Lijepa Brena, iako je u sedmoj deceniji života, izgleda fenomenalno i u dobrom je stanju, već duže vrijeme ima problema sa zdravljem.

Naime, Brena već dulje vrijeme boluje od tromboze, a od testiranja pazi na sebe, održava dobre prehrambene navike i redovito vježba.

– Odavno sam shvatila da problemima treba pristupiti smireno. Nisam osoba koja paničari. Kad sam doživjela moždani udar, začudo, fokusirala sam se na sve to i bio običan pacijent. Navikla sam tako živjeti, razumijem što ne smijem piti i jesti, a također i kako bi se moj život trebao odvijati prema pravilima zdravlja.

Skužila sam kako živjeti po principima i biti sretan… Imam cjepiva na raspolaganju jer je to ravna sigurnosna klasifikacija i bez nje nema kretanja ni dopisivanja.Svijet živi i funkcionira po pravilima i njima se morate prilagoditi – rekla je Brena nedavno u Storyju.

Brena se već duže vrijeme bori sa zdravstvenim problemima, ali ne dopušta da je poremete. 
Igrom slučaja, već se suočio s tom spoznajom desetljeće ranije kada je vidio kako mu ruka neočekivano postaje ljubičastoplava na jednom od njegovih nastupa. Od tada radi na VMA.

– Nije mi se činilo očiglednim da bih trebao zaustaviti emisiju, premjestio sam usnik u lijevu ruku i podignuo desnu i začuo se ravnomjeran ton. Kada sam se vratio u Beograd, otišao sam na VMA na pregled vena, gde je analizirana kompletna opstrukcija vene subklavije i vene aksilarne vene desne ruke.

12 dana sam bila praktički nepokretna, s rukom u jednom položaju, pazili su me, davali su mi vodu, bilo je to mojih prvih 12 dana svojevrsnog godišnjeg odmora na kojem je, zahvaljujući zaista iznimnoj grupi od Stručnjaka VMA otkrili su kako preoblikovati i otvoriti 70% moje subklavijalne vene i 100% moje aksilarne vene.

Od tog trenutka vratio se i promijenio svoje prehrambene navike. Jedite samo ribu, nemasno meso, ali bez svinjetine i ovčetine, prirodne proizvode, povrće i sve bez kruha. Najvažnije stvari koje ne smijete propustiti su čaša ili dvije vina i stalna tjelovježba.

Najozbiljnija bolest je reumatoidni artritis, bolest zglobova koja se mnogo češće javlja kod žena nego kod muškaraca. Ova bolest se manifestuje u rukama narodne dive, piše Nova rs.

Za infekciju lepe brene još uvijek nema lijeka, a razlozi za njezinu pojavu su različiti, od urođenih varijabli do infekcija i mikroba.