Unatoč usponu do slave i bogatstva kao poznati nogometni menadžer i bivši igrač, Duško Tošić je uvijek ostao povezan sa svojim skromnim počecima u selu Orlovat kod Zrenjanina. Iako se ovih dana možda ne vraća često u Orlovat, mještani su neizmjerno ponosni na njegova postignuća i duboko se dive njegovim kulturnim vrijednostima i prizemljenosti.

Duškov izniman karakter, koji je ostao nepokolebljiv iu svom usponu do sportske zvijezde, visoko je cijenjen među mještanima. Kad god posjećuje svoju majku, potrudi se povezati sa susjedima i uključiti se u značajne rasprave. U značajnim prigodama ne propušta sudjelovati na svečanostima, u pratnji svoje sestre Katarine i dragih kćeri, koje uživaju u selu s bakom. Zajednica čvrsto vjeruje da nema ničeg zadivljujućeg od promatranja ove skladne zajednice obitelji.

  • Uvidom prodavačice iz obližnje trgovine doznaje se da Nikoleta, inače Duškova majka, stanuje prekoputa sinovljeve kuće na imanju. Ona često osigurava da sve teče glatko. Nikoleta se nikada nije miješala u osobne i bračne stvari svoga sina, niti je iznosila ikakva mišljenja. Vrlo je cijenjena u lokalnoj zajednici zbog svoje skromnosti i nepokolebljive predanosti svojoj obitelji. Posljednjih nekoliko godina Duško i njegova supruga Jelena bili su pod velikom medijskom paskom zbog razvoda. Zajednica je uvidjela da je Nikoleta nepristrana i da se zbog medijske pozornosti suzdržava od bilo kakvih komentara o životu svog sina. Glavni joj je prioritet sreća njezine djece i nikada se nije miješala u njihove odluke.

Ponašanje Jelene, stanovnice Orlovata, doživjelo je zamjetnu transformaciju. Sada rjeđe dolazi u grad, a kada dolazi, dolazi sama, bez djece. Jelena je u prošlosti rado provodila vrijeme u prirodi sa suprugovom obitelji, no to već nekoliko godina nije slučaj. Lokalna zajednica odlučno odbacuje bilo kakva medijska nagađanja o Duškovoj vezi sa Severinom, odbacujući ih kao pretjerane priče. Oni iskreno vjeruju da Duško nije imao namjeru nauditi Jeleni i jamče za njegov besprijekoran karakter. Njihovo povjerenje u njega ostaje nepokolebljivo. U konačnici, priča o Dušku Tošiću priča je o trijumfu, poniznosti i nepokolebljivoj ljubavi prema rodnom gradu i obitelji. Njegov ponos na Orlovat trajat će zauvijek, a njegovi korijeni i dalje igraju značajnu ulogu u oblikovanju njegova života.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.