Među četvero nasljednika Čedomira Jovanovića i njegove supruge Jelene, kao prvorođenac ističe se njihov jedinac Mihajlo Lajf, koji je svake godine sve sličniji ocu.

Sin Čedomira Jovanovića nije samo brat pun ljubavi i podrške svojim trima sestrama, već i utjelovljuje očeve uzorne manire. Prije nekoliko godina krenuo je na svoje obrazovno putovanje u inozemstvo i trenutno postiže izvanredan napredak u studiju.

  • Ponosna majka nedavno je podijelila zadivljujuću fotografiju svog sina popraćenu iskrenim natpisom “Središte mog svijeta i utjelovljenje moje ljubavi”. Ova je slika brzo pobudila veliko zanimanje. Vrijedi napomenuti da je Mihajlo doživio nevjerojatnu transformaciju, procvjetao je u visokog i markantnog mladića. Njegova tek izrasla brada dodaje dašak zrelosti, a kada je odjeven u odijelo, nevjerojatno podsjeća na svog oca. Nije ni čudo da su mlade žene već plijenile njegovim šarmom, a njegova majka se nestrpljivo sprema na mogućnost da u svoje živote primi buduću snahu.

BONUS TEKST

Rođen u Beogradu 1971. godine, Čedomir Jovanović je profesionalni dramaturg i aktivni sudionik studentskih prosvjeda koji su se odvijali u Beogradu od studenog 1996. do veljače 1997. godine. Učlanivši se u Demokratsku stranku 1998. godine, nastavlja doprinositi političkom aktivizmu. Nakon svrgavanja Slobodana Miloševića u listopadu 2000. preuzeo je vodstvo zastupničke skupine vladajuće koalicije Demokratske opozicije Srbije (DOS) u Skupštini Srbije.

Tijekom uhićenja u ožujku 2001. pregovarao je s Miloševićem. Nakon pregovora, Milošević je naposljetku odustao i potom je prevezen u Centralni zatvor u Beogradu. Budući da je bio u neposrednoj blizini Zorana Đinđića, premijera Srbije, Jovanović je svjedočio njegovom ubojstvu 12. ožujka 2003. Nedugo zatim, 18. ožujka iste godine, Jovanović je preuzeo ulogu potpredsjednika u Vladi Srbije, pod vodstvom novoimenovanog premijera Zorana Živkovića.

U studenom 2005. istupio je iz Demokratske stranke koju je vodio Boris Tadić i osnovao Liberalno demokratsku stranku, što je označilo značajan zaokret u njegovom političkom opredjeljenju. Nakon osigurane pobjede na izborima, LDP je pod njegovim vodstvom 21. siječnja 2007. ostvario značajnu prekretnicu uspješnim osvajanjem 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Na predsjedničkim izborima u Srbiji 20. siječnja 2008. pojavio se kao najmlađi kandidat i osvojio impresivnih 220 tisuća glasova, što je činilo 5,3 posto ukupnog broja. Samo nekoliko mjeseci kasnije, u svibnju te godine, LDP je ostvario značajnu pobjedu osvojivši 13 poslaničkih mandata na izvanrednim izborima za Skupštinu Srbije.

Vrijedi spomenuti da je Jovanović usamljen među srbijanskim političarima u svom javnom zalaganju za neovisnost Kosova. On je među malom skupinom srpskih političara koji otvoreno kritiziraju Republiku Srpsku, označavajući je kao genocidnu tvorevinu, što je javno izrazio početkom 2012. Čedini roditelji su Jovica i Mileva (rođena Mršić) koji su po zanimanju ekonomisti, a ima i sestru Hristinu. Detinjstvo je proveo na Novom Beogradu, gde je završio Osnovnu školu „Ivan Gundulić“ i upisao Devetu beogradsku gimnaziju. Ubrzo se prebacio u Treću ekonomsku šķolu u kojoj je maturirao.

Čedomir je tokom studija radio kao novinar. Pisao je za listove „NIN“, „Borba“ i „Politika“. U novembru 1996. godine je ispred Fakulteta dramskih umetnosti održao govor čiji je moto bio „nema smisla više ćutati, nešto moramo da uradimo“. Nakon toga su počeli studenski protesti protiv režima Slobodana Miloševića koji su trajali više od 117 dana.

Čedomir je bio jedan od vođa i tražio je da se poštuje izborna volja građana i da se smeni rektor Dragutin Veličković. Postao je veoma popularan u narodu, a o tome svedoči lansiranje bedža na kome je pisalo „Čedo, oženi me!“