Srpska policija je dobila novi trag u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz Bora. Prema nezvaničnim informacijama, djevojčica je viđena u Beču u pratnji dvije žene iz Rumunije. Policija je odmah kontaktirala kolege iz Austrije i poslala sve podatke i snimak Evropolu. Intenzivno se radi na tom tragu.

Potraga za Dankom Ilić ušla je u šesti dan od njenog nestanka u naselju Banjsko Polje u Boru. U trenutku nestanka, djevojčica je nosila ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu. Ona ima smeđu kosu i smeđe oči, visoka je oko 85 cm. Također, ima bradavicu na resici levog uha i mladež na nadlaktici leve ruke. Mole se svi koji imaju informacije o njoj da odmah obavijeste policiju, posebno građani Beča.

Nestanak dvogodišnje Danke Ilić izazvao je potres u Boru, a njeni roditelji, posebno majka Ivana Ilić, su ključni u naporima da se pronađe nestala djevojčica.

Majka Danke je odmah pozvala policiju čim je shvatila da njeno dijete nije u dvorištu. Međutim, ostaje nejasno kako je dijete moglo nestati u tako kratkom vremenskom periodu. Ivana je ispričala da je posljednji put vidjela Danku u 13:45 sati i da se okrenula drugom djetetu kako bi mu dala vodu, a kad se vratila, Danka više nije bila tamo.

Od samog početka, kada su informacije o nestanku djevojčice počele kružiti društvenim mrežama, majka je bila preplavljena osjećajima zbunjenosti i bezizlaznosti. Opisala je kako je Danka imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep u trenutku nestanka. Također je naglasila da Danka ima smeđu kosu, smeđe oči i da je visoka oko 85 centimetara. Očajnički je apelirala na sve koji imaju informacije o nestanku da odmah kontaktiraju policiju.