrokujući probleme s disanjem, nelagodu i pritisak. Ako tražite prirodne i učinkovite načine da pronađete olakšanje od problema sa sinusima, razmislite o isprobavanju sljedećih koraka za inhalaciju pare hrena prije spavanja. Započnite tako što ćete na zagrijani štednjak staviti obilnu količinu naribanog hrena.

Kako biste iskusili učinak pomlađivanja, stavite veliki ručnik preko glave i smjestite se iznad štednjaka, dopuštajući udisanje revitalizirajuće pare. Kako biste postigli najbolji rezultat, pridržavajte se ove rutine pet uzastopnih dana. Ako želite pikantan složenac od hrena i vinskog octa, za početak naribajte svježi hren i potopite ga u obilnu količinu vinskog octa. Nastavite s prebacivanjem ove divne mješavine u prostranu bocu od pola litre, pazeći da je dobro zatvorena.

Ostavite smjesu da nesmetano odstoji na sobnoj temperaturi deset dana, uz povremeno lagano miješanje. Nakon toga, više puta dnevno sudjelujte u mirisnim parama koje izlaze iz posude, posvećujući pet minuta po sesiji ovom revitalizirajućem susretu. Kako biste ublažili upalu sinusa i glavobolju izazvanu snažnim mirisom hrena utopljenog u ocat, napravite oblog od kombinacije dviju komponenti.

Da biste iskusili korisne rezultate ovog lijeka, jednostavno umočite krpu u smjesu i stavite je na čelo ili potiljak prije spavanja. Za optimalne dobrobiti ponovite ovaj tretman tijekom pet uzastopnih dana. Ako želite napraviti parnu inhalaciju od kuhanog hrena, počnite s ribanjem 50 grama ovog moćnog sastojka. Nakon toga prokuhajte 5 decilitara vode i ubacite naribani hren. Nakon što je smjesa pripremljena, postavite glavu iznad posude, pokrijte se ručnikom i udišite okrepljujuću paru.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

  • Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.