– Komarci su definitivno najveća napast koja nas može pogoditi u ljetnom periodu. Jednostavno, na visokim temperaturama, čim se malo oznojite, oni odmah idu na vašu kožu i sisaju vam krv. Mnogo je pomagala koje se mogu kupiti u marketima, u zaštiti od letećih napasti, a danas vam donosimo jedan prirodan savjet u zaštiti od komaraca….

Latentni potencijal temeljne komponente prisutne u našim voljenim domaćim receptima tek treba u potpunosti istražiti, predstavljajući neočekivane i nekonvencionalne načine za korištenje. Kvasac, često korišteni sastojak koji je lako dostupan u gotovo svakom kućanstvu, nudi ne samo stvaranje ukusnog kiselog tijesta i drugih kulinarskih užitaka, već i mnoštvo izvanrednih mogućnosti koje se bez napora mogu ostvariti u granicama vlastite kuhinje. Uz samo minimalno ulaganje od nekoliko centi, mala kockica kvasca posjeduje nevjerojatan kapacitet da ugodno zadivi svojom transformativnom moći.

Stvorena za unutarnju i vanjsku upotrebu, zamka za komarce posebno je projektirana za uspješno hvatanje komaraca u zamku. Međutim, njegova privlačnost nadilazi samo njihovu žeđ za krvlju. Sa svojim raznovrsnim mogućnostima postavljanja, kao što je na terasi ili čak u vašem stanu, pristupačnost je zajamčena. Budite uvjereni da će komarci nedvojbeno biti namamljeni ovom “poslasticom”, ali će ipak ostati zarobljeni u njenom dohvatu. Zamka koja koristi šećer ili med i kvasac pokazuje svoju učinkovitost mameći komarce oslobađanjem ugljičnog dioksida i stvaranjem topline tijekom procesa fermentacije.

Za nastavak će nam biti potrebna otprilike jedna šalica, odnosno 3 dl vode, kao što je prikazano na priloženoj fotografiji. Da bi se recept uspješno proveo, potrebno je ubaciti 1/4 šalice smeđeg šećera. Dostupna je mogućnost upotrebe male količine suhog kvasca, oko 1/4 žličice, ili svježeg kvasca. Prisutno je ukupno pet prozirnih boca od dvije litre, od kojih je svaka pokazala potpunu prozirnost. Kako biste izvršili ovaj zadatak, nužno je slijediti sljedeće upute: Provjerite je li boca ravnomjerno podijeljena na dva jednaka dijela.

Pomiješajte toplu vodu i smeđi šećer, pažljivo miješajući dok se šećer potpuno ne otopi. Nakon što se slatka smjesa dovoljno ohladi, može se oprezno uliti u donji dio boce. Na kraju unesite kvasac bez miješanja. Kvasci ispuštaju značajne količine ugljičnog dioksida, koji djeluje kao snažan privlačan faktor za komarce. Za izradu zamke za komarce jednostavno odvrnite čep boce i stavite ga u donji dio. Ako kapa ne ostane na mjestu, upotrijebite zaštitnu traku da je pričvrstite. Kako biste sakrili dno boce, razmislite o tome da ga prekrijete crnom tkaninom ili nanesete sloj crne boje.

To će pomoći u održavanju čistoće i netaknutog izgleda površine. Važno je napomenuti da komarce privlače prostori s prigušenim osvjetljenjem, osobito oni koji ukazuju na prisutnost ugljičnog dioksida. Kao dio moje redovne rutine, obično odlučim podijeliti smjesu u nekoliko boca. Otkrijte nevjerojatne prednosti korištenja maske od kvasca za podizanje ljepote. Ako se suočavate s izazovima s problematičnom kožom, integracija maske od kvasca u vašu svakodnevnu rutinu njege kože zasigurno će vam pružiti značajne prednosti. Učinkovitim iskorjenjivanjem bakterija koje pridonose upalama i ružnim osipima, pomaže u njihovom iskorjenjivanju. Kako biste ovaj pripravak nanijeli na lice, jednostavno pomiješajte pola kockice kvasca s malom količinom mlijeka.

Postizanje besprijekornog i blistavog rezultata nikada nije bilo lakše uz No-Scrub Enzyme sredstvo za čišćenje kućanstva. Jednostavno nanesite proizvod na kožu i ostavite da odstoji 20 do 30 minuta prije nego što ga bez napora isperete vodom. Ovo nevjerojatno rješenje savršeno je za širok raspon zadataka čišćenja, uključujući odvode, sudopere, podove i još mnogo toga. Uzmimo, na primjer, odvod u koji se može uliti cijela boca ovog izvanrednog proizvoda bez brige o začepljenjima ili neugodnim mirisima.

Osim toga, svestranost ove formule omogućuje da zamijeni razne praškove za čišćenje, sredstva za poliranje, deterdžente i sredstva za čišćenje podova u cijelom mom domu. Vrijedno je napomenuti da je kvasac odavno poznat kao učinkovit lijek protiv mrava, pružajući snažno rješenje za uklanjanje njihove prisutnosti. Za pripremu našeg recepta ključno je prikupiti otprilike 300 g kore limuna ili naranče, što je otprilike jednako 2 šalice. Osim toga, trebat će vam oko 100 grama smeđeg šećera, što je otprilike jednako pola šalice.

Za zadatak će vam biti dovoljna žličica kvasca. Također je potrebno imati plastičnu bocu zapremine dvije litre, kao i jednu litru vode. Da biste započeli postupak, budite oprezni dok pažljivo dodajete smeđi šećer u zdjelu, koristeći slamku ili lijevak kao vodič. Prije nego što ih prebacite u odgovarajuću posudu, kore je preporučljivo razdvojiti na manje komade. Zatim umiješajte kvasac i ulijte jednu litru vode u smjesu. Provjerite je li boca dobro zatvorena prije nego što je snažno protresete kako biste pomogli u otapanju šećera.

Nakon što se smjesa snažno mućka 30 sekundi, lagano je ostavite sa strane. Ostavite smjesu da ne smeta dva tjedna, ne zaboravite je svakodnevno protresti. Nakon procesa filtracije, pomiješajte dobivenu tekućinu sa sodom bikarbonom, čime ćete dobiti izvanrednu zamjenu za prah kada je riječ o učinkovitom čišćenju različitih površina poput kuhinjskih pultova i sudopera. Pažljivim ispitivanjem utvrdio sam da najpovoljnija metoda kombiniranja sode i krutih tvari uključuje korištenje blendera. Prebacite sadržaj u spremnik koji se može ponovno zatvoriti za buduću upotrebu.