Otkrijte izniman potencijal dodavanja limuna u mineralnu vodu, snažan napitak koji ima sposobnost uspješnog smanjenja čak i najotpornijeg trbušnog sala. Svjetski trijumf publikacije “Waist Slimming Nutrition” potvrdili su nebrojeni pojedinci diljem svijeta, koji su osobno iskusili njezin duboki utjecaj na svoju dobrobit i tjelesnost, jer je pomogla u djelomičnom iskorjenjivanju tvrdoglavog masnog tkiva i pročišćavanju njihovih tijela.

Cynthia Sass, poznata nutricionistica i autorica, udružila je snage s Liz Vaccariello, cijenjenom urednicom uglednog zdravstvenog časopisa, kako bi stvorile inovativan program prehrane. U srcu ovog programa je korištenje vode kao transformativnog alata. Međutim, ovo nije vaša tipična voda; to je pomno formuliran napitak s izvanrednim sposobnostima da bez napora otopi tvrdoglave kilograme i nepoželjne nakupine masnoće.

Ne samo da ova izvanredna voda posjeduje moć revitalizacije tijela, već također posjeduje sposobnost jačanja kardiovaskularnog sustava i pomoći u izbacivanju štetnih toksina. Da biste napravili ovu izvanrednu vodu, prikupite sljedeće sastojke: 2 litre vode, 1 žlicu svježe naribanog korijena đumbira, 1 oguljeni krastavac narezan na tanke ploške, 1 limun i ukupno 13 listića mente. Za početak pripreme očistite limun, narežite ga na kolutove, ogulite i narežite krastavce te ih dodajte u vodu.

Za početak naribajte i ogulite đumbir, pa ga pomiješajte s listićima mente u pripremljenoj vodi. Ostavite smjesu da odstoji u hladnjaku preko noći i počnite je integrirati u svoj dnevni režim sljedećeg dana, slijedeći dolje navedeni plan obroka: Započnite jutro s osvježavajućom čašom Sassy vode, popraćenom hranjivim i laganim doručkom poput žitarica , nemasno mlijeko i sjemenke suncokreta. Alternativno, počastite se slatkim porcijama ananasa.

Za pojačan podnevni obrok preporuča se da uz porciju ribe kuhane na pari ili kuhane ribe uz hrskavu zelenu salatu dodate i čašu osvježavajuće Sassy vode. Što se tiče večernjeg obroka, počastite se čašom okrepljujuće Sassy vode uz obilnu porciju ribe, posluženu s kuhanim krumpirom i zelenim grahom. Ako želite hranjiviju opciju za grickanje, razmislite o zamjeni poslastica iz trgovine jogurtom, bobičastim voćem, povrćem i svježe cijeđenim sokovima. Kako biste primijetili primjetne promjene u svom tijelu, savjetuje se pridržavati se ove dijete najmanje pet uzastopnih dana.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.