Današnji prilog bavit ćemo se manje poznatim pjevačem Amelom Ćemanom Ćemom, koji je hrabro progovorio o svojoj borbi protiv nemilosrdne bolesti. Naime, Ćemo je podijelio teške izazove s kojima se suočio kao rezultat svoje ugrožene dobrobiti. Prije nekoliko godina dijagnosticiran mu je rak krajnika. U nedavnom gostovanju u emisiji “Ordinacija” na RTS-u, Ćeman Ćemo iskreno priča o svom iskustvu sa virusnom infekcijom, koja se manifestovala kao apsces na gluteusu.

I ne znajući, u početku se osjećao nelagodno, ne shvaćajući da je to povezano s mononukleozom od koje je obolio. No, situacija je brzo eskalirala kada je liječnik, pokušavajući riješiti problem, posumnjao na pojavu sepse. Srećom, kombinacija antibiotika i terapije učinkovito je riješila problem. Ipak, pojavila se nova komplikacija u obliku koprivnjače, koja se pripisuje intravenoznoj primjeni antibiotika kao preventivne mjere protiv sepse.

Pred ovim izazovima, Ćemo ističe važnost stavljanja zdravlja na prvo mjesto i izražava nezadovoljstvo nerazumijevanjem drugih. Nakon što sam dobio informaciju o dijagnozi raka, potražio sam liječničku pomoć zbog upale grla, samo da me liječe anginu. Međutim, temeljit liječnički pregled otkrio je da je kandida zapravo posljedica antibiotika. Unatoč tom otkriću, nisam mogao ne primijetiti izraslinu na krajnicima nalik na cvjetaču, zbog koje sam posumnjao da bi se mogla raditi o mononukleozi. Nakon savjeta da se ukloni, početni rezultati bili su obećavajući.

Pomnijim ispitivanjem otkriveno je da su maligne stanice doista prisutne. Težina ove informacije pogodila me poput plimnog vala, ostavivši me paraliziranu u autu, a suze su mi tekle niz obraze pun sat. Neposredna akcija koju sam poduzela bila je da potražim psihologa i zamolim za hitan termin. Tek nakon ovog ključnog koraka smogao sam snage za daljnje korake.

Nakon operativnog zahvata, kirurg me odmah uputio onkologu, a moji roditelji nisu bili svjesni bolova koje sam trpio. Ipak, odlučio sam otkriti svoje iskustvo i tražiti dodatne ocjene i stajališta. Bio je to iznenadni osjećaj koji me natjerao da vjerujem svojoj intuiciji i nastavim u skladu s tim, odluka koja se na kraju pokazala ispravnom. Nakon temeljite ponovne procjene, profesor je potvrdio kompromitirano stanje mog imunološkog sustava i strogo me upozorio da se ne podvrgavam kemoterapiji.

  • Slijedeći njihove upute, odlučio sam nastaviti s imunoterapijom. Nakon toga sam prošao niz od tri pregleda, a svi su dali povoljne rezultate. Trebalo je mjesec dana oporavka prije nego što sam mogao vratiti svoj glas i obnoviti svoju strast prema pjevanju. Ćemo, proslavljeni umjetnik Amel Ćeman, ovih je dana napravio nevjerojatan podvig oborivši rekord koji je stajao tri godine. Kulminacija njegovih napora i napora njegovih suradnika može se vidjeti u dugo očekivanom izdanju njihove pomno osmišljene nove pjesme pod nazivom “Svijet je pod mojim nogama”.

Ovaj vikend obilježava dugo očekivani debi njegovog nastupa uživo, trenutak koji je željno očekivao da će podijeliti sa svojom bazom obožavatelja. S ogromnim osjećajem radosti i ogromnim naletom ponosa, uzbuđen sam što mogu otkriti svoju najnoviju kreaciju, “Svijet je pred mojim nogama”, nakon dugog trogodišnjeg putovanja. Radeći zajedno s mojim izuzetnim timom, uložili smo svoja srca i dušu u ovaj projekt, usmjeravajući nepokolebljivu predanost i nepokolebljivu strast. Sada, prepun neviđenog uzbuđenja, jedva čekam pokazati izvanredne plodove našeg rada.