– Sljedeća priča koja nam dolazi iz Bosne i Hercegovine, dešava se jako velikom procentu žena, ali one nemaju hrabrosti da sve ispričaju i podijele u medije. Danas je to puno lakše, te svako može da podijeli neko svoje mišljenje ili priču na internetu, i to sve puno lakše i brže dolazi do publike, u odnosu na prošla vremena…

Nesvakidašnju priču priča Mirzada Osmanović iz Živinica u Bosni i Hercegovini. U dobi od 13 godina bila je prisiljena na brak. Ona je s 14 godina rodila dijete i nije znala da njen muž i njegova trudna žena imaju ljubavnika. Upoznali su se na neobičan način. Prije mene moj muž me vidio kao dijete, ali ga je moj otac natjerao da se oženi tom ženom. Nisam imala ništa zamjeriti. Nisam ni znala što znači brak. Jednom sam čistila kod sebe tetkinoj kući kad mi je svekrva rekla: “Ovdje je jedna osoba. Za tebe. “Bilo mi je neugodno u tom trenutku, bila sam klinka i bilo me sram kad mi netko spomene dečka, bilo me sram.

  1. Uspjela sam to izbjeći. Međutim, kada je pao mrak, tip je opet došao i rekao da je odlučio da me oženi . I dan danas se sjećamo najsmješnije situacije kada me pitao želim li se udati za njega, a ja sam rekla “da”. Kad sam vidio majku kako plače, rekao sam da neću. Žao mi je zbog moje mame i kad sam bila trudna vidjela sam svašta što su skrivali od mene. Prvi znak je da novac počinje nestajati iz kuće. Moj suprug rijetko dolazi. Kad sam bila dijete, šogor me vodio na pregled. Nikada ga nema kod kuće. Kad sam došla u bolnicu na trudove, šogor i svekar su me poveli sa sobom. Zatim je došao muž i nasmiješio se. Mislio je da je smiješno što se bojim poroda. Bio je nezreo i nije shvaćao ozbiljnost stvari.

Rodila sam kćer s 14 godina, a zatrudnjela s 13 godina. U mojoj trudnoći muž je imao ljubavnika, a ja mlada i luda nisam znala ništa o tome. Skoro sam preživjela kad sam čula da mu je ljubavnica. Žena je bila elegantna dama. I ja sam dijete sela. Nije mu željela roditi djecu, samo je željela da budu sretni i privrženi jedno drugom. Ja sam ga rodila i on ju je volio. To mi je sudbina namijenila.

Kad sam trebala izaći iz bolnice, moj muž je kupio nešto novo. Međutim, naš odnos se nije popravljao, nego je postajao sve gori i gori. Bio je lijep i zgodan, svi su se htjeli udati za njega, ali on je izabrao mene. I dan danas mi je žao što sam pristala na taj brak jer on nikada nije bio kod kuće. Želim vratiti dijete svojoj majci. Našao sam ga na tržnici i zamolio da me vrati majci. Stavio me u auto i odvezao kući. U tom trenutku nisam znala da sam opet trudna, vratila sam se majci i nisam više mogla podnijeti njegove laži. Kad sam rodila dijete, napisala sam mužu pismo, nisam imala oca i bili smo siromašni. Imamo šestero djece.

Majka se borila. Bila sam premlada kad sam rodila drugo dijete. Odlučila sam svoje dvije kćeri odvesti njemu i njegovom ljubavniku da se brinu o meni. Nakon nekog vremena upoznala sam svog drugog muža i jako sam se dobro slagala s njim. Djecu nisam ni gledao da mu ne smetam. Danas moj odnos s kćerima nije idealan. Razumijem to jer sam ih ostavila kod bivšeg muža kad su bili vrlo mladi. Sada sam tužan jer je naš odnos tako loš.