Ljusku jajeta ne treba odbaciti, jer posjeduje izvanredna ljekovita svojstva koja mogu biti korisna za štitnu žlijezdu i pružiti olakšanje kod gastritisa. Kako biste u potpunosti iskoristili njegove terapeutske sposobnosti za ove specifične bolesti, pogledajte ovaj sveobuhvatni priručnik. Kalcij ima ključnu ulogu u brojnim vitalnim tjelesnim procesima.

Ne samo da kalcij pomaže u formiranju čvrstih kostiju i prevenciji osteoporoze, on također ima ključnu ulogu u održavanju ispravnog rada živaca i mišića, regulira ritam srca, sprječava stvaranje krvnih ugrušaka i olakšava odmor spavati. Nadalje, kalcij je neophodan za optimalan rad imunoloških stanica, kao i za očuvanje zdrave kože i kose. Nekoliko čimbenika može pridonijeti nedostatku kalcija, uključujući produljena razdoblja sjedenja i konzumaciju kave, alkohola i gaziranih pića.

Pojedinci koji su trudni, u menopauzi ili imaju problema s probavnim sustavom posebno su osjetljivi na nedostatak kalcija. Ljuske jaja, koje se mogu pohvaliti iznimnim sadržajem kalcija od 90 posto, nude neusporedivo prirodno rješenje za dobivanje ovog esencijalnog minerala.

S kemijskim sastavom koji je vrlo sličan ljudskim kostima i zubima, tijelo može lako asimilirati ovu izvanrednu tvar. Kada se konzumira u značajnim količinama, ne samo da ublažava učinke nedostatka kalcija i štiti od osteoporoze, već se također bori protiv visoke razine kolesterola i hipertenzije.

Štoviše, pruža dodatnu prednost promicanja stvaranja krvnih stanica u koštanoj srži. Nadalje, ljuske jaja posjeduju bogatstvo esencijalnih minerala kao što su željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Kao prirodni i izuzetno učinkovit izvor kalcija, brojni stručnjaci podržavaju korištenje fino usitnjene ljuske jajeta.

Za osobe različite dobi, preporučeni dnevni unos ljuske jaja u prahu može se kretati od 1,5 do 3 grama. Za pripremu, pažljivo očistite i osušite ukupno osam ljuski jaja, a zatim ih zdrobite. Pomiješajte zdrobljene ljuske sa sokom iscijeđenim iz dva limuna i ostavite smjesu da se hladi nekoliko dana. Nakon što se ljuske potpuno otope, procijedite tekućinu i pomiješajte s jednom litrom rakije i jednim kilogramom meda. Ostavite mješavinu da miruje tjedan dana prije konzumiranja. Savjetuje se uzimati jednu žličicu ove otopine nakon svakog obroka, između dva i četiri puta dnevno. Važno je napomenuti da su dostupni različiti lijekovi za liječenje gastritisa i čira.

Kako biste napravili DIY rješenje, pomiješajte ljuske jaja u prahu, šećer i muškatni oraščić u jednakim omjerima. Konzumirajte jednu čajnu žličicu ove mješavine tri puta dnevno tijekom 20 dana. Oštricom noža pomiješajte ljuske jaja u prahu s otprilike dvije žlice limunova soka. Nakon što su se ljuske potpuno otopile u soku, u smjesu dodajte jedan decilitar toplog mlijeka.

  • Za povećanje fizičke vitalnosti i poticanje boljeg protoka krvi, savjetuje se konzumiranje ove mješavine dva puta dnevno – jednom ujutro prije jela i ponovno navečer prije spavanja. Započnite temeljitim čišćenjem otprilike četiri do pet jaja, odbacite im ljuske i sameljite ih u fini prah. Nakon toga, jaja u prahu pomiješajte s tri litre vode, osiguravajući sigurno skladištenje u hladnjaku uz ljuske jaja u trajanju od jednog tjedna. Nakon što se ohladi, ovaj pripravak može poslužiti kao revitalizirajući i hranjivi izvor hidratacije. Njegujte zdravu rutinu konzumiranjem dvije do tri čaše ove vode svaki dan, poboljšavajući i okus i zdravstvene prednosti dodavanjem male količine soka od limuna.