Organi gonjenja u centru Beograda, točnije na Vračaru, uspješno su spriječili planirano ubojstvo Luke Bojovića. Ovo ključno otkriće dolazi kao rezultat višemjesečnih detaljnih istražnih napora i prikupljanja značajnih dokaza. Insajderski izvori otkrili su da je meta ove dobro organizirane kriminalne skupine bio nitko drugi do Radomir Boban Baćović.

Ministarstvo unutarnjih poslova u Beogradu danas se oglasilo povodom privođenja kriminalne organizacije za koju se sumnja da je sudjelovala u nizu nedozvoljenih radnji. Te radnje obuhvaćale su neovlašteno stvaranje i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašteno držanje i promet oružjem i eksplozivnim tvarima, kao i predradnje u vezi s planiranjem teškog ubojstva.

Na Vračaru su policijski službenici došli do značajnog otkrića hvatajući osobu povezanu sa zločinačkom organizacijom. Otkrili su potpuno napunjeno vatreno oružje, s napunjenim metkom i spremnim za trenutnu upotrebu. Ovaj događaj vrijedan pažnje danas je službeno objelodanjen. Uhićenje je dodatno potkrijepilo i Više javno tužiteljstvo u Beogradu, potvrdivši privođenje ukupno pet osoba, a svima su odmah stavljene lisice na ruke.

Tužiteljstvo se oglasilo u povodu uhićenja Nikole P., Bogdana P., Filipa K., Saše K. i Milana I. Prve četiri osobe terete se za planiranje gnusnog ubojstva, kao i za protupravne posjedovanje vatrenog oružja i eksploziva. Nadalje, Milan I. je osumnjičen za bavljenje trgovinom drogom.

Kurir je neslužbeno doznao da su srbijanske sigurnosne službe zajedničkim snagama angažirane u opsežnoj akciji praćenja i praćenja djelovanja kriminalne skupine u Beogradu koja je nekoliko mjeseci planirala izvesti vrlo teška kaznena djela. Ministarstvo unutarnjih poslova službeno je potvrdilo da su u tijeku pretresi na više lokacija, a osumnjičene osobe u suradnji s Višim državnim tužiteljstvom privode se u okolici Beograda, gdje će im biti određen pritvor.

Prema vjerodostojnom pisanju Kurira, istraga koja je u tijeku nedavno je prikupila brojne dokaze koji povezuju kriminalnu organizaciju s ozloglašenim bjeguncem Nikolom Vušovićem zvanim Johny s Vračara.

Podsjetnik našeg sugovornika kaže da se Vušović trenutno nalazi u bijegu nadležnima zbog raspisivanja potjernice za njim.

Prema rečima svedoka koji su za Kurir rekli, osoba koja je danas uhvaćena nasred ulice, naoružana vatrenim oružjem, bila je primećena u obližnjim ulicama pre incidenta.

Naš sugovornik sugerira da je dulje vrijeme pomno nadzirao ulicu, marljivo tražeći pogodno mjesto i vrijeme za izvršenje radnje pucanja i oduzimanja života.

BONUS TEKST

  • U centru Beograda, točnije u Krunskoj ulici na Vračaru, danas je održana zapažena akcija hapšenja. Na raskrižju Krunske i Koče očevici su tijekom privođenja primijetili kako policija okružuje dvije naoružane osobe. Dok su osumnjičenici ležali na tlu, vatreno oružje im je opalilo u vidnom polju, iako nije bilo ispaljenih hitaca. Svjedoci su ispričali da je jedna osoba najprije sjedila u kafiću u Krunskoj ulici prije nego što je otišla, prešla ulicu i ušla u obližnji prolaz. Ubrzo nakon toga do naših je ušiju dopro zvuk komešanja.

Prema njegovom iskazu, brojni stanari u okolici obližnje srednje škole prijavili su prisutnost uhićenih mladića tijekom više dana. Postoje proturječne priče, a neki tvrde da su čekali treću osobu koja se na kraju nije pojavila. Umjesto da se upuštamo u nagađanja, važno je naglasiti da su organi gonjenja promptno reagirali na situaciju i priveli dječake. Trenutno su u tijeku akcije na različitim lokacijama, pretresi objekata i organizirana uhićenja, a sve ih provodi SBPOK.