– Jedna od prvih srpkinja, koja je uspjela da se uda za šeikaa, i milionera iz Emirata, bila je Jelena Bin Drai. Ona je počela kao foto model, da bi se kasnije prebacila na manekenstvo, a svoga današnjega supruga upoznala je na jednoj reviji u Dubaiju.

Šeik Said Bin Drai i najbogatija Srpkinja blagoslovljeni su s četvero djece, uključujući kćer Asju, sinove Hilala Hamdana i najmlađeg člana obitelji, bebu Rashida, koja je na svijet stigla tek prošle godine. Nekoć živeći životom koji je bio daleko od ugodnog, okolnosti Jelene Bin Drai znatno su se poboljšale.

Podrijetlom iz Žablja, pokraj Novog Sada, proslavila se 1998. kada je okrunjena za Miss Jugoslavije, Miss fotogeničnosti i Miss Interneta. Nevjerojatno, postigla je impresivna tri od pet mogućih naslova na jednom izboru ljepote. Jelena otvoreno priznaje siromašno podrijetlo svoje obitelji, otkrivajući da joj je otac bio jedini pratitelj i podrška na njezinom putovanju zbog financijskih ograničenja koja su sprječavala njezinu majku i brata da nabave karte.

  1. Sjećanje mi se urezalo u sjećanje kao da se dogodilo jučer. Dok sam stajao na toj pozornici, uz mene je stajao samo moj otac. Moju majku i brata prebacili su u predvorje hotela, smješteno točno ispred ulaza u dvoranu. Bilo je to vrijeme kada je na našem bankovnom računu bilo tek 100 njemačkih maraka, dovoljno za samo jednu kartu. Nisam ni slutila da ću postići monumentalan podvig, postati prva žena u povijesti naše nacije koja je osigurala tri naslova u jednom natjecanju. Potom su pljuštali brojni poslovni prijedlozi. Jelena se odvažila u Italiju, a zatim iu Dubai, gdje se susrela s budućim suprugom. Unatoč njezinoj reputaciji najsmrtonosnije žene tog doba, šeik je ostao ravnodušan njezinom prisutnošću.

U prethodnom intervjuu, Jelena je ispričala svoj prvi susret s njim, istaknuvši njegov nedostatak interesa za nju. U tom trenutku bila je dosta vitka, teška samo četrdeset osam kilograma, što je davalo dojam umora. No, bilo je poznato da je on, kao i mnogi pojedinci arapskog podrijetla, preferirao žene s izrazitim oblinama. Tek kad su počeli izlaziti i razgovarati, uspjela je zaokupiti njegovu pozornost.

Otkriveno je da Said i njegova obitelj nisu bili konzervativnih uvjerenja te su je dočekali raširenih ruku, lišeni ikakvih predrasuda. Nejednakost u vjerskom podrijetlu nije predstavljala problem za njega i njegovu obitelj, budući da i on dolazi iz miješanog braka. Jelena je ispričala da iako to možda nije norma za arapsku kulturu, ona i Said nisu se bojali prkositi konvencijama i zajedno živjeti kao mladi par. Njihova odluka da zajedno krenu na ovo putovanje došla je nakon samo dva tjedna veze. Značaj njihovog vjenčanja bio je u dubokoj povezanosti s brojem 4, koji je imao posebnu simboliku kroz cijeli događaj.

Jelena je istaknula značajne detalje njihovog braka, napomenuvši da su se vjenčali 4. travnja, točno u četiri sata poslijepodne. Njihovo četverogodišnje zajedničko putovanje bilo je ispunjeno radošću i smijehom. Jelena je spomenula i da je Saidov broj na dresu u polu četiri, što simbolizira njihovu povezanost. Osim toga, žele imati obitelj s četvero djece. Nadalje, Jelena je istaknula inkluzivnost njihovog kućanstva, gdje slave vjerske blagdane iz obje sredine.

Jelena posjeduje sve poželjne osobine kojima većina žena teži, ali se ne oslanja na podršku supruga, jer je također postigla velike uspjehe u raznim poslovnim pothvatima. Ključ mog uspjeha leži u besprijekornoj organizaciji. Nije uvijek bilo tako; u početku sam imala jedno dijete i jedan posao. Ali kako je vrijeme prolazilo, moje su odgovornosti rasle i uključivale dvoje male djece, jednu bebu i šest tvrtki. Kako bih se nosio s ovim zahtjevnim rasporedom, morao sam postati majstor organizacije. Tri dana u tjednu posvećujem isključivo poslu, dok su ostali dani rezervirani isključivo za obitelj.

Tijekom tog vremena, brinem se za kvalitetne trenutke sa svojim suprugom i djecom, bilo da je to na plaži, na našem brodu ili na našem obiteljskom imanju. Srećom, imam nevjerojatan tim kojem vjerujem svim srcem. Oni su ti koji uskaču kada se trebam usredotočiti na vrijeme s obitelji. Biti radoholičar oduvijek je bio dio onoga što jesam, a ideja da budem mama koja ostaje kod kuće nikad mi nije pala na pamet. Nije neuobičajeno da radim do kasno u noć, često šaljem mailove u dva ujutro. Ovo je postalo toliko rutina da se više nitko ne čudi kad u te kasne sate dobije poruku od mene.

Zbog veze sa šeikom često nailazi na omalovažavanje pojedinaca. Brojni pojedinci nagađali su da ona živi u haremu Bin Draija i da nije njegova jedina supruga. Život u haremu jednostavno je moja stvarnost. Hurem je osvojila moje srce i dušu. Kao što znate, moj suprug ima cijenjenu titulu sultana Veličanstvenog i veliko mi je olakšanje reći da ima još 147 žena. Ovaj se dogovor pokazao prilično prikladnim tijekom ovih teških vremena, poštedivši me agonije stalnog druženja i promatranja. Molim vas da shvatite, šalim se, jer želim prenijeti uobičajenu prirodu svog obiteljskog života, lišenu skandala i intriga.