– Za danas vam donosimo jednu jako zanimljivu priču koja nam dolazi sa Facebooka. Na ovoj društvenoj mreži svakodnevno možemo da pronađemo puno zanimljivih životnih ispovijesti, koje dolaze sa strane ljudi sa pravim profilima….

Čim sam saznala da se moj bivši, s kojim sam bila u vezi 7 godina, jučer oženio, nisam gubila vrijeme da mu čestitam. Nakon što sam od nje primila uznemirujuću poruku, pitam se bi li bilo prikladno obavijestiti njezina supruga o situaciji. BONUS U parku, mladić prilazi starijem gospodinu i započinje razgovor pitajući ga: Postavlja se pitanje: “Sjećate li se tko sam ja?” a stariji gospodin odgovara izjavom da se ne sjeća njihovog poznanstva.

Čuvši to, mladić otkriva svom bivšem učitelju da je nekoć bio njegov učenik, što je navelo učitelja da upita: „Što ste po struci, čime se bavite? Mladić odgovara riječima: “Ja sam izabrao put obrazovanja.” Stariji gospodin tada uzvikuje: “Ah, kako divno! Baš kao ja! Mladić otkriva starcu da ga je on zapravo inspirirao da nastavi karijeru učitelja. Zaintrigiran, starac se raspituje o konkretnom trenutku i okolnostima koje su dovele do ove odluke. Mladić mu je ispričao sljedeću priču. Mladić je priznao: “Jednom je moj kolega student i prijatelj ponosno pokazao svoj novi sat.

Zavidan na njegovu posjedu, podlegao sam iskušenju i uzeo ga iz njegova džepa bez njegova znanja. Ubrzo nakon toga, shvatio je da mu sata nema i odmah vas je izvijestio o incidentu. Po ulasku u učionicu, dali ste objavu u vezi učenika čiji je sat ukraden tijekom nastave. Zamolili su odgovornu osobu da vrati ukradeni predmet. Međutim, odlučio sam ne udovoljiti ovom zahtjevu. Zatim ste zatvorili vrata i svima nam rekli da ustanemo, obavještavajući nas da ćete temeljito pretražiti naše džepove kako biste locirali nestali sat.

Zanimljivo, tražili ste od nas da zatvorimo oči tijekom ovog procesa, jer biste nastavili s potragom samo ako svatko od nas ima zatvorene oči. I tako se dogodilo, dok ste se probijali od jednog učenika do drugog, od jednog džepa do drugog, sve dok niste stigli do moga i otkrili sat skriven u njemu. Bez oklijevanja ste pretražili sve naše džepove, ne ostavljajući kamen neprevrnut. Kad smo završili, naredio si nam da otvorimo oči, otkrivajući sat koji imaš. Nije prozborila ni riječ, niti se spominjao incident. Nikada niste otkrili identitet lopova. Tog dana si zauvijek sačuvao moje dostojanstvo. Bio je to trenutak goleme neugodnosti, trenutak koji će mi zauvijek ostati urezan u sjećanje.

  • Ali to je također bio dan kad sam donio svjesnu odluku da nikada ne postanem lopov, da nikada ne pokleknem na putu nedjela. Nikada me nisi grdio ili odveo u stranu zbog moralne lekcije, ali je tvoja poruka bila glasna i jasna. Zahvalan sam vam što ste mi pokazali što doista znači biti učitelj. Sjećate li se tog događaja, profesore?

Profesorove riječi odjekivale su prostorijom dok je govorio: Bit poučavanja leži u sposobnosti prenošenja znanja bez pribjegavanja ponižavanju; lekciju koju sam jasno naučio kad sam se zatekao kako tražim ukradeni sat u svačijem džepu, a ipak te se nisam uspio sjetiti jer sam i ja pritom zatvorio oči.

BONUS TEKST:

Prehrana djece ima veliku korist od uključivanja mlijeka, koje služi kao vitalna komponenta. Osigurava esencijalne hranjive tvari ključne za njihov rast i razvoj. Osim što je izvrstan izvor kalcija koji potiče stvaranje čvrstih kostiju i zuba, mlijeko nudi i razne druge prednosti koje pridonose cjelokupnoj dobrobiti djece. Primarni izvor esencijalnih nutrijenata. Mlijeko je izvor esencijalnih nutrijenata koji igraju ključnu ulogu u promicanju optimalnog rasta i razvoja djece.

Prepuno visokokvalitetnih proteina, kalcija, vitamina D i B12, mlijeko je neophodno za formiranje jakih mišića, kostiju i zuba. Štoviše, podržava zdravo funkcioniranje živčanog sustava i pomaže u proizvodnji crvenih krvnih stanica. Za dodatni nutritivni poticaj, dostupna su obogaćena mlijeka, kao što je Moja Kravica Junior mlijeko, koje nudi sveobuhvatnu mješavinu 10 ključnih vitamina posebno prilagođenih za podršku razvoju djece. Sa svojom jedinstvenom formulacijom dizajniranom da zadovolji specifične prehrambene zahtjeve djece, ovo mlijeko je idealan izbor za uključivanje u njihovu svakodnevnu prehranu. Promicanje razvoja snažne i uspješne države.

Dosljedno uključivanje mlijeka u prehranu djeteta jamči adekvatan unos esencijalnih nutrijenata ključnih za optimalan rast i razvoj. Poticanje rasta mišićne mase i formiranje čvrstih kostiju uvelike ovisi o unosu proteina i kalcija. Jačanje prirodnih obrambenih mehanizama tijela Prisutnost esencijalnih nutrijenata poput vitamina A i B12 u mlijeku igra ključnu ulogu u jačanju imunološkog sustava, čime se djeca štite od infekcija. Uključivanje mlijeka u prehranu djece Uživanje u smoothieju od mlijeka i svježeg voća može biti ugodan i hranjiv izbor za doručak ili brzi međuobrok.

Pudinzi i drugi mliječni deserti mogu biti ugodne, ali hranjive poslastice. Uključivanje djece u obrazovnu igru ​​može učinkovito prenijeti važnost mlijeka njihovom razumijevanju. Poticanje djece da sudjeluju u pripremi obroka može potaknuti njihovu znatiželju za hranjivim obrocima. Jedan od najjednostavnijih obroka za napraviti sastoji se od žitarica i mlijeka, poput nedavno predstavljene Moja Kravica mješavine kuglica.

  • Ova divna kombinacija žitarica s okusom čokolade i vanilije obogaćena je s osam esencijalnih vitamina i dva vitalna minerala, naime kalcijem i željezom. Uključivanje mlijeka u našu svakodnevnu prehranu može igrati značajnu ulogu u usađivanju cjeloživotnih zdravih navika kod djece. Dosljedna konzumacija mlijeka ne samo da osigurava vrijedne hranjive tvari, već također potiče poboljšano opće zdravlje i dobrobit.